Muoviton maaliskuu mietinnässä

39-4679545a96b0c39967b.jpg

Sattui silmääni YLE:n Puoli seitsemän  #muovitonmaaliskuu -haaste, ja aloin aivan tosissani miettiä sitä muovin määrää, mikä meidän perheeseenkin aivan huomaamatta virtaa. Tämä homma tulee arjessa vastaan joka päivä, kun huomaan, miten nyt kun taloyhtiömme on siirtynyt muovinkeräämiseen, muoviroskis täyttyy nopsaa vauhtia, ripirinnan kartongin kanssa, ja bio- ja muut jätteet ovat jääneet aivan vähemmistöön.

Eniten tässä muoviroskassa ahdistaa se, että muovi on kertakäyttöistä: 95% muovista käytetään vain kerran. Ja suurin osa muovista on meressä -eikä häviä sieltä kuin vuosisatojen kuluessa, ja sitä ennen tappaa mereneläviä ja merilintuja. Ja mikromuoviksi hajotessaan aiheuttaa monenlaisia ympäristöriskejä, ihan täällä meilläkin

Muovipussien ostamista olen pyrkinyt välttämään jo pitkään, käsilaukussa on aina kestokassi. Vesipullojen ostamista kaihdan myös, lasipullolla pääsääntöisesti mennään. Nyt pitäisi vielä skarpata töissäkin ja vähentää entisestään pullovesiä palavereissa ja lisätä kraanaveden kulutusta. Miettiä ylipäätään ostoksia ja hankintoja tältä kantilta vielä tarkemmin. Täyttä muovittomuutta en maaliskuussakaan yritä, mutta skarppaan kaikin puolin tästä eteenpäin, vielä paljon tarkemmin kuin ennen. Paljon on mahdollista tehdä arkisissa valinnoissa.

Mukana?

Kommentit (6)
  1. anjalina tol
    7.2.2019, 11:20

    Informative post and looking forward to reading more. I hope it will be for many people that are searching for this topic.
    http://freegiftcardgenrator.com ||| http://onlinefreegiftcodesgenerator.com ||| http://onlinefreegiftcardgenerator.com

  2. Otitko haasteen kokeiluun? 🙂 Mä päätin kokeilla, saa nähdä mitä tästä tulee.. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *