Pakkasajan ihonhoitoon silkkaa sheaa

2563CFA8-4892-414A-BDE9-EC505DA79446.jpeg

 

Ihana talvinen sää ulkona! Ja kutisevat ketarat (=sääret) kotona. Niin kauan kuin muistan, olen kärsinyt talvisaikaan rutikuivista sääristä, Auta armias, jos suihkun jälkeen unohdan rasvata koivet, menee hetki, ja alkaa kauhea kutina ja lumisade sääristä, kun iho pöllyää ja hilsehtii kuivuuttaan.

 

Lukioikäisenä sain pahan tulehduksenkin kerran, kun yöllä unissani olin raapinut niin kovasti sääriä, että tuli haavat, jotka kuivissa koivissa ärtyivät ja tulehduttivat ihon niin, että jalkojen nahka turposi ja punoitti polvista alaspäin! Enää ei sellaista onneksi tapahdu, kun olen pääsääntöisesti muistanut koivet kuorruttaa rasvalla.

A66177B1-1EF0-46C5-9751-D8693EA025E9.jpeg

Jos jollakulla on sama vaiva, tässäpä oiva vinkki testaamastani Balmyoun Nilotica karitevoi-voiteesta (pr-näyte). Tämä purkki on täynnä puhdasta sheaa, eikä mitään muuta. Nilotica on shealajike, joka sisältää vielä enemmän rasvahappoja ja vitamiineja kuin perinteinen shea. 

 

BA8AF755-4CC7-48BB-93B2-201A49434AE0.jpeg

Tämä rasva passaa täydellisesti tällaiselle kuivalle ja toisinaan ärtyneelle iholle, ja sopii myös herkemmälle ihotyypille. Se muuttaa yllättävän nopeasti muotonsa käsien lämmössä hyvin öljyiseksi, ja jättää aivan erityisen sileän tunteen. Imeytyy öljymäisyydestään huolimatta varsin vauhdilla.

 

KäyttöohjeeSaa kerrottiin sopivan hyvin myös auringonpolttaman tai hyttystenpuremien hoitoon. Tai odottajan vauvamassulle, sellaista ei tosin meikäläiselle ole enää tulossa.

 

B330D6A0-90F1-42A7-AAF8-9D3C99547150.jpeg

Pidän yleensä kevyistä tuoksuista ihonhoitotuotteissa, koen ne arjen luksuksena, tässä tuotteessa tuoksuja ei ole lisätty, mutta hyvin haalea ominaistuoksu on miellyttävä.

 

Koska kyseessä on ekologisen ja kestävän kehityksen tuotesarja, sitä on myös kaunis pakkaus: kansi bambua, purkki kierrätettyä ja kierrätettävää lasia. Muovia löytyi sinetistä. Osa sarjan tuotteiden tuotosta menee Ugandaan, lasten ja nuorten terveyden ja koulutuksen edistämiseen paikkakunnalla, josta karitepähkinät kerätään.

 

Tässä on sarja, jota tulen pitämään silmällä: ensikosketus vaikutti erinomaiselta. Löytyy ainakin Ruohonjuuresta ja kustantaa vähän päälle 20€.

 

Kommentit (6)
  1. Kuulostaa hyvältä! Kiitos vinkistä 🙂 

    1. Minustakin! Juuri laitoin tuota rasvaa, ja ihan tarkoituksella jätin esille hyllylle 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *