Puikoilta: Lila Louisiana sweater

cropped neule

Tällaisen nopsan neulottavan tein marras-joulukuun taitteessa. Petite Knitin ohjeita tämäkin, kuten tuo tovi sitten tänne laittamani Holiday slipover. Kovasti mieluisa tuli: lämmin, pehmeä eikä kutita.

Käytin jälleen lempparilankaani, Sandnes Garnin harjattua alpakkalankaa. Tiesin heti tämän värin nähtyäni, että joku muhkea, vähän vajaamittainen malli siitä olisi ihana neuloa. Ja sitten tosiaan löysin Petite Knitin, ja sieltä tekisi mieli neuloa lähestulkoon kaikki mallit!

Alpakkalanka

Tämä villis neulotaan tuplalangalla ylhäältä alas pyöröillä, vain hihansuiden resorissa tarvitaan sukkapuikkoja (eivät ole suosiossani). Ja on aivan mahdottoman nopsa, kun saa pistellä suurimman osan pelkkää oikeaa, yllätyin itsekin kuinka vähän aikaa homma vei sen jälkeen, kun raglanlisäykset sain valmiiksi.

silmukkamerkit

Minulla on sellainen tapa, että jos ohjeessa on vaihtoehtoisia tapoja, kokeilen aina joko vaikeampaa, tai sellaista mitä en ole ennen tehnyt (ja sitähän riittää). Tässä neuleessa pääsin kokeilemaan yhtä juttua, kauluksen taitteen kiinnittämistä neuloen. Tuollainen hauska donitsi siitä tuli, oli aika hupaisan näköinen se vaihe. Eikä ollut kyllä yhtään hankala juttu, teen jatkossakin varmasti näin, todella siisti ja joustava tapa.

Hihansuut ja helman päättelin jälleen italialaisella päättelyllä: ehkä joskus mukaan voisi laittaa kumpparilankaa, koska tuollainen joustava tapa tekee reunasta joustavan, mutta mielestäni se myös löystyy melko äkkiä. Silti tykkään italialaisesta, se tekee omaa silmääni miellyttävän näköiseksi viimeistelyt.

Vastapainona tälle nopsalle neuleelle, tällä hetkellä työn alla on sellainen pusero, joka on tätä vauhtia valmis ehkä 2080-luvulla… Mutta on niitä muitakin projekteja, tykkään vaihtelusta. Ja se tunne, kun yks ja kaks töitä alkaakin taas valmistua! Päättelyä lukuunottamatta mahtava tunne!

Rottinkituoli

Ja hei kysymys: mistä löytyy parhaat nappiapajat?!  Itselläni on etsinnässä 2,3cm leveä ruskeasävyinen keskeltä ommeltava kaksi- tai nelireikäinen muovinappi, mielellään kahdensävyisenä. En löydä sitten mistään, ja googlen ”nappikauppa, nappeja netistä, muovinappi”hakuja on tässä tullut sivukaupalla selattua ja sieltä esiin tulevat nappikaupat. Tiedän, että ko. nappeja on olemassa, mutta ei ole yhtään vielä löytynyt! Kotimainen verkkokauppa olisi plussaa.

PS. Omaan paitaani kasvatin hihojen ja helman mittaa useita senttejä, ja silti on näin lyhkäinen malli, se kannattaa huomioida ja sovitella ahkerasti h-hetkellä!

Kommentit (10)
  1. Tosi kivannäköinen! Oon itsekin etsiskellyt vähän tuon tapaista mallia. Ehkä kokeilen jossain vaiheessa.

    Tiedän tunteen, että välillä haluaa jotain helpompaa ja nopeampaa. Mä oon neulonut monta kuukautta islantilaisia villapaitoja, mutta nyt olen tehnyt väliin pari pipoa… 😅

    Mäkin hommaan napit yleensä Nappitalosta (Yrjönk. 12, Hki).

  2. Nappitalo Erottajalla ja heillä myös nettikauppa.

    Ihana neule!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *