Puhutaanpa Pappagallon uudistuksesta

Lilou's Crush

Heti alkuun disclaimer: tässä aihe, jossa en kertakaikkiaan pysty järkytykseltäni minkään sortin objektiivisuuteen.

Perjantaina oli harvinainen ilta: olin ypösen yksin kotona. Vauhdikas viikko takana, ja iltakävelyn jälkeen päätin kiepata vielä lähikaupan kautta, josko sinne olisi jo tullut tilaamani lempparijätskilähetys, jonka ystävällisyyttään tilaavat aina pyynnöstäni.

Olihan se. Jee! Pappagallon lakua, uudessa paketissa tosin. Kassalla vielä vitsailtiin, että toivottavasti sisältö on pysynyt samana, vaikka vaatteet onkin purkilla uudet.

Avasin pahaa aavistamatta kannen... ja sitten alkoi jännittää. Jäätelö oli tosi vaaleaa aikasemman, krhm, vauvan tuotoksen värin sijaan. Lusikoidessani jätskiä kuppiin, huomasin myös koostumuksen muuttuneen. Poissa oli sorbettimainen tuntuma... Siinä vaiheessa oli jo pakko maistaa, ihan kesken lautaselle lapikoinnin.

MIKÄ VALTAVA PETTYMYS! 

Uudistettu jäätelö maistui tunkkaiselta, jos nyt ylipäätään maistui millekään. Itseasiassa se maistui niin miedolta, että en oikein tunnistanut sitä edes lakujäätelöksi. Suutuntuma oli totuttuun verrattuna maitojäätelöksi rasvainen ja maun ollessa edellämainitun valju, ensimmäista kertaa elämässäni en kertakaikkiaan halunnut syödä jäätelöä loppuun, vaan jouduin laittamaan sen roskikseen (olin tosiaan yksin kotona, eikä "jätejoonas" ollut siis paikalla syömään annosta).

Voi miten kaipaan tuota vanhaa klassikkoa! Uskaltaisin väittää itseäni itseoppineeksi jäätelöiden asiantuntijaksi, ja tuo laku oli aivan omaa luokkaansa. Sille ei pärjännyt lakujäden maukkaudessa muutoin mainiot Jymyt, Kolmet Kaverit tai perinteisemmät jäätelövalmistajat.

No, yksi hyvä asia tässä on. Koska syön todella paljon jäätelöä (ja nimenomaan söin tuota vanhaa Pappagalloa, jos sitä suinkin oli saatavilla), jäätelönkulutukseni, eli ylimääräiset sokerit, kalorit ja rasvat romahti. 

Mutta jos joskus olen toivonut jotain vanhaa tuotetta takaisin, niin nyt. Ja niin näyttää Pappagallon Facebook-sivuston palautteen perusteella moni muukin toivovan. Ei ole ollut ainoa roskiin päätynyt annos, samaa tuskaa koettiin lakun lisäksi mm. uudistuneesta pistaasijäätelöstä, joka on nyt maistuu vaniljalta ja mantelilta seassaan vihreä makukiekura sekä hienosta, nyt tavalliseksi muuttuneesta vanhanajan vaniljasta. 

Ugh. Olen ragennut.

Kommentit

Jenniiiii (Ei varmistettu)

Voi ei! Mikä pettymys. Pappagallon pistaasi on mun suosikkijäätelö ja nyt mua alkoi hirvittää, jos sillekin on tapahtunut vastaava muutos :(

Jenniiiii (Ei varmistettu)

Apua, en lukenut tuota viimeistä kappaletta kunnolla! Nyt kyllä harmittaa :(

Hertta
Lilou's Crush

No niiii-iiiiin! Katastrooffi pakastealtaalla, that's whats happening. "Don't fix when it aint broken" ;)

t.Susse (Ei varmistettu)

Mutta nykyäänhän - ahneuksissa!! - nimenomaan joka puolella tunnutaan "korjaavan" erinäisiä täysin ehjiä asioita, tuotteita ja palveluja. Grr. Täysin oikeutettua ellei jopa velvollista rageta moisesta.

Ben ja Jerry on semmoiset poijjaat, etten edes vegaanisena ole pettynyt. Tokikin sitä kotimaista suosisi, mutta näiden kahden miekkosen jälkeen ei vaan pysty; jätskissä pitää olla runsaasti sattumia! :D

Onnea uuden jätskin löytöretkelle.

t

Hertta
Lilou's Crush

Onkohan tässä tutkimuksen tulkinta mennyt jotenkin pieleen -se, että joku yleisesti kaipaa kermaisempaa jäätelöä, ei välttämättä tarkoita, että toimivat tuotteet pitäisi muuttaa sellaiseksi... Vähän sama homma, kuin suomessa juotavat vähä-appelsiinisemmat mehut. "kun suomalainen makukartta on miedompi"... no kai se nyt helekkari on, kun muuta ei ole tarjolla!

Ben&Jerry on nyt luottokamaa, oli tosiaan siirryttävä ulkomaisiin. Tosin tykkäsin tuon lakun keveyden tunnusta myös. B&J jogurttijäde on kyllä tosi hyvää...

Kersti (Ei varmistettu)

Valitettavasti joudun kertomaan, että erehdyin ostamaan tuota pistaasia ja se oli siis rasvaisen makuista vaniljajäätelöä, jossa oli basilikalta näyttävä pienenpieni viiru jotain olevinaan pistaasia. Siia aivan hirveää kuraa aiempaan verrattuna! Samaistun siis täysin tähän jäätelöshokkiin! :( :( :( Pistaasijäätelön ystäville voin tosin vinkata, että Jädelinon pistaasi on yhtä hyvää, kuin vanha Papagallo, mutta sitä ei taida saada oikein mistään kaupasta (olikohan niin, että myyvät vaan tilauksesta kotipakkauksia).

Hertta
Lilou's Crush

En myöskään tykkää rasvaisesta maitojäätelöstä. Yh. Jädelinolla on myös hyvä laku, mutta se ei ole samanlainen kuin Pappagallon, mutta paljon parempi kuin vastaavan koostumuksinen Pappagallo. Tai tämä siis kahden kerran kokemuksella jädelinosta.

MiiaK (Ei varmistettu)

Voi ei! Ja siis myös pistaasia peukaloitu. Nyt pitää nousta barrikaadeille! Meillä myös jätskin kulutus menee kaiken muun makean ohi ja ollaan tosi nirsoja niistä mistä tykätään. Pitää olla kunnolla makua. Pappagallon pistaasi on ollut aina omia lemppareita, joten ei kiva tämä tällainen uudistus :(

Hertta
Lilou's Crush

Voi MiiaK, et ole yksin tämän kanssa, muutama kaverinikin juuri tätä samaa kaipaili! Ja hei kiitos IHAN MIELETTÖMÄN MAHTAVASTA kommentista tuonne höyryjuttuun! Se oli niin kaikenkattava, että näin melkein untakin höyrytyslaitteesta :D

Kniia (Ei varmistettu)

En oo maistanut kumpaakaan, mut tän kirjoituksen perusteella heräsi himo siihen vanhaan lakritsiin, tahtoo maistaa!

Hertta
Lilou's Crush

Jos näät tota vanhaa pakkausta vielä kaupoissa,  niin tartu heti apajille! Se on oikeastin mieletöntä!

Vierailija (Ei varmistettu)

AAAAAAAAAAAAAA! EI MUN LAKUJÄÄTELÖ!!!! Ainoa hyvä lakujätski koko maailmassa!

Pistaasia ehdin jo kokeillakin, ja tsiisus mitä kuraa. Maukkaus tiessään, makuprofiili täysin eri kuin aiemmin, ja se vihreä mömmö ei sula samaan tahtiin kuin itse jäätelö, minkä johdosta koostumuskin pilalla. Mikä ihme sai Pappagallon lähtemään näihin uudistuksiin?

Hertta
Lilou's Crush

Yyh, tuo pistaasi oli kyllä "mielenkiintoinen" kokemus. Klöntti lähinnä nauratti, ei sitä syödä voinut.

Emiliammmm (Ei varmistettu)

Jymy lakritsi! Vähän kermaisempi mutta tarpeeksi intensiivinen. Mulla korvannut ton pappagallon.

Hertta
Lilou's Crush

Ei se huonoa ole, ihan paras noista "perinteisemmistä jätskeistä"! tykkään siitäkin! Pappagallossa just se ei-niin-kermainen suutuntuma oli se juttu, maun lisäksi.

Djdj (Ei varmistettu)

Hmm.. meilkeinpä tekisin lakujätskin itse. Lemppari vaniljajädeä + lakujauhetta = juuri sellainen sekoitus, joka miellyttää itseä. Ja tippa tai kaksi sitruunamehua, jos sitä kaipaa.

Hertta
Lilou's Crush

Tätä voisi kyllä kokeilla... lakujauhetta on kotona. Mutta pitäis vielä löytää se lemppari vaniljajäde, ei kuulu omiin herkkuihin :D Tuo sitruunamehu hyvä lisä!

Minea (Ei varmistettu)

EIHHHHHHH MIKSI?!!!??

Hertta
Lilou's Crush

HULLUUTTA!

Keinuhevonen (Ei varmistettu)

Voi pappagallo minkä teit. =/ Olen epäilevänä ja kauhulla seurannut heidän viimeaikaisia uudistuksiaan mutta mitään näin kamalaa en olisi osannut odottaa! Vakiosettimme oli purkki jugurttijäätelöä ja purkki lakritsaa. Mukisematta suostuimme siihen että pakkauskoko pieneni (ja epäilemättä litrahinta nousi). Jugurttijäätelön katoaminen kaupoista aiheutti jo kriisin mitä yritimme paikkailla muiden valmistajien jugujäätelöillä sulkien silmämme väjäämättömältä kehitykseltä. Makulaku-lakritsajäätelön ilmestyessä kauppaan se oli pakko uskoa; Pappagallo ei ole enää entisensä. Mitään näin kamalaa emme silti osanneet odottaa! =( t: Murheen murtamat

Hertta
Lilou's Crush

hyvät murheen murtamat, yhdyn täysin sanoihinne. Toivokaamme valaistusta ja paluuta entiseen. joskus se tuttu tie on hyvä.

Susku (Ei varmistettu)

Paras lakujätski, oikein _todella_ lakuinen sellainen, on kolmen kaverin lakritsajäätelö. Lämmin suositus!

Hertta
Lilou's Crush

Joo, tämä on oikein kelpo lakujäde. Siihen lie siirryttävä :)

Soile (Ei varmistettu)

Ihan pakko kommentoida! Ootko kokeillut Suomen Jäätelön lakujätskiä? Se on mun tän hetken suosikki! Ja myös muut Suomen Jäätelön maut on yllättäneet positiivisesti, ennen noiden maistamista en juuri koskaan syönyt jätskiä, nyt tilanne on muuttunut ;).

Hertta
Lilou's Crush

Hei kiva kun tuli pakko :) olen maistanut, ja sekin oli oikein hyvää! Harmi, kun ei saa lähikaupastani! (Vielä!)

Umpikumiankka (Ei varmistettu)

Tuotemerkin omistaja vaihtunut. Nykyinen omistaja Makua Foods Oy muokannut reseptit sellaisiksi, että mikä tahansa bulkkivaniljajäätelö voidaan raidoittaa helposti "uudistuneeksi Pappagallogsi". Tosinsanoen nämä pystytään valmistamaan just sielläpäin maailmaa, missä se halvimmalla kulloinkin onnistuu. RIP Pappagallo!

Anna_5 (Ei varmistettu)

Kiitos tiedosta! Ostin tänään jäätelökioskista pappagallon lakritsaa ja mansikkaa. Jo lakritsan väri epäilytti (olen ollut jo yli 20v sen fani), mutta maistamalla tajusin että jotain on muuttunut. Mansikkakaan ei mielestäni ole entisellään. Lakritsa oli kuitenkin niin pahaa, että meni lopulta roskiin. Mietin, olenko itse muuttunut, mutta päätin vielä googlata ja selvittää, onko reseptiä voitu muuttaa ja törmäsin tähän sivustoon. Oli hyvä löytää tämä keskustelu, en siis ainakaan ole hullu. Tuntuu kyllä ihan järkyttävältä, että niin poikkeuksellisen hienot tuotteet on nyt pilattu, ilmeisesti lopullisesti.

Olen tykännyt myös pistaasista, hyvä kuulla nyt että se on nykyisin ihan eri jäätelö, en siis vahingossa osta sitä enää kotiin. Todella kurja juttu, olen paljon Italiassa matkustellut ja eri jäätelöitä maistellut ja kaikesta huolimatta pappagallo OLLUT suosikki, nyt en enää koskaan osta sitä.

Hertta
Lilou's Crush

Et ole ollenkaan hullu! edelleen täälläkin harmittaa hyvän jäden kohtelu. korvaavaa en ole löytänyt, sniif!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.