Näe itsesi muiden silmin

Lilou's Crush

 

 

Tämän aamun pysäyttävimmän hetken koin ystäväni Hannan blogissa katsoessani Doven uuden mainoskampanjan, "Dove Real Beauty Sketches" -videon, jossa FBI:n Forensic artist piirtää naisten kuvia heidän kuvailustaan ja sen jälkeen vieraan ihmisen kuvailusta, itse naisia näkemättä. Vanhana mainosnikkarina katson mainontaa melko kyynisten lasien läpi, ja toki se olisi mahdollista nytkin. Analysoinnin sijaan annoin kuitenkin videolle mahdollisuuden koskettaa. Ja se todella teki sen, ja sai ajattelemaan niitä monia aivan lähiaikoinakin kuulemiani ulkonäkömurheita tuttavapiirissäni. Kuinka höpsöiltä ne tuntuvat omiin korviini, nuo tyypithän olivat ihan mahtavia. Murheet kuitenkin olivat ihan oikeasti rakkaiden ystävien mielessä painavia asioita, enkä niitä halua vähätellä. Poistaa ne sen sijaan tahtoisin!

Olen oppinut, kenties viime vuosien koettelemusten nopeuttamanakin, olemaan entistäkin armollisempi itselleni. En väitä, että itsetuntokriiseistä, koskivat ne sitten jotakin ulkonäössä, urassa tahi ystäväpiirissä, pääsisi yli helposti, vain naksauttamalla aivot toiseen asentoon, vaan ne vaativat työtä oman pään sisällä. Ja niitä kriisejä ja itsetunto-probleemia, niitähän pukkaa toki tavan takaa uusiakin. Kenenkään muun silmissä ne probleemat ovat tuskin ovat niin suuria kuin omassasi, ja jos ovat, hitot siitä, keskittyisi ikävä ihminen piru vie omaan napaansa.

Kun on itsensä kanssa paras kaveri, on koettelemukset nopeampi ja helpompi ylittää. Kun ylityksiä tulee paljon, tulee hommassa ihan supernopeaksi.

 

PS. Kerron yhden esimerkin. Uloslähtiessä sain seuralaiseltani kommentin, että en saisi laittaa tiettyjä housuja jalkaan, koska selluliittimuhkurani reisissä näkyivät selvästi läpi. "Ai että jaahas, onko mulla selluliittiä? Niin kai sitten".  Tuonnenpana vaihdoin sitten jotakin ihan muuta ;)

Kommentit

Tasaraita

Video kosketti ja herkisti täälläkin. Voi miksi me naiset olemmekin aina niin kriittisiä itseämme kohtaan ja joskus muitakin kohtaan. Itse joudun tunnustamaan olevani joskus varmasti aika inhottava vaimo. Tuntuu että jonain päivinä kaikki miehen tekemät asiat ärsyttävät ja tulee nalkutettua. Sitten kun pysähtyy miettimään hetkeksi niin tietää että minähän rakastan tuota ihmistä niin valtavasti ja se on just täydellinen tuollaisena ja silti minä valitan jostain unohtuneista kotihommista tai muusta. Itselläni on ainakin vielä paljon työsarkaa opetella olemaan vaatimatta täydellisyyttä. Sekä itseltäni että muilta. Ystävälle en toki ikinä sanoisi noin ilkeästi mutta miksi sitä muka sitten aina luulee että perheelleen voi muka puhua inhottavasti. Mitä omaan ulkonäköön tulee, välillä olen siihen aivan tyytyväinen, toisinaan pidän itseäni nättinä ja joskus taas tuskastelen olemattomien tai ainakin vähäisten läskieni kanssa ja tunnen itseni rumaksi. Kuuluu kai naisen elämään että joinakin päivinä se oma kroppa vaan ei tunnu kauniilta. Onneksi niitä päiviä ei ole kauhean usein.

ekoemo
ekoemo

On kyllä hieno idea ja toteutus videossa. Ei tosin saa mua ostamaan Doven tuotteita, mutta vaikuttaa positiivisesti mielikuvaan Dovesta firmana (taitaa olla kyllä isomman firman tuotemerkki) - kuten myös Doven aiemmat erilaisia naiskehoja juhlistavat mainokset. Luonnollisen kauneuden korostamista ja naisten itsetunnon parantamista ei ole muut merkit tajunneet ottaa markkinointikikaksi (muuta kuin väittämällä, että itseään ehostamalla saa paremman itsetunnon). Jos ja kun Doven tuotteet saa luonnonkosmetiikka-sertifikaatin, voisin ostaa, sillä tällainen vaikuttamistyö on musta ihailtavaa. Oli dollarit taka-ajatuksena tai ei.

May

Oli aika ihana video <3 kiitos jakamisesta!

viva la anteeksi

Mun ei ole nyt tarkoitus olla ikuinen ilonpilaaja (vaikka tiedän, että mä oon kuitenkin vähän), mutta tää oli ihan mielenkiintonen näkökulma aiheesta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.