Parvekkeen pohjalle?

Lilou's Crush

Muistatteko, kun viime kesänä astuin parvekelaudoituksesta läpi, ja kantapäähän upposi inhottava, ruosteinen ruuvi? Jäykkäkouristusrokotehan siihen piti sitten hakea, ja selvisin ärräpäillä ja pienellä rahanmenolla.

Nyt kun kevät koitti, sai siis tuo täysin läpimätä laudoitus kyytiä -sehän on ollut suorastaan vaarallinen! Sen lisäksi, että on täysin laho, myös alta paljastuva lattia oli inha kohdattava: alta löytyi varsin kattava sedimentti ryönää ja tupakannatsoja, ja meidän perheen tyttöjen barbinkenkä ja dimangisormus viime kesän leikeistä.

(Huvittais, jos kehtais... Mies tykkäsi, että kerrostalossa ei ainakaan ole sitten remppahommia, että jää enemmän omaa aikaa... Ja tähän kotiin kun hän ihastui, aika suoraan tuumasin, että kattos ny sit ympärilles, kyllä taas piisaa sahan vingutusta ja poran surinaa...)

Koska parvekkeemme on korkealla, olemme vähän kauhistelleet melko matalia kaiteita. Pitkät ihmiset eivät siellä kovin mielellään seiso. Nyt, kun tuo ritelikkö poistettiin, kaide on paljon inhimillisemmällä korkeudella. Samanlaista rakennetta emme tule siis ihan turvallisuussyistä hankkimaan. Sen sijaan olemme pohtineet jotakin säänkestävää mattoa (partsi ei ole katettu) tai Bauhausista ja Ikeasta löytyviä, vain kahden sentin paksuisia puuritilöitä, joita voi myös sahata muotoon.

Olisi kiva kuulla, millaisia ratkaisuita teillä on betonilattiassa tällaisilla avoimilla parvekkeilla, jonne tulee kesällä vettä ja rakeita ja suoraa porotusta. Jotakin nimittäin tarvitaan, pelkkä betoni on ankea jalan alla.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä samanmoinen parveke. Lakattiin betoni, niin ettei tunnu karkealta. Näyttää IHANALTA!! :)
https://www.jotex.fi/rander/rander-muovimatto-70x100-cm/1040459-01
Sitten siinä on ollut päällä pehmeyttä tuomassa aina tällainen jotexin tai Elloksen muovimatto. On ollu tosi kätevä. Kevyt rullata ja laadukkaita kun mitkä. Nimim. sama matto jo kolmatta kesää ja vieläkin kuin uusi! :)

Hertta
Lilou's Crush

Voi vitsi, meillä nämä parvekkeet on kovin tarkkaan vaalittu, kuten koko talon ulkotilat ja raput, lakka ei taida tulla kysymykseen! Kuulostaa ihanalta. Onko se muuten liukas? 

Meillä on ollut pappelinan vastaavia mattoja, aivan loistavia tuollaiseen! Nyt ei vain mahdu mihinkään pois rullattavat, eli jotain paikalleenjäävää tarttis olla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ole lainkaan liukas normaalisti, sateella kylläkin, mutta eipä siellä silloin tule tassuteltua :D
Ystäväperhe ratkaisi betoniparvekelattia-pulman vahaamalla sen, se oli myös ihana. Utuinen ja tyylikäs. Mutta itse harakkana pidän enemmän kiiltävästä ;)

Hertta
Lilou's Crush

Onko heillä myös tällainen avonainen? Kuulostaa mielenkiintoiselta! Pitäisi tiedustella, olisiko meillä mahdollinen... Siihen saakka, nyt taitaa meillä tulla ne pienet puuritilät kuitenkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Biokomposiitti olisi säänkestävää, mutta en tiedä tuleeko sen ongelmaksi "lankkujen" korkeus

Hertta
Lilou's Crush

Se tosiaan kestäisi! Mutta vitsi kun olen tassutellut sellaisen päällä, tuli tunne, että puuta se kyllä voisi olla, tikkujen ja työläydenkin jälkeen. Talon (huolto)Mies varmasti innostuisi :D

susannan (Ei varmistettu)

Meillä edellisessä kodissa oli avonainen, lasittamaton parveke. Lattia oli kyllä uusittu ja lakattu ja sinänsä hyvä, mutta onhan se betoni kylmä jalan alla. Hankimme tämäntyyppiset http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/90234226/

Mutta muistaakseni ne olivat jostain muualta kuin Ikeasta, jostain rautakaupasta, ja vähän vaaleampaa puuta. Idea on se että näissä on muovipinta puun alla, puu ei jää seisomaan veteen ja kestää sateessakin hyvin. Parin vuoden välein öljysimme puuosat niin pysyi hyvänä. Paksuus vain 2cm ja helppo kasata ja muotoilla.

Hertta
Lilou's Crush

Nämä ovat just ne ritilät joista puhuin! Bauhausissa oli aika paljon edullisemmin, joten sieltä taidetaan noutaa.  Onpa kiva kuulla hyviä kokemuksia :)

Johanna (Ei varmistettu)

Ihana parveke, ja millaista superluksusta keskustassa. Ovatko nuo parvekkeen raot lapsiturvalliset ei tarpeeksi kapeat?

Kannattaa neuvotella yhtiön kanssa ja tarkistaa mitä yhtiöjärjestyksessä on kustannusvastuusta parvekkeiden osalta kirjattu. Myös yhtiön intressissä voi olla osallistua kunnossapitoon ja ehkä saisittekin jonkin hyvän pintakäsittelyn.

Johanna (Ei varmistettu)

...piti siis olla "eli tarpeeksi kapeat"?

Hertta
Lilou's Crush

Ymmärsin heti :) ei sieltä lapsi läpi livahda, mutta meillä ei pienempi saa olla yksin parvekkeella, vaan ovi on aina, aivan aina, haassa joka tapauksessa (ja haka aivan oven yläreunassa). aika monta vuotta vielä menee, että saa siellä oleilla!

Hertta
Lilou's Crush

..ja tosiaan parvekkeille, joita on vain parissa asunnossa, tulee kuntotarkistus aivan kohtasiltään. En ole tuota pintakäsittelyä ajatellut edes ehdotella, että kunhan seinässä pysyy niin hyvä :) 

Rh (Ei varmistettu)

Hei! Asun Sveitsissä ja täällä Oli pari viikkoa sitten Giardina-puutarhamessut. Siellä tutustuin aivan uudenlaisiin keinonurmikkoihin. Ne näytti ja tuntui ihan oikeelta nurmelta. Sopivat taivasalle ja niitä saa monina eri väreinä. http://kunstrasenprofi.ch/appenzeller-rasen_de/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.