Palvelijoita, jäätelöä, kukkien puutosta ja tasa-arvoa

Lilou's Crush

Minä sain tänään liputuspäivän kunniaksi jäätelöä, kun tulppaanikauppaa ei ollut sattunut matkan varrelle. Sen lisäksi esikoinen soitti koulumatkalta, että "Äiti, mulla on sulle tänään mahtava lahja! Tänään on naistenpäivä, ja minä oon sun palvelija koko päivän!" Mitähän ihmettä olivatkaan koulussa mahtaneet puhua...?

Tätä ylitsepursuavaa jalomielisyyttä kesti siihen saakka, kunnes totesin, että lapseni, muistitko, että sinäkin olet nainen... Sen jälkeen hän totesi ykskantaan, että "Aivan, isi onkin siis tänään meidän kaikkien palvelija."

***

Sen lisäksi, että iloitaan mahdollisista edellämainitun kaltaisista huomionosoituksista, kannattaa suoda ajatus päivän agendalle:

Tänä vuonna naistenäivän teemana on sukupuoltan tasa-arvon saavuttaminen vuoteen 2030 mennessä. Sen tavoitteen ovat kaikki YK:n jäsenvaltiot hyväksyneet. Matkaa on vielä, sillä mikään yhteiskunta ei ole sinne saakka vielä yltänyt.  Sukupuolten tasa-arvo ei ole pelkästään naisten asia, vaan tasa-arvo on ihmisoikeusasia, joka koskee meitä kaikkia, sukupuolesta ja muista seikoista riippumatta.

Siis hyvää naistenpäivän iltaa, kollegat. Tehdään parhaamme Ja ollaan iloisia, että ollaan just sellaisia kuin ollaan, tietty.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.