Näkyykö elämä tukassa? Osallistu hiuksia hellivään arvontaan.

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, Orion Pharma

Taisi tuo vuoden 2016 katsaukseni valottaakin menneen vuoden elämän vuoristorataa. Stressiä riitti -sitähän saa kantaakseen sellaisistakin muutoksista, jotka noin päällisin puolin ovat vain hyvää ja kaunista, mutta kun niiden päälle kasataan vielä keko sitä ihan perinteistä stressitavaraa tavaraa, unenlaatu ei ole ainoa, joka siihen reagoi. Tukka, ainakin meikäläisellä, on se joka pitkään jatkuvaan paineeseen taipuu. Ei mitenkään radikaalisti, mutta kyllä sen huomaisi, jos tukan tilaa tiiviisti seuraisi.

Kesällä piiiiitkäaikainen kampaajani, jonka äitiysloman ajan olen käynyt Evalla, ensimoikkauksen jälkeen upotti kätensä hiuksiini, ja rutisti ja tunnusteli -hän tunnisti aina stressaavat aikani siitä, miltä hiukseni tuntuivat. Uskokaa pois, niitä meidän parinkymmenen vuoden yhteisen taipaleen ajalle on mahtunut muutamia. On ollut ero, on ollut työstressiä, on ollut raskautta ja sen pikkuisen keskosvauvan hoito, imetyshommelit... ja sitten on ollut niitä tuuhean tukan kausia, kuten äitiysloma, pitkät pätkät mainioita työasioita ja rakkautta, muuten vain sujuvaa elämää.

Nyt kun taakse jäänyt vuosi oli siis tapahtumaa ja päänvaivaa sanan mukaisessa merkityksessä täynnä, ajoitus olikin aikalailla napakymppi, kun Orion Pharma kutsui testaaman hiusten sisäistä hoitajaa Biorionia. Mielellään kokeilen, mitä karvasto tuumaa tehobuustista, vaikka mistään katastrofaalisesta tilanteesta ei puhutakaan.

Biorion on päivittäin otettava pikku kapseli, joka sisältää mm. biotiiniä, sinkkiä ja seleeniä, ja auttaa vahvistamaan kuontalon lisäksi myös kynsiä silloin, jos hiuksia lähtee tai ne ohenevat, oli syynä sitten tämä stressi, laihdutus, imetys tai vaikka vaihdevuodet.  -Ja tämä soveltuu käytettäväksi myös raskauden ja imetyksen aikana, jolloin itselläni ensiksimainitun aikana tukka voi todella hyvin, ja toiseksi mainitun jälkeen tilanne oli aikalailla päinvastainen...

Noin yleisestikin pyrin kyllä kohtelemaan hiuksiani niin hyvin kuin mahdollista Paras tietysti olisi, jos en näille näyttäisi kuumia välineitä laisinkaan, mutta itselleni nätisti laitettu tukka (mikä tarkoittaa siis säkkärän taltutusta) tuo hyvän fiiliksen ja siistii olemusta huomattavasti, eli luomuliisana en sen kanssa siksi ihan päivittäin kulje. Viimeisen parin vuoden aikana tärkein asia hiusteni hyvinvoinnissa on kuitenkin ollut matka kohti omaa hiusväriä. Raidoitus kuivatti ennestään hiukan kuivia hiuksiani kovasti, ja nyt kun raitoja on enää pari kissan aivastusta latvoissa ja kasvojen ympärillä, kuntokin on aivan toinen. Tosin vannomatta paras, saattaa olla, että jossain vaiheessa taas palaan folioiden kautta vaaleaveriköksi, ken tietää.

Ja sitten se arvonta:

Onko siellä kohdattu tukkaprobleemia elämän pyörteissä? Kiinnostuneiden kesken sain arvotavakseni 60 kapselin Biorion-pakkauksen (arvo 40€). Biorion on Suomessa valmistettu avainlipputuote (myydään apteekeissa). Kerro kommenttiboksissa, millaisessa elämäntilanteessa olet havainnut hiusten kaivanneen erityishuomiota, ja millaiset keinot olet havainnut hyväksi hellittelyksi? Olen arvonnan voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti, joten muista laittaa mukaan vastaukseen sähköpostisi. Osallistua voit sunnuntain 15.1.2017 vuorokauden loppuun saakka.

Jäänpäs kuulkaa tässä nyt sitten vain juomaan teetä lämmikkeeksi ja odottelemaan tukkatarinoita!

PS. Orionin ja LivBoxin kuluttajatestissä 90% koki tuotteen toimivaksi -kokemuksia käyttäjiltä voi lukea täältä.

Kommentit

Matilde (Ei varmistettu)

Stressi näkyy tukankin kunnossa. Ravintolisistä on ollut hyötyä.

enmali (Ei varmistettu)

Stressin määrä näkyy minulla aika suoraan hiuksissa ja etenkin hiuspohjan kunnossa. Juuri tällä hetkellä elämä on aika hektistä, ja olen herkästi sairastellut muutenkin, joten hiuspohja kutiaa jatkuvasti. Olen käyttänyt siihen kaikenlaista alkaen hellävaraisista shampoista ja päättyen hiuspohjan ongelmiin tarkoitettuihin hiusvesiin ym. mönjiin. Paras keino tuntuu kuitenkin olevan ihan vaan se elämän rauhoittaminen ja chillaus. Stressi tuntuu lisäksi näkyvän myös hiusten laadussa ihan vain niin, että pitkä tukkani menee herkemmin huonoon kuntoon. Latvat ovat ihan kamalat ja muotoilut pysyvät totuttua heikommin, kun pehkosta tulee nopeasti takkupesä. Kylläpä siis kuulostaisi juuri tällä hetkellä lupaavalta tällainen valmiste!

Raskauden jälkeinen aika on ollut mun hiuksille koettelevinta. Osa lähtee, joten hiukset ohenee, hiuslaatu on muuttunut jonkin verran. Ennen mun hiuksia ei saanut takkuun millään, enkä edes välttämättä harjannut muuten kuin käsin moneen päivään, kun hiukset pysyi hyvänä. Tuuheutta ja kosteutta kaipaa minun pääni nyt, ja harjaa. Vaihto Erittäin hieno suomalainen mustikkashampooseen auttoi tuuheuttamaan hieman, mutta kuivuuteen ei auta oikein mikään.

CougarWoman
CougarWoman

Neljänkympin jälkeen hiuksia alkanut lähtemään hirvittävissä määrin jokaisen hiustenpesun yhteydessä... Latvat kestokuivat, vaikka millä hoitoaineilla ja naamioilla yrittänyt helliä. Käytän kanssa tosi paljon hiustenkuivaajaa ja suoristusrautaa (kihartamiseen), ja lisäksi värjäytän kampaajalla. 

Mulle ei ole jotenkin koskaan edes tullut mieleen, että hiuksia voisi hoitaa suun kautta - eli mielellään kokeilisin, onko vaikutus tosiaan niin fenomenaalinen! 

Stressi, huonosti syöminen ja jatkuva värjäys. Värjäyksestä olen luopunut, mutta stressi on ja säilyy :) eli tuollaisille ois tarvetta. Oon joskus syönyt biotiiniä ja oli siitä jonkin sortin hyötyä, mutta vielä enemmän varmaan auttaisi kun korjaisi elämäntavat mahdollisimman hyviksi.

laura.k.a

Mulla ehdottomasti stressi on se suurin hiusten kuntoon vaikuttava tekijä. Ravintolisiä on tullut kokeiltua ja koitettu syödä hieman monipuolisemmin, mutta onneksi ainakin omalla kohdalla stressi on ollut vain kausiluontoista ja hiusten kunto ovat taas pikku hiljaa itsestään kohentunut. 

Vaihdevuodet! Liittyisköhän niihin mitään hyvää? Ei ainakaan tälläkään saralla.

Lumimarja (Ei varmistettu)

Pitkän sairastelun jälkeen hiukset löytyivät tukkoina lattialta - elimistö oli kyllä kovassa stressitilassa. Kiinnitin erityistä huomiota ruokavalioon ja esim. öljyihin, samoin vitamiineihin. Nioxinin hoitovaahto, jonka hieroin päänahkaan oli myös käytössä. Ja koitin olla mahdollisimman vähän stressaamatta - "tämä on nyt tätä, mutta aikanaan menee ohi!" :)

Heli Heinonen (Ei varmistettu)

Hellin hiuksiani naamioilla ja tehohoidoilla, yleensä kerran viikossa saunan yhteydessä.
Syon myös säännöllisesti ravintolisiä.
Stressin vaikutusta en ole niinkään hiusten kunnossa huomannut vaikka sitä on ollut viime aikoina riittämiin.

Nasuttaja (Ei varmistettu)

Imetyksen alkaminen sai tukkani tosi huonoon kuntoon, lähti tukkoina ja muutoinkin hiuspohja oli huonossa kunnossa ja kutisi. Onneksi tilanne korjaantui ja terveellinen ruokavalio oli selkeästi avuksi. Ravintolisiä en ile koskaan kokeillut, nyt olisi oiva sauma!

chaura
Misplaced

Mulla imetys on vetänyt hiukset myöskin huonoon kuntoon, tosin vasta ensimmäisen puolen vuoden jälkeen. Nyt ollaan ihan katastrofitilanteessa ja olen laittanut sen verran rahaa jo tuotteisiin, jotka eivät olleetkaan yhtään hyviä, etten tiedä mitä seuraavaksi keksisin. Jos tällainen suun kautta otettava kuuri auttaisi hiuksia parempaan kuntoon kunnes imetys vähenee, se olisi huippua!

MiiaK (Ei varmistettu)

Stressi näkyy hiuksissa sekä päänähassa (ja muuallakin ihossa) hiustenlähtönä ja karstana. Sitä stressiä on riittänyt monta vuotta. Parhain aika hiusten suhteen oli raskausaikana ja pahin vaihe imetysaikana. Vauvavuoden aikana hiukset menivät niin huonoon kuntoon, että luottokampaajani ehdotti lyhyttä hiusmallia, joka toteutettiin. Se pelasti katastrofaalisen hiustilanteeni. Viimeisen 1,5-vuoden aikana on ehtinyt taas tapahtua ja sattua. Stressaaminen meni työn takia sellaisiin sfääreihin, että oli pakko tehdä suuria päätöksiä. Ja ihan hyvät päätökset teinkin. Positiivisesti kuontaloon on siis vaikuttanut se, että olen tehnyt isoja valintoja oma hyvinvointi edellä ja kiinnittänyt myös huomiota ruokavalioon. Vähensin ruokavaliostani maitotuotteita, sokeria ja viljoja ja lisäsin hyviä rasvoja. Muutos on ollut huikea! Hiukset tuntuvat elinvoimaisemmilta ja toivottavasti pian myös tuuheammilta, kunhan ehtivät kasvaa pituutta. Olen myös lopettanut hiusten värjäyksen ja vähentänyt suoristusraudan käyttöä. Suurin hyöty kuitenkin näyttäisi olevan ruokavaliomuutoksilla ja stressin vähenemisellä :)

nukka (Ei varmistettu)

Olisi mukava kokeilla tätä! Viiden vuoden sisällä kaksi raskautta ja imetystä yhteensä 2,5 vuotta. Näkyy kropassa, naamassa ja tukassa :D Sulkasatoja on ollut useampi ja pitkässä kuontalossa on monen pituista pätkää kasvamassa. Uskoisin että lisäbuusti ei olisi pahitteeksi.

Maiskis (Ei varmistettu)

Mulla on valitettavasti päinvastoin kuin sulla, eli tuntuu, että tukka tippuu jo nyt raskausaikana kokonaan päästä. Järkyttävän huonokuntoista hamppua, suihkun lattiakaivon saa tyhjentää joka suihkun jälkeen :D Tyttöä on povattu, joten taitaa tyttö vanhan kansan uskomusten mukaan viedä äitinsä kauneuden...! Imetystä kauhulla odottaen, olen varmaan kalju sen jälkeen. Tekisi siis terää nämä lisäravinteet.

iidis
Varpain jaloin

Kokemuksia on paljonkin! Kukaan ei ollut varoittanut minua hiusten lähdöstä esikoisen saadessani, ja järkytyin pahasti kun yht'äkkiä heräsin joka aamu tyyny hiuksia mustanaan. Sama tapahtui uudelleen imetyksen lopettamisen jälkeen. Viime aikoina olen saanut kantapään kautta oppia kovan ja pitkään kestäneen stressin vaikutukset kuontaloon, kun ponnari on laihtunut noin puoleen normaalista..

pöllö (Ei varmistettu)

Mulla on hiuksia lähtenyt viimeisen vuoden aikana enemmän kuin laki sallii. Pieni eloton tupsu jäljellä. Stressaan kovin ja masun kanssa myös ongelmia, sekä ruuat ja ruoka-ajat vähän niin ja näin. Ota tästä nyt sitten selvää, kaiken kombo, mutta luulisin, että vitamiineista saisi apua hiusten lähtöön.

Jeni (Ei varmistettu)

Stressi ja imetys karsii aina omaa pehkoani.
Minulla olikin tässä KOLME raskaus- ja imetyskautta hyvin lähekkäin, joten nyt innolla odotan "uutta" hormoonivapaata elämää :D

hilavitku (Ei varmistettu)

Laihdutus näkyy hiuksissa, tippuu kilot ja hiukset!

Nannil (Ei varmistettu)

Stressaan vatsallan (kiitos koulu- ja remppastressi), joka näkyy aina myös ihossa, hiuksissa ja kynsissä. Raskausaikana pahoinvointi teki hiuksistani ihan lisut ja imetyksen loputtua katosi myös Aimo kasa hiuksia, joiden kasvua odotellaan yhä. Kova paikka kun olen aina omistanut kauniit, pitkät ja paksut hiukset.

Delle (Ei varmistettu)

Päänahkani oli punainen ja rasvoittuva, mutta sain sen rauhoittumaan sinnikkäällä ja pitkällä hoidolla. Kävin kampaajalla savi-hoidossa, jossa päänahkaan levitetään savea ilmemään talia. Kerran keksin tehdä oman savihoidon luettuani rasvaisen ihon kasvonaamoin sisällysluettelon. Käytin savihoitoa niin kauan ja säännöllissti, että kampaajani kertoi päänahkani olevan kuiva! Ja siihen hoidoksi perusvoidetta. Pahimmassa vaiheessa rasva tukki hiustupet, joka hirtti hiuksen poikki. Siitä seurasi hiusten harveneminen, joka ei vieläkään ole poistunut. Aamulla saa taiteilla peilin edessä miten harjaan hiukseni, jotta päänahka ei paistaisi hiusten lomasta. Kaiken merkkisiä hiusravinne valmisteuta olen syönyt ja pitkiäkin jaksoja, sillä tiedän, että ravinteet vaikuttavat uuteen kasvuun.( Tätä ravinnetta en ole käyttänyt.) Päänahkaan on tullut laitettua ja laitan edelleen hiusten hoitovesiä. Olisi kiva kokeilla lyhyitä hiuksia, mutta silloin tilanne olisi katastrofaalinen!

Tasaraita

Itselläni ainakin sairastelu vaikuttaa hiuksiin. Viime syksy meni poskiontelotulehduskierteessä ja joulun alla kampaajalla käydessä tuli noottia hiusten huonosta kunnosta. Ainakin latvat olivat kuivat ja takuttivat. Hoitanut olin ihan niin kuin ennenkin, ja vasta kesän lopussa kampaaja oli kehunut tukkani kuntoa. :) Mutta stressi ja sairastelu. Siinä ne suurimmat syyt. Ruokavalio ja vitamiinit ovat olleet koko ajan samat, samoin hoitotuotteet.

Olen kokeillut vastaavia kapseleita aiemmin, mutta jotenkin kummasti ne eivät tuntuneet itselläni toimivan. Hiusten ja kynsien pitäisi vahvistua ja itse huomasin, että kynteni nimenomaan alkoivat lohkeilla ja liuskoitua enemmän kapseleiden käytön aikaan. Ongelmasta pääsin, kun lopetin käytön. Kaksi kertaa olen niitä kokeillut ja molemmilla kerroilla sama juttu. Saan noita Imedeen-merkkisiä kapseleita äitini kautta ja ehkä annan niille vielä kolmannen mahdollisuuden. Tällä kommentilla en siis osallistu arvontaan, mutta halusin vaan kertoa kummasta kokemuksesta. Toivottavasti noista kapseleista on muille kuitenkin hyötyä, olisihan se mahtavaa saada tuuhea ja hyvinvoiva tukka biotiinia ja sinkkiä popsimalla. :)

JennaO (Ei varmistettu)

Stressin tullen hiukset tippuvat päästä. Täällä on ohimoilla tyhjät läikät rankan kesän ja syksyn jälkeen.

Annuli97678 (Ei varmistettu)

Stressi ja kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa hiustenharvenemista

Aave (Ei varmistettu)

Minulla on ikävä tapa nukkua levottomasti jos on yhtään stressiä, jolloin onnistun hinkkaamaan takaraivolta hiukset tosi huonoon kuntoon. Värjäyksen lopettaminen ja kosteuttavampiin tuotteisiin siirtyminen on auttanut jonkin verran, mutta vieläkin tukka on takaa helposti paljon lyhyempi ja hauraampi kuin edestä.

Heinähattu (Ei varmistettu)

Ehkäisymenetelmän muuttaminen ärsytti selvästi päätä. Nyt hiukset vaativat pesua puolta useammin, ja runsas peseminen kuivattaa ennestäänkin karheaa tukkaa. Samalla koetan kasvattaa hiuksia. Lisäapu olisi siis tarpeen!

Oliivi (Ei varmistettu)

Synnytyksestä nyt 7kk ja hiukset ovat ohentuneet Todella paljon! Olen yrittänyt vähentää pesukertoja sekä föönausta/kihartamista. Hyvä hiusnaamio on ollut pelastus. Myös ruokavaliolla on varmasti vaikutusta, hyvät rasvat kunniaan!

Maijjjju (Ei varmistettu)

Elämänmuutosten sijaan olen huomannut vuodenajoilla olevan suuri vaikutus hiusten kuntoon: talvella tuntuu, että hiukset ovat jatkuvasti rasvaiset ja takkuuntuvat todella helposti. Varmasti osasyynä tähän tietenkin pipon käyttö / pään suojaaminen pakkasilta ja se, että pääni myös hikoilee melko paljon. Ratkaisuna on toiminut hiustenpesuvälin pidentäminen, jolloin rasvaisuus on selvästi vähentynyt.

AaHoo (Ei varmistettu)

Kampaaja latvat leikatessaan huomautti, että mun päälaella hiukset kasvavat paljon harvemmassa kuin muualla, olen sen kyllä itsekin huomannut. Olen siis nainen. Buhuu :(. Suositteli ostamaan juurikin näitä troppeja, mutta muiden kulujen takia on jäänyt ostamatta, ja tulee vielä jäämään aika pitkäksi ajaksi. Tähän ei auta muuten (kuiville) hiuksille hyväksi todettu kookosöljy.

Vierailija (Ei varmistettu)

Todennäköisesti nyt voisi olla se aika kun hiukseni voivat huonoiten, koska en ole jaksanut oikein vaivautua niiden kanssa pelehtimään aikoihin. Olivat paremmassa kunnossa silloin kun esim. huuhdoin kylmällä vedellä verenkierron edistämiseksi, käytin saunassa pyyhettä suojana ja pidin paljon leteillä takkujen estämiseksi, satunnaisesti hiusnaamioita myös.

mari_johanna (Ei varmistettu)

Kiireinen elämä on harventanut hiuksia ja kuivattanut latvoja. Tänä vuonna jouduin surullisin mielin leikata 15cm pois, vaikka koko ajan olen yrittänyt kasvattaa.

turutar (Ei varmistettu)

Hiusteni alamäki alkoi esikoisen ristiäisten aikoihin ja se jatkuu yhä. Kolme raskautta imetyksineen (kuopusta imetin reilusti yli vuoden) näkyi hiuksissa. Nyttemmin vuosia kestänyt stressi ja ahdistus ovat entisestään huonontaneet hiusteni kuntoa. Pitkistä hiuksista olen joutunut luopumaan jo vuosia sitten ja malli aina vaan lyhenee.

LauraTon (Ei varmistettu) https://asmalladventure.eu/

Ulkomailla pitkään viettämäni jaksot on näkynyt hiuksissa, nimittäin niin se vaan on vesi kovin erilaista monissa maissa meidän ihanaan Suomeen verrattuna. Vietin juuri Hollannissa 4kk ja niin se on vaan tukkapehko harventunut ja kuivempi kuin koskaan, ja nyt sitten täällä pakkasen keskellä mietitään miten sen saisi taas kuntoon.

Meime (Ei varmistettu)

Itselläni stressi näkyy varsinkin hiuspohjassa. Olen syönyt biotiinia enemmän tai vähemmän säännöllisesti vuosikausia, ja hiukseni kasvavatkin hurjaa vauhtia :D En kyllä tiedä johtuuko se tästä, vai onko perinnöllistä ? Myös hyvien rasvahappojen syömisellä on omasta mielestäni suuri vaikutus hiusten hyvinvointiin.

Marikki24 (Ei varmistettu)

Olen vähän laiska ja mukavuudenhaluinen hiuksien huoltaja. Tämä valitettavasti näkyy hiuksissa kun kampaamokäynnistä on kulunut tarpeeksi aikaa.. Ilmojen vaihtelu, stressi ja ajanpuute näkyy ja tuntuu hiuksissa.

Siri (Ei varmistettu)

Saimme loppuvuodesta esikoisemme ja kuluneet pari viikkoa ovat menneet vähillä unilla ja suuhunkin on pistetty mitä sattuu milloin sattuu ennättämään. Stressiäkään ei ole pystytty välttämään, imetyksen kanssa oli aluksi ongelmia ja tuoreena vanhempana sitä stressaa kaikennäköistä. Hiuksia ei ole vielä alkanut tippumaan, mutta taitaa olla vain ajan kysymys. Siksi olisikin huippua päästä hoitamaan ongelmaa jo ennen kuin jysähtää kunnolla päälle. En ole aiemmin juurikaan kärsinyt hiustenlähdöstä, joten mitään vinkkejä ei ole tarjota. Varmaankin kaikki basicit, riittävä uni, liikunta, monipuolinen ravinto ja stressin välttäminen auttaisivat tähänkin ongelmaan. Nämä tuntuvat vain tässä elämäntilanteessa mahdottomilta, kun suihkussa käyntikin on luksusta.

Tiina Mäkelä (Ei varmistettu)

No tämäpäs sattui sillä juurikin TÄNÄ aamuna päätin, että nyt on alettava kokeilla hiusten kohennusta sisältä päin! Täytin viime vkolla 40-v. (ai kauheeta!) ja hiusten kunto on romahtanut huomattavasti - on kuivaa ja harmaata. Hätäponnarilla mennään päivästä toiseen ja kadehditaan 6-v. kuopuksen kiiltävän tuuheaa poninhäntää.

Minäminä (Ei varmistettu)

Voi, kuinka oikeaan aikaan tuli tämä arvonta. :D Juuri nyt hiusteni laatu on huonontunut - tukkani reagoi stressiin, ja sitä on viime aikoina riittänyt. Töissä olen jotenkin ihan puhki, ja se näkyy. Harmi, koska olen viime vuonna saanut parannettua pitkään vaalentamaani tukkaa. Tukan laatua parantamaan auttaa terveellinen ruokavalio, paljon vettä, hyvät hiustenhoitotuotteet, hoitosuihkeen käyttö sekä naamiot aina säännöllisesti. Lisäksi kampaajani vinkki, ei saa ikinä harjata tukkaa märkänä - se katkoo ja venyttää hiuksia. Nämä peruskeinot eivät oikein nyt tepsi stressaantuneelle... ehkäpä biotiini auttaa (lisäksi pitäisi opetella stressinhallintaa, hmm... :D)

t.Susse (Ei varmistettu)

Kyllä näemmä näkyy vaikken aikoinaan moiseen uskonut. Koko elämän, läpi raskausajan jne mulla oli valtaisan paksu tukka, jopa haitaksi asti. Kampaajat ja muutkin vuosien varrella taivastelivat enkä minä ymmärtänyt olla kiitollinen kuontalostani.

Muutama vuosi sitten, suurta surua vanhemman sairastumisesta ja menetyksestä sekä uuvuttavia useita yt-neuvotteluja plus muuta "mielenkiintoista" työkuviota ja lopulta työpaikanvaihdosta seurasikin lyhyen ajan sisällä dramaattinen hiusmäärän väheneminen. Muutamassa kuukaudessa yli puolet paksuudesta vain katosi. En edes tajunnut sitä koska mitenkään valtavia tukkoja ei lähtenyt harjaan tai pesussa, mutta selvästi tilalle ei enää tullut sellaista supervauhtia uutta mitä aina ennen. Myös kuivuus ja katkeilu lisääntyivät massiivisesti. Kokeita otettiin, mitään näkyvää syytä stressin lisäksi ei löytynyt.

Koska olen tämmöinen ikuinen meinaaja, näiden tuotteiden kokeilu on edelleen aikomusasteella...vaikka lähinnä kai normaalimääräisiksi ohentuneet hiukseni ovat omasta mielestäni kamalan lirut, siltikään en ole saanut aikaiseksi näitä kokeilla.

Joten, olisipa kerrankin kiva voittaa jotain! Kerta se olisi ensimmäinenkin. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Omaan liukkaan ja paksuhkon letin, jonka paksuuden hyödyntämiseksi olen aina joutunut näkemään vaivaa. Aiemmin sävytin tukkaani säännöllisesti, mutta tapa jäi pois raskauden myötä. Nyt 4 kk synnytyksestä, uunituoreiden kaksosten äitini tukkani on huonoimmassa kunnossa ikinä. Ehdin jo kuvitella säästyväni klassiselta raskauden jälkeiseltä hiustenlähdöltä, vaan toisin kävi. Sulkasato tuntuu syöneen lähes puolet hiuksista, väri on samea. Tekisipä gutaa vitamiinit tukalle, omin konstein en ole saanut tätä eloon.

sinii (Ei varmistettu)

Minulla hiukset lähtivät menemään huonompaan suuntaan yläasteiän lopussa. Liian raju ja nopealla tahdilla tapahtunut laihdutus jakso sai hiukseni ohenemaan huomattavasti. Lapsena aina ollut tosi paksut hiukset, eipä ole enää :/
Opti-msm jauhe on parantanut sekä kasvattanut hiuksiani ainakin osittain lisää :) Kosteuttavat shampoot ja hoitoaineet aina käytössä:) Pesuväliä olen pyrkinyt myös kasvattamaan, jotta joka päivä ei hiuksia kuluttaisi. Myös lämpökäsittelyä olen vähentänyt radikaalisti )

Teija H (Ei varmistettu)

Raskauden jälkeen hiukseni ovat olleet erittäin huonossa kunnossa ja myös stressi ja hetkelliset elämäntapamuutokset näkyvät hiuksissa.
Kookosöljy on auttanut minun hiuksiani toipumaan.

Vmmm (Ei varmistettu)

Juuri nyt. Työ, opiskelu ja kaksi pientä lasta. Phuh!

MiiaJ (Ei varmistettu)

Kyllä se tämä elämänvaihe rassaa kuontaloa. Tuntuu, että silloin kun täytin 30, alkoi jo valmiiksi liuru tukkani ohentua selvästi. Sapluunassa 2 lasta, työ, harrastukset, koira, sekä miehen poissaolo työelämästä. Stressiä on pukannut viimeiset kaksi vuotta, ja nyt toivon että elo alkaa löytää uomansa, ja tästä tulisi positiivinen vuosi. Ravintolisät ja biotiinilisät on olleet satunnaisessa käytössä.

Milla (Ei varmistettu)

Toinen raskaus on pian päättymässä ja kauhulla odotan sen jälkeistä hiuskatoa. Edellis kerralla sakset hoiti homman, nyt ei olisi varaa enää leikellä

anna s. (Ei varmistettu)

Silloin kun on stressiä :(

hilkka (Ei varmistettu)

Aina kun on stressiä, niin hiukset reagoivat siihen. Joskus käytän naamioita :)

Zana156 (Ei varmistettu)

Mittarissa yli 40 ja kivana pikkulisänä kilpirauhasen vajaatoiminta. Tällä yhtälöllä mun ennen pitkät (mutta eivät superpaksut kuitenkaan) ja kiiltävät hiukset ovat ohentuneet ja hapertuneet. Latvat hapsottavat ja en ole kemikaalikauhistuksissani tohtinut edes värjätä tätä maantienväristä risukasaa, joten apua todella tarvitaan. Olen yrittänyt hoitaa tilannetta ruokavaliolla ja luonnonmukaisilla hoitoaineilla. Ravintolisiä ja muita pillerimuotoisia tuotteita en ole kokeillut. Ehkä olisi jo aika?!

viiviKKK (Ei varmistettu)

Tukkani koki kovia epäonnistuneen koti blondauksen jälkeen, öljyä, maskeja ja kaikki muutkin kosteuttavat hoidot olivat tuolloin kova juttu!

anukatr (Ei varmistettu)

Voi pojat, kyllä muuten näkyy meikäläisen tukassa huonosti nukutut yöt, keskitalven flunssaputki ja keväällä syntynyt kuopus. Kulmakunnan tuuhein tukka on muisto vain, kyllä tässä kummasti apua tartteis!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.