Naapurin Jari ja Granburgerin synty

Lilou's Crush

Naapurin Jaria (alkaa olla jo sivuosaoscarin arvoinen tyyppi täällä blogissani kohtapuoliin!) on tästä gurmee-ideasta kiittäminen, heitti sen tuossa yks ilta ilmoille ihan muina muikkusina. Miten olinkaan päässyt unohtamaan, miten superhelppo ja herkullinen on itse grillattu hampurilainen!

Tällä kertaa oiottiin mutkia aika reipaasti, sillä sekä piffit että purilaissämpylä on kaupan tiskiltä. Pihveiksi valkkasin Jarin suosituksesta Kokkikartanon jauhelihapihvit (okei, hän suositteli kyllä ko. brändin valmista burgeria taiteilun pohjaksi, mutta niitä ei ollut tyrkyllä), jotka olivat kyllä niin lähellä itse tehtyä, kuin eines nyt voi olla -ei ihan yhtä herkut, mutta oikein käypäset tähän hommaan. 

Varsinaista ohjetta ei taida tarvita kirjoittaakaan, mutta yhden vinkin annan: jos sinulla ei satu olemaan grilliä, ei isompaa tai voileipä-sellaista, hampparit paistaa näppärästi myös vohveliraudalla! Niin meillä kotona tehtiin tosi usein lapsuudessa. Pihvit vain vaikka mikrossa kunnolla kuumaksi, koska vohvelirauta kuumentaa vain sämpylän.

Meillä ihan mahtavan hyviksi havaitut, Granburgereiksi nimetyt hampurilaiset koostuivat tällä kertaa seuraavista:

  • hampurilaissämpylä
  • jauhelihapihvi
  • punasipulirenkaat
  • kurkkumajoneesi
  • ketsuppi
  • cheddar-juusto
  • salaatinlehdet
  • kurkkusalaatti
  • sriracha-kastike

Mitäs muuta väliin voisi laittaa? Pekonia, ah, entäs sitten? Kertokaa kaik hyvät vinkit, ehkä huomenna syödään loput tarpeet pois iltanälkään!

Kommentit

Äskoo (Ei varmistettu)

Avokadoa.

Hertta
Lilou's Crush

Hamppariin! Häh! Pakko kokeilla! 

-Wille- (Ei varmistettu)

Just ostin eilen luomu karitsanjauhelihaa, mausteeksi chilisuolaa. Sämpylät leivon itse.
Väliin runsaasti sipulia, maustekurkkua, kermaviilikastiketta.
Valmiit hampurilaiset jää multa syömättä kun majoneesi on inhokkiruoka.

Hertta
Lilou's Crush

Ooh, sulla on kyseessä luksusburgerit, kyllä kelpaisi! Hyvä jauhelihan ei tosiaan kaipaa kuin rippusen suolaa (ja ehkä pippuria jos sitäkään!) Tuli taas nälkä!

Positiivista

Mä opin au pairina ollessa laittamaan hampparin väliin ohuita, rapeaksi paistettuja bataattikiekkoja! On namia, suosittelen kokeilemaan :P

Hertta
Lilou's Crush

Kuulostaa tosi hyvältä, bataatti on herkkuani! Grillataanko ne, vai miten kiekot paistellaan? Öljytäänkö ensin? Maustetaanko? Ja kuinka ohut olisi ohut :) Paljon kysymyksiä!

Positiivista

Me grillattiin tai paistettiin pannulla vähän alle sentin paksuisia viipaleita. Mausteeksi vain vähän öljyä ja suolaa :) Toki jos tekee tosi simppelin hampurilaisen niin bataatissa vois olla vähän enemmän mausteita, mutta mulle se oli sellanen lohdullinen pehmeänmakeanrapea ylläri siellä kaiken kastikkeen ja lihan sun muiden keskellä :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.