Puikoilta pudonnutta: Sweater no 11

Laskeskelin tässä, että olen toissatalvena alkaneen neuloosini aikana tehnyt valmiiksi jo noin 40 erilaista neulomusta. Määrä tuntuu tällaiselle henkilölle, joka on aina ajatellut omaavansa kaksi vasenta kättä kässähommissa, aivan hurjan isolta! Toki kaikki eivät suinkaan ole villapuseroita, hyvänen aika sentään, vaan pipoja, sukkia, pantoja  ja huiveja on näistä suuri määrä.

Ykskaks mieleeni tuli tässä iltasella, että mitäpä jos tänne blogiin jakaisin kivaksi kokemiani neulejuttuja, josko joku toinekin vielä aloittelijan statuksella kulkeva saisi inspiraatiota niistä. Joten heti siis tuumasta toimeen, ja esittelyyn yksi suosikeistani, lämmin, rento ja muhkea My Favourite Knitwearin neule nimeltään Sweater no 11.

Tämä pusero on varmasti saavuttanut tietynlaisen klassikon maineen, niin monta kuvaa siitä löytyy Instagramista. Eikä ihme: malli on ajaton, sopii moneen tyyliin. Ohje sopii melko tuoreellekin neulojalle, ja silti neuleessa on todella kauniita yksityiskohtia olkapäissä ja pääntiessä.

Itselleni neulomuksen valmiiksi saattaminen oli aikamoinen työvoitto, sillä työstin sitä loppujen lopuksi liki vuoden. Todellista slow-fashionia. Aikaa ja hermoja kului kenties siksi, että aloitin puseron vähän vahingossa turhan isossa koossa, ja koska malli muutenkin on oversize, tuo ainaoikein neule tuntui pitkältä kuin nälkävuosi. Mutta kannatti.

Omaan puserooni tein pienen modifikaation, poolokauluksen sijaan neuloin kauluksen normaalina, koska vaate on niin hurjan lämmin, että pelkäsin tikahtuvani poolokauluksen kanssa.Ja osin myös siksi, että hoksasin vasta kauluksen jo ollessa poolomitassa, että olin työstänyt twisted rib-neulosta helpommalla tavalla neuloen vain oikein-silmukat takareunasta, jolloin taitettuna lopputulos ei ole niin kaunis kuin alkuperäisessä ohjeessa. Matalassa kauluksessa sain nauttia tuosta ”oikeanlaisesta” ulkoasusta.

Oma puseroni on neulottu yhdistelmällä Arwetta Peruvian Highland wool (yksi lemppareistani tuo lanka, nytkin sitä puikoilla toisessa projektissa)  sävyssä Oatmeal  ja Ladybug Yarn silk mohair sävyssä Liquid sunshine. Peruviania löytyy useasta nettikaupasta, ja tuon ladybugin aarteen tilasin heidän verkkokaupastaan. Käsinvärjätty silkkimohair on melko hinnakasta, mutta tohdin sitä hankkia tällaiseen aikaa kestävään neuleeseen.

 

muoti trendit oma-elama vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *