Neljä syytä, miksi en hanki uutta mekkoa juhliin

55156_479928975344_4258564_o.jpg

 

Kävin mielenkiintoista ajatustenvaihtoa tuttavien kanssa niinkin turhamaisesta aiheesta kuin juhlamekot. Ja ennenkaikkea siis siitä, että voiko juhliin mennä vanhassa mekossa. Onko noloa näyttäytyä samojen nassujen seurassa samassa juhlavaatteessa, vaiko eikö.

Moni sanoi, että mitä ”isompi” juhla, sitä mielummin uusi juhla-asu. Osalle uusi vaate merkitsi sitä, että juhlasta tulee sen avulla vielä erityisempi, osalle uusi puku on tärkeä siksi, että ei vain kehtaa näyttäytyä juhlassa samoissa vetimissä useampaan kertaan, osalle uudet vaatteet ovat osa juhlarutiineita. Osa piut paut tuumasi ylipäätään juhlapukeutumisesta, ja osalle pelkkä ajatus aiheutti akuutin asukriisin.

Itselläni aihe on ajankohtainen tuota pikaa, sillä The Blog Awardsit, joissa todellakin näkyy kangasmetreittäin sitä viimeisintä muotia ja kuumimpia hippatrendejä, kolkuttelevat aivan kohtasiltään kalenterissa. 

Itse aion näillä näkymin pukea mekon peräti seitsemän vuoden takaa. Koska a) se on minusta nätti ja hauska  b) piut paut veisaan siitä, että se on ”eilistä paistoa” c) en halua ostaa uutta harvoin käytettävää vaatetta d) koska olen ehkä myös vähän laiska keksimään muuta…

Mitäs tuumaatte?

muoti paivan-tyyli trendit
Kommentit (18)
  1. Nyt on itsellekin ajankohtainen aihe. Samoja pähkäilyjä ollut mielen päällä. Laitanko vanhan koltun vai ostanko uutta?

    Olen menossa juhliin joissa pukukoodina on smart casual, mutta juhlan aihe sen verran juhlava, että upea mekko hillityillä asusteilla voisi myös olla nappivalinta. Ja tietenkään omasta kaapista ei löydy sopivan smarttia tai kasuaalia mekkoa, ilman että joutuisin hankkimaan jotain jakku-tyyppistä mekon kaveriksi. Yksi unelmamekko on ollut kiikarissa, mutta osto jäänyt, koska käyttöä mekoille on lopulta niin vähän. Pähkäiltyäni asiaa päädyin siihen lopputulemaan, että laitan jo aikaisemmin loppukesästä työkäyttöön hankkimani ihanat ja juhlavat ”crazy pantsit” (siis mun mittapuulla. Ovat yksiväriset, mutta leikkauksessa ja yksityiskohdissa on se kreisiys), jotka päällä ollessa aina herättävät tuntemattomien kanssaihmisten kielenkannat ja saan kehuja. Nyt päätin hankkia samaa settiä olevan yläosan, josta tiedän olevan iloa pitkään, koska se toimii housujen tavoin sekä arkeen että juhlaan. Saan siis siistin juhlakokonaisuuden, jota pystyn hyödyntämään myös arjessani.

    Olen tullut siihen tulokseen, että en tarvitse erillisiä juhlavaatteita, vaan enemmän vaatteita jotka eri tavoin yhdistämällä toimivat sekä arjessa että juhlassa. Silloin saan suurimman hyödyn vaatekaappini sisällöstä ja rakkaat vaatteet saavat tasaisesti käyttöaikaa. Toki kaapistani löytyy muutama juhlamekkokin, joita käytän aivan liian harvoin. Hääkutsuja ja muita saa lähetellä tähän suuntaan! Siksi en uutta mekkoa ole ostamassa. Omistamistani koltuista vanhin on 12-vuoden ja uusin 2-vuoden takaa. Mallit ovat ajattomia ja omaan varteeni täydellisesti istuvia. Odottavat siellä niitä hetkiä, kun juhliin valmistautuessa on taas mekko-olo.

  2. Työpaikan joulukekkereihin on tänä vuonna pukukoodi ja kaivan kaapista vanhan henkkamaukan pikkumustan. Tuolla mekolla ja eri yhdistelmillä on käyty parit hautajaiset, ristiäiset, työpaikan pirskeet ja sukulaismummujen kasikymppiset. Monikäyttömekko on kyllä haukkunut kolmenkympin hintansa. Ja ehkä suurin syy vanhan kierrätykseenom se, että en jaksa ravata kaupoissa etsimässä jotain uutta, vanhassa vara parempi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *