Murtsikka mielessä, mitä päälle ladulle?

Lilou's Crush

Polvihommeleiden vuoksi aktiivi-harrastajahiihtäjän urani sai nopean päätöksen joitain vuosia sitten.  Nyt kuitenkin ajattelin palata taas murtsikan ihmeelliseen maailmaan.

Olen luonteeltani ja menneisyydeltäni "luistellen verenmaku suussa" -tyyppinen latuhahmo, mutta nyt on polven muistoa kunnioittaen hankittava aivan peruspertsavälineet. Aivan huuli pyöreänä olen tutustunut niissä tapahtuneeseen kehitykseen! Onpa kasvanut ajan saatossa karvatkin pohjaan, ja ei enää riitä, valitseeko kilpa- vai harrastelijasuksen, vaan on niissäkin vielä katsottava ties minkämoista palautumiskykyä ja painoluokkaa. Ja siteen paikkaakin voi tätä nykyä itse siirtää.

Sain tänään loistavaa palvelua Mikonkadun Intersportissa, ja viisastuin reilussa vartissa enemmän kuin itse tunnin aiheeseen perehdyttyäni. Ei ole helpoksi ja nopeaksi tehty suksien hankintaa, saati halvaksi... Sukset kun eivät ihan vielä ole kaikkialla alekamaa, kausikin kun on vasta parhaillaan alkamassa.

Suksihommat on nyt siis aikalailla selvät, mutta se pukeutuminen sitten... En mahdu enää viidentoista vuoden takaiseen hiihtoasuuni (kumma juttu, miten on kutistunut kaapissa), joka oli mielestäni tosi hyvä: edestä pikkuisen topatut pöksyt ja softshell-tyyppinen takki. Pinkki ohut villapipo toimi hyvin, tällekin on varmasti parempi vaihtoehto nykyään. Alle sujautin pakkasilla ohuen villakerraston. Mietin juoksutakkien soveltamista kerrospukeutumisessa, mahtaisikohan toimia? Vai pitääkö vain ostaa isompi hiihtoasu? 

Vinkkejä? Kovasti tahtoisin ladulle ensi viikonloppuna, jos Lahdessa  vain vielä lumet säilyy, täällä etelässä on kuiva ja puhdas maa, lumesta tietoakaan!

 

Kommentit

Anne L. (Ei varmistettu)

Hei,
Suosittelen kunnon hiihtopukua. Toinen alusasu tekninen ja kylmemmälle kelille osittain merinovillainen kerrasto. Pipossa on hyvä olla osittainen esim. fleecevuori korvien kohdalla. Tuubikauluri on hyvä lisä. Pakkaskelillä on kätevä lämmönantaja päällysliivi, esim. Haltilla on hyviä. Kerraston ja takin väliin urheilupaita ja pakkasella vähän paksumpi. Käytännössä sen äkkiä oppii millainen varustelu kullekin kelille on sopiva ja hiihtovauhtikin vaikuttaa valintaan :). Jos tekee pidempiä hiihtolenkkejä niin pientä välipalaa (pähkinää/patukkaa) juomavyölaukkuun mukaan. Lämmin juoma myös piristää niin aikuista kuin lastakin. Juomavyölaukku on kätevä varuste. Mahtuu pienet eväät ja puhelin. Pidemmille retkille tietysti reppu. Lapsille pitää tehdä hiihtoretkestä mukava kokemus ja eväät auttaa asiaa :)

Hertta
Lilou's Crush

Ah täydelliset ohjeet, kiitos! Meillä lapset eivät ole vielä hiihdon makuun päässeet, täällä keskustassa kun asutaan, mutta talvella olisi suunnitteilla lapin reissu, eli siellä sitten kokeillaan ajan kanssa :)

ReetaJohanna (Ei varmistettu) http://www.menaiset.fi/blogit/vakka-kantensa-valitsee

Murtsikka on ihanaa. Löysin hiihtämisen ilon uudelleen muutama vuosi sitten. 70- ja 80-luvulla keski-suomessa hiihdettiin aina (oikeasti - kesälläkin :D ), niin en innostunut siitä pitkään aikaan. Mutta nyt taas, onhan se ihan parasta kokonaisvaltaista liikuntaa ja saa olla luonnossa.

Mutta niihin hiihtovaatteisiin. Mitään ihme hifistelyjä tavallinen hiihtäjä ei tarvitse. Hienosti pärjää esim. tuulipuvun housuilla ja vastaavalla takilla sekä merinovillakerrastolla. Selkäreppuun sitten vaikka joku ylimääräinen paita, jos pitää välillä taukoa. Suosittelen jättämään tekniset tekokuituiset kauppaan jo pelkästään luonnon takia. Itse olen hankkinut merivillaisia alusvaatteita, urheilupaitoja ja tuubihuiveja Pierre Robertilta. Suosittelen.

Ihania hiihtolenkkejä!

ReetaJohanna (Ei varmistettu) http://www.menaiset.fi/blogit/vakka-kantensa-valitsee

Siis "itse olen hankkinut merinovillaisia..." :D

Hertta
Lilou's Crush

Halleluja, sovitin juuri nuo hiihtopöksyni, ja kas vain kun sujahtivat kuitenkin jalkaan! eli nyt täytyisi vain löytää takki jostain! Muut varusteet onneksi toimivatkin sitten. Ja samat muistikuvat Keski-Suomesta, hiihtopassiin todella kertyi kilsoja :) Helsinkiin muutettuani aloitin hiihtämisen vasta, kun hankin auton, niin sissi en ollut, että julkisilla olisin taivaltanut laduille ydinkeskustasta. Vaikka hassu ajatus se edelleen minusta on, mennä autolla liikkumaan, mutta näin se vain täällä välillä menee :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.