Paris

Lilou's Crush

Valvoin viime yön seuraten käsittämättömiä uutisia Pariisista.

Tänään en löydä sanoja. Mutta tunteita, niitä on sekamelska.

Viha aiheuttaa pelkoa, surua, se lamauttaa. Rakkaus, sen on voitettava. 

Ja se voittaa. 

 

 

//Peace For Paris/Jean Jullien

 

 

 

Kommentit

Pau
P.S C'est moi!

Ajatukset ja sydän myös itselläni Pariisissa. Sekavat ajatukset täälläkin. Ihan hirveää, mitä täällä maailmalla tapahtuu ja miten julmia ihmiset voivat toisilleen olla. Ei oikein vieläkään usko todeksi, mitä Pariisissa on tapahtunut. Jotenkin toivoisi, että se olisikin vain painajainen, josta heräisi. Mutta tämä painajainen olikin totta.

Tuo Peace for Paris-logo on muuten Jean Jullienin tekemä, eikä Banksyn vaikka joku siihen viittasikin. Ajattelin vain korjata, että menee kreditit oikeaan osoitteeseen :)

Hertta
Lilou's Crush

Täydellinen epäusko valtasi minutkin hetkeksi, kun ensimmäisten uutisten jälkeen kokonaisuus alkoi valottua. Käsittämätöntä, sietämätöntä. Jotenkin kaiken kaaoksen keskellä uskoa ihmisyyteen valoi pariisilaisten #porteouvertes, jolla avasivat ovensa tarvitsijoille. Ja toisaalta aamun uutisissa se, että pariisilaiset eivät linnoittautuneet koteihinsa (vaikka ohje näin olikin) vaan päättäväisesti lähtivät elämään arkeaan. Eivät alistu pahalle.

Kiitos, korjaan krediitit oikeaan osoitteeseen!

Samoja fiiliksiä. Myös seuraukset pelottavat. Eilen feedejä halusi vielä seurata, tänään enää ei. Siellä on vuorossa viha.

Hertta
Lilou's Crush

Huomasin osin saman. "Tavalliset" pariisilaiset eivät suostu jäämään koteihinsa vaan haluavat elää elämäänsä, ja rasistisimmat äänet voimistuvat hetki hetkeltä. Näin suuri tragedia voi helposti vaikuttaa suvaitsevaisempiinkin sen osuessa lähelle, ja nostaa pintaan vihaa joka purkautuu johonkin joka tuntuu syylliseltä.

t.Susse (Ei varmistettu)

Minäkin näin kauhu-uutiset vasta tänne töihin saavuttuani; aamupala nautittiin miehen kanssa autuaassa tietämättömyydessä. :(

Sä olet niin lempeä, mä en jaksa kuin vihata jihadisteja, Isistä...vaikka tiedän että se syö itseä sisältä, mut näyttää olevan ainoa tunne joka vyöryy kun niiden toimia ei mitenkään pysty ainakaan mun vajavaisella järjellä käsittämään! Eikä näemmä estämään tai edes vähentämään, vaikuttavat vallanneen pallon joka kolkan. Iso itku.

Hertta
Lilou's Crush

Koetan olla se "lujasti lempeä", se niitä äitini oppeja, joka meni tässä asiassa aivan äärimmäisyyksiin saakka, joka sekään ei aina hyväksi yksilölle. Vihaan  kyllä tätä vihaa millä koetetaan kääntää ihmiskunta toisiaan vastaan uskonnon nimissä. Mutta silti koetan tehdä kaikkeni, että usko hyvän voittoon säilyisi. Vaikeaa se on, viime yönä tuntui lähes mahdottomalta.

maryjane
Todella jossain

Ihan kuin omat ajatukseni.

Tänään vakuutin itselleni, että ei tällainen maailmanpoliittinen tilanne voi ikuisuuksia kestää. Uskallan mennä joskus lapseni kanssa Kanariansaarille tai Ruotsiin.

annepa (Ei varmistettu)

Beirut torstaina. Ei ole paljon järkytyksiä siitä näkynyt. Pariisi sammutti valot, mutta muut maat roihuavat trikolorissa. Libanonin värejä en nähnyt perjantaina missään. Itse en edes tiennyt tapahtumasta ennen kuin kaveri kertoi. Niin on ihminen eriarvoinen riippuen siitä missä se asuu. Hävettää ihmisenä.

Hertta
Lilou's Crush

Olet aivan oikeassa. Mistä ei tiedä, ei voi järkyttää. Median rooli on valtavan suuri, ja ihmisillä on oikeus tietää.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.