Onnea ja haikeutta -uusi päiväkoti, vinkkejä siirtymiseen?

Lilou's Crush

Sain vedet silmiin helpotuksesta nostattavan puhelun tänään iltapäivällä, ja se on asia, jonka riemuissani haluan jakaa teidän kanssanne!

Lähes kahden vuoden jonotuksen jälkeen saimme viimein päiväkotipaikan täältä kotikaupunginosasta!

Helpotus on valtava! Ei enää päivittäistä kolmenkymmenen kilometrin automatkaa tai kolmen tunnin matkustusta julkisilla päivän aikana, ylipitkiä tarhapäiviä, aamukiirettä, sakkolappuja kun parkkipaikkoja ei vain keskustassa löydy, vaan rauhalliset aamut ja napakat, normaalimittaiset päivät, aamun aloitus rivakalla pyörälenkillä päiväkotiin tai kymmenen minuutin bussi-kävelymatkalla.

Tänään käytiin illalla jo tutustumassa uuteen paikkaan, jossa tyttö aloittaa jossain vaiheessa kesäkuuta.

Paras äitienpäivälahjani kenties koskaan! Ollaan niiiiiin helpottuneita!

Mutta asialla on toki kääntöpuolensa. lapselle rakkaat ystävät ja kolmen vuoden aikana tutuksi tulleet tädit ja nurkat jäävät taakse. Haikeuttakin on ilmassa. Mikäli sinun lapsesi on vaihtanut päiväkotia noin neli-viisivuotiaana, kerro parhaat vinkkisi siihen, kuinka siirtyminen uuteen tapahtuu mahdollisimman hellästi.

Olen erittäin iloinen siitä, että ennätämme sanoa kunnolla heipat vanhoille kavereille ja ennen pitkää kesälomaa jo aloittaa uudessa paikassa, joka on vielä alkukesästä rauhallisempikin kuin kaikkien lasten taas syksyllä ollessa paikalla. Aiomme myös olla mahdollisimman hyvin "saattamassa" uuteen, mutta silti, vinkit ovat meille vanhemmille enemmän kuin tervetulleita. Muutos on lapselle suuri, vaikka hän suhtautuukin tähän oikein positiivisesti.

PS. kuvassa tänään saatu äitienpäivälahjapaketti -sisällä upean värikäs ja hellästi maalattu silkkihuivi!

Kommentit

One day

Onpa mukava uutinen, onnea päiväkotipaikasta! :) Itsellä ei suoranaisesti mitään vinkkejä ole antaa, mutta omakohtainen kokemus vuosien takaa on samantapainen, kun itse siirryin juuri ennen esikoulua toiseen päiväkotiin. Sattuneista syistä en kauheasti ajasta muista, mutta oletan etten kokenut sitä kovinkaan dramaattisena tapahtumana. Jos tyttö itsekin on positiivisin mielin vaihdon suhteen en usko sen alkumuutoksen jälkeen olevan kovin vaikeaa.

Se kyllä omasta kokemusta jäi mieleen, että on onni, että vaihdos tulee aikaan ennen kouluun menoa. Itse ehdin reilussa vuodessa ennen koulun aloitusta ystävystymään hyvin, jolloin sitten luokkakaverit olivat juuri niitä uusia hyviä kavereita päiväkodista. Eli olisi varmasti kurjempaa tulla eri päiväkodista ja kaupunginosasta suoraan kouluun, kun monet olisivat jo vanhoja kavereita päiväkotiajoiltaan. Tsemppiä vaihtoon ja piristystä pidentyvään arkeen! :)

Katah (Ei varmistettu)

Onnea kovasti päiväkotipaikan saamisesta! Helpottaa kyllä päiviä, kun pientä ei tarvitse kuljetetella aamuin illoin kauas. Kurjaa kuitenkin, että jouduitte noin kauan jonottamaan paikkaa. Kyllä nyt taas muistaa arvostaa omien lasten päiväkotia, joka sijaitsee 200m päässä kotoa. Ilmeisesti Tampereella päivähoitotilanne on aavistuksen parempi. Tai sitten meillä on käynyt tuuri.

Muutimme Tampereelle esikoisen eskarin jälkeen ja sopeutuminen kesti jonkin aikaa. Parhaiten on auttanut uudet kaverit, joita lapset yleensä saavat aika nopeasti. Hyvin teillä muutto varmasti menee, vaikka ikäväkin voi vaivata.

Eija (Ei varmistettu)

Meillä poika vaihtoi uuteen päiväkotiin hieman ennen kuin täytti viisi. Vaihto tehtiin kesäloman jälkeen, ajateltiin että siinä vaiheessa se oli "luontevinta", oltaisiin saatu paikka jo hiukan ennen loman alkua. Käytiin uudessa päiväkodissa leikkimässä muiden lasten ulkoiluaikaan parina päivänä ennen lomien alkua, poika tutustui silloin pariin lapseen, joiden kanssa leikki sujui hyvin. Kesän jälkeen olikin sitten kiva mennä uusien kavereiden seuraan :) Poika oli myös ensimmäisen viikon aikana päiväkodissa hieman lyhyemmät päivät, ei siis heti alusta työpäivän mittaisia eli 8-9 -tuntisia päiviä, tämä mahdollistui isovanhempien avulla. Meillä vaihto sujui kyllä mahdottoman hyvin, toivottavasti teilläkin!

Sinänsä päiväkodin vaihdosta ei ole kokemusta mutta poika vaihtoi hiukan vajaa 4-vuotiaana perhepäivähoidosta päiväkotiin. Aloitettiin hitaasti eli ekana päivänä mä olin mukana tutustumassa päiväkotiin, tokana päivänä poika oli pari tuntia yksinään jne. Parin päivän päästä olikin täysin valmis aloittamaan päiväkodissa koko-päiväisesti eli helposti meni vaihto. Muutamana päivänä kyseli että mennäänkö tänään vanhaan hoitopaikkaan kun ei ymmärtänyt että muutos on lopullinen, mutta ei mitenkään itkenyt vanhojen kavereiden/hoitajan perään. Äkkiä sai uudesta paikasta kavereita ja se ihan paras kaverikin on löytynyt. :)

Meillä syy vaihtoon oli se että perhepäivähoitajien lomat lisääntyivät (mikä on tietty hyvä heille) ja lapsi olisi pitänyt viedä varahoitopaikkaan monta kertaa kuukaudessa ja se varahoitopaikka oli meille taas tosi huonossa paikassa kun oli useamman kilometrin päässä ja meillä ei ole autoa. Nyt poika on ihan meidän kodin vieressä olevassa päiväkodissa ja todennäköisesti kaikki kaverit tulevat jatkamaan samaan, lähistöllä olevaan kouluun myös joten helpottaa sitä koulun aloitustakin.

Uskon että hyvin se menee teilläkin! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.