Onnistuneen arkiaamun takana on turvamekko

Lilou's Crush

En voi olla ainoa, jolle vaatteiden valinta aamuisin tuottaa toisinaan päänvaivaa. Kyse ei ole siitä, ettei kaapissa ole vaatteita, vaan se on fiilisjuttu. Ei vain tee mieli pukea niitä romppeita, jotka illalla valmiiksi asetteli. Onneksi sellaisiin aamuihin on pelastuskoodi,  ja se koodi on turvamekko.

Turvamekon malli on sopivan löysä. Se ei kiristä massusta tuhdimmankaan lounaan jälkeen. Se tuntuu mukavalta päällä, ei paljastele liikaa reittä tai kurveja, piilottaa mahdolliset muhkurat eikä aiheuta VPL:ja. Turvamekon materiaali on tuhdimpaa trikoota, tai vielä mielummin kunnon collegea, pyykistä päälle käymättä silityslaudan kautta. 

Se päällä on hyvä, helppo ja rento olla, ja sen voi asusteilla muuttaa toooodeeeelllaaaaa velttoon ja venyvään villasukkapäivään sopivaksi, tai täysin kokouskelpoiseksi käden käänteessä. Se kaipaa seurakseen vain mustat, läpinäkymättömät sukkikset, ja voila, siinä se on, yks kaks ja ovesta ulos.

Ohjenuora kaupoille: kun kohtaat turvamekon, pelasta se kaappiin ASAP, sillä niitä ei vastaan tule turhan usein, eikä ainakaan silloin, kun sellaisen perään huhuilee.

Itselläni niitä on kolme. Ylimmässä kuvassa näkyvä tummanharmaa James Perse'n trikoomekko..

... yllä huonolaatuisessa kuvassa oleva oikeasti oliivinvihreö Acnen "munanmallinen" mekko...

...sekä nyt päälläni, mutta ei kuvassa näkyvä COS:in meleerattu harmaa trikoomekko.

Säkkismekko puolestaan vaatii jo vähän pukeutumispohdintaa, ei toimi sukkisten kanssa, näyttää tunkkaiselta; vaikka se lempikaveri on sekin, ei se helppoudessaan helman mitan vuoksi yllä aivan edellämainittujen tasolle.

 

Muita turvavaatteita? Minulla pillifarkut, harmaa teepaita ja eriharmaa kasmirneuletakki. Mites teillä?

Kommentit

annemi

Tämän talven turvavaate on ollut jättiläismäinen villapaita, se toimii aina ja joka kerta. Legginssit vaan alle ja menoksi :)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Mustia mekkoja ei voi naisella olla koskaan liikaa. Lisäisin tuohon vielä, että kun löydät hyvän niin osta niitä samantien kaksi, jotta toista voi käyttää silloin kun toinen on pyykissä. Terveisin nimimerkki kahden identtisen lempimekon omistaja.

Ananas
Ananas ja Kookos

Just niin! Ennen töihin paluuta täytyy saada uusi turvamekko, koska edelliset on "pilattu" pukeutuen niihin raskaana ja kotivauvasohvanuhjauksessa. Sellaisen jälkeen ne ei vaan tunnu enää itsestä työkelpoisilta, vaikka muut eivät sitä huomaisikaan.

VAU mikä koru ylimmässä kuvassa!

Helmi K
sivulauseita

Tuo Acnen mekko on täydellinen. Itse olen kulkenut koko talven isoissa, pehmeissä neuleuissa, toimii aina.

Elsis
In The Mood For Run

Nauratti oikein, miten allekirjoitankaan määritelmäsi turvamekolle! Omani on Filippa K:n F/W 2010-2011 -mallistosta. Lisäksi turvavaatteina toimivat J.Crew:n boyfriend mallinen merinovillapaita sekä UGG:n Alloway -tohveliballerinat. Kestävät sekä asiakastapaamiset että sairauslomapäivät - the best.

Ninaolivia

Hei mullakin on pari tuohon tarkoitukseen täydellistä mekkoa kaapissa....tuo määritelmä ja nimi turvamekko oli uutta...Hehe...tykkään.tattis :-)

Hertta
Lilou's Crush

Annemi, ooh, kuulostaa arjen helppousluksukselta! Semmoinen multa puuttuu vielä.

MinnaM, oot niiiiin oikeassa! Kotivaatteet (eli trikoopaidat/onepiecet/yöpuvut) olen jo onnistunut tuolla tekniikalla haalimaan, kyllä helpottaa eloa :)

 

Ananas, mulle kävi ihan samalla tavalla. Tai oikeastaan siten, että raskausajan vaatteita en osannut enää ohentuneena käyttää, alkoi heti etoa! Kalliiks kävi ;) Ja hei kiitos, se on kyllä aikamoinen showstopperi, H&M Dividedistä löytö viime keväältä.

 

 

 

Hertta
Lilou's Crush

HelmiK, kiitos, se oli loistolöytö, toivottavasti säilyy kunnossa vielä pitkään! Ja ai että pehmoinen neulemekko, se olisi kyllä ihana talvella!

 

Elsis, mitä vanhemmaksi tulen, sitä suuremmaksi kasvavat turvamekon vaateet ;) Mulla on töissä lauma mustia nilkkureita, voisin pitää pientä kenkäkauppaa, kirjahylly kun on täytetty kengillä :D kotona sitten Sepherdsin ihanat karvalöllyt.

 

Ninaolivia, saa käyttää mut ei oo pakko... AI kauhia, miten mää tähän Putoukseen oon näin jäänyt :D Mutta joo, turvavaatteet pelastaa kriiseiltä, koska huonon asun päivä=ahdistus koko työpäiväksi.

TiinaMariN.

Samaista pohdintaa taannoin harrastin... Nainen tarvitsee Turvaa! Tässä näyte omasta turva-asustani:

 http://www.lily.fi/juttu/torstain-turva-asu  Tärkeintä että peba peittyy kunnolla ja housut on joustavaa matskua ;)

Ihana tuo ylimmän kuvan neon-kaulakoru! Harmi etten ostanut sitä viime kesänä, jätin pitkän puntaroinnin jälkeen kauppaan. 

Ehkäpä harmaan trikoomekon helmalle voisi vähän vilauttaa fiskarseja? Materiaali on kaunista ja pehmoisen näköistä.

 

 

HelloAochi

Iiiii musta toi vika ois just täydellinen!!! Tykkään nimenomaan polvimittaisista mekoista, mulla on epäsuhteisen pitkät koivet, polvimekot vähän tasoittaa.

Mistä tuo ihanuus on?

mj (Ei varmistettu)

Hei, osaatko sanoa miten noi James Perse -brändin koot menee?
Löysin täydellisen JP-paidan, mutta en uskalla tilata sokkona. M-kokoja on niin moneen lähtöön...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.