Nohemm - ystäväni yrityksen testikuvapäivä New Yorkissa

Lilou's Crush

Muistattekos ystäväni Erikan? 

Muutama kuukausi sitten, kun pyörähdin Nykissa, oli syynä muukin kuin pelkkä lemmenloma miekkosen kanssa. Olin nimittäin luvannut sparrailla ystävääni uuden yrityksensä kanssa. Erika joka on paitsi bisnesnainen, mukana, myös erittäin taitava käsityöläinen, ja viimein perusti myös sen tiimoilta yrityksen.

Uusi brändinsä Nohemm keskittyy erityisen laadukkaisiin headwrapeihin eli päähineisiin, jotka on helppo taiteilla paikalleen, ja todella pysyvät päässä. Ideansa tähän tuotteeseen hän sai vakavasta pälvikaljusta kärsivän ystävänsä probleemista: useimmat hatut eivät sopineet, tarpeeksi tyylikkäitä tai moneen sopvia oli vaikea löytää, peruukit hiostivat ja tavalliset huivit eivät millään pysyneet pään iholla, vaan luistivat pois. Sama ongelma oli syöpähoitoja läpikäyneellä ja hiuksensa sen vuoksi menettäneellä tuttavalla, ja saman asian hän päänsä kaljuksi ajelevana itsekin toki oli todennut.  ...ja tietysi Erikan ystäväpiiriin kuuluu myös lukuisa määrä meitä, jotka turhamaisuuttamme piilottaisimme huonot hiuspäivät pois näköpiiristä. 

Niin siis syntyi Nohemm. Suunnitteluun, kaavoitukseen, materiaalivalintoihin ja leikkaukseen sekä ompeluun Erika käytti valtavan määrän aikaa. Koska kyseessä on perfektionisti by heart, hän viime vuoden matkoillaan pitkin maailmaa kulki kangasmarkkinoita ja tehtaita etsimässä parhaita mahdollisia kankaita tähän projektiinsa. Japanista puuvillaa,  Kiinasta silkkiä, täältä meiltä Suomesta hän puolestaan löysi kauttani kiinnostavia kuosin tekijöitä. 


Koska yritys on vielä alkutekijöissä, ja kaikki turbaanit ommellaan käsin, materiaaliksi valikoituivat vielä hiukan edullisemmat versiot (ette halua tietää, mitä mielestäni kaunein prototyyppi olisi tullut maksamaan, tuo japanilainen puuvilla, joka Erikan päässä näissä kuvissa retkottaa...), jotta ne ovat mahdollisimman monen saatavilla. Myös haaveista maailmanlaajuiseen jakeluun verkkokaupan kautta piti vielä tässä vaiheessa luopua, mutta ehkä meillekin tänne saadaan Noheemin kauniit turbaanit tulevaisuudessa. Tällä hetkellä verkkokaupassa olikin enää muutamaa vaihtoehtoa jäljellä, joten ehkä tuo aika on pikemmin kuin arvataankaan, jos myynti siellä merten takana toimii hyvin!

Vaikka turbaaneiden lähtökohta on tosiaan hyvin käytännönläheinen ja ne on suunniteltu ratkaisemaan syystä tai toisesta tukkansa menettäneiden naisten peruukittomien päivien helppo, kaunis pään suojaus, ovat ne kyllä tosi kauniita aivan kenellä tahansa.

Odotan omaa kaunotartani kovasti, nämä kuvat ovat raakakuvia, joita napsittiin kun Erika etsi kuvauslokaatiota työhuoneensa läheltä Tribecasta. Sattuipa ensimmäisellä kuvauskerralle eräs nykiläinen, erittäin iäkäs ja kaupungissa tunnettu miljonäärirouva, joka ihastui niin kovasti päähineeseen, että olisi tahtunut sellaisen samantien. Only in New York, tuumasin taas Erikalle. Rouvaa odottanee tosin iloinen yllätys lähiaikoina...

Harmittelin reissuni lyhyttä mittaa, koska olisin mielelläni ollut kuvauksissa avuksi. Ehkä seuraavassa mallistossa. Ehdimme sentään kuitenkin perinteiselle pitkälle, mimosarikkaalle lounaalle, joka on jo tullut tavaksi, ravintolaan joka kuvissa näkyy, on tosi kiva, mutta jonka nimeä en tietenkään nyt pysty muistamaan. 

Voi kaukana asuvat ystävät ja voi tuo toinen lempikaupunkini. Kunpa aikaa olisi enemmän ja teleporttaus onnistuisi, nyt juuri nämä kuvat herättivät kaipuun Erikan raikuvan naurun ja lämpimän seuran pariin.

 

Kommentit

Aisha J
Aisha

Rakastan turbaaneita! Kauniita luomuksia, kovasti tsemppiä ystävällesi! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.