Paluu sinne, missä Millenium tapahtui

Terveisiä täsmälleen siitä paikasta, jossa otin tämän vuosituhannen vastaan.

Melkein parikymmentä vuotta sitten seisoin viimeksi tässä ihanassa KLCC-puistossa Kuala Lumpurissa, Petronas-tornien juurella. Silloin tunnelma oli aivan toisenlainen. Suorastaan sähköinen. Minuutit ja sekunnit kuluivat suurella valotaululla kohti 1900 -luvun loppua. Millennium-huuma sähköisti tuolloinkin huumaavan kuuman ja kostean ilman.

Tällä kertaa vietin laiskanpulskeaa, hikisennihkeää iltapäivää vehreässä puistossa, jossa nurmikentän sijaan on suuri lasten kahluuallas ja leikkikenttä. Ilmassa kuuluu rakettien paukkeen sijaan puistovahtien kimakat pillin vihellykset, kun aikuisia laitetaan lasten valtakunnassa ruotuun (ei, tänne ei tulla istuskelemaan ilman lapsia, ei, keinut ovat vain pieniä varten, hyvä herra, nouskaa nokosiltanne”, käy jatkuva huolenpito.

Jos olisin voinut katsoa tulevaan, en tiedä olisinko uskonut todeksi, että tulen olemaan joskus näillä samoilla sijoilla perheeni kanssa, johon kuuluu kaksi näin ihanaa tytärtä. Ja tulevatko he joskus omien lastensa kanssa tähän samaan paikkaan miettimään mennyttä ja tulevaa?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *