Puts&plank, Mix&Match

P4250080.JPG

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Lumene

Raskausaikana iholle voi kuulemani mukaan käydä kuinka vain. Kuiva muuttua rasvaiseksi, rasvainen kuivua, silkoinen iho pyrähtätää täyteen näppyjä…  Minulle kävi sitten niin, että se on pysynyt tismalleen entisenlaisena: näpytön mutta ohut, lievästi couperoottinen ja sellaisena herkästi punoituksella ärsykkeisiin reagoiva.  Kuusi vuotta sitten odotusaikana sama juttu, eli iho pysyi hyvässä kunnossa läpi raskauden ja ensimmäiset vauvakuukaudet, kunnes sitten koin elämäni ensimmäisen ”pilkkukauden”. Ilmeisesti hormonimuutoksista, jotka sattuivat vielä iholleni muutenkin haasteellisimpaan aikaan eli alkutalveen, nassun nahka muuttui laikukkaaksi ja oirehti pienin näppylöin. Vauvaa ihastellessa asia ei kyllä haitannut tuon taivaallista, mutta jälkikäteen kuvista kurkkii aika tunnistamattoman nahkan omaava eliö. Uskon, että samalla tapaa käy tälläkin kertaa, kunhan syksyyn päästään, mutta koetan varautua siihen edes hiukan etukäteen pitämällä nahkasta hyvää huolta hyvällä hoidolla ja välttämällä auringonottoa kasvoille.

P4250091.JPG

Olen mukana Lumenen kampanjassa, jossa testaan Lumenen uudistuneita putsareita osana pesuhetkiä.  Kampanjan myötä tutustuin nyt itselleni kovin tutun brändin puhdistusliinoihin ja kasvonpuhdistustuotteisiin, naamiot ja kuorinnat minulla ovat olleet Lumenelta, niin kauan kuin muistan sellaisia käyttäneeni.

Olen löytänyt vuosien saatossa oman vakiintuneen puhdistusrutiinini, joilla vähätkin punoitukset sun muut olen saanut pidettyä hyvin aisoissa. En muuten lintsaa kasvojen pesusta putsarilla ja kasvovedellä koskaan, vaan se kuuluu tasan varmasti jokaiseen aamuun ja iltaan. Ihan aina.

P4253019.JPG

Aamulla teen ”liinapyykin”, eli pyyhin yön jäljet miedolla kasvojenpuhdistusliinalla. Ei kaikkein ekologisinta, sen tiedän, mutta vaihto kahdesta vesipesusta päivässä yhteen rauhoitti ihoani selvästi. Ja bonuksena liinoissa asia, jonka luonnonkiharatukkaiset tuntee, eli aamuisen kasvojenpesun aikaansaama lampaankäkkäräotsahiusongelma poistuu… Lumenen Sensitive touch-liina toimi juuri kuten pitääkin, eli sillä pyyhkii ihon hellästi puhtaaksi.  Kokeilin vaihtelun vuoksi myös itselleni uutta tuotetta, 3 in 1 puhdistusvettä, jossa yhdessä pullossa on meikinpoisto, putsaus ja kasvovesi, ja ihon tuntu jäi sillä luvatun lailla raikkaaksi ja kosteutetuksi, mutta itse taidan olla liinapyykkityttöjä edelleen, sillä nuo vanulapupuleikit eivät vain kuulu suosikkeihini, enkä tietenkään aamutuimaan meikinpoistoa tarvitsekaan.

P4253015.JPG

Liinahommien jälkeen suihkutan kasvoilleni kasvovettä pumppupullosta. -En siis käytä pumpulilappuja kasvovedenkään kanssa, vaan supsutan muutaman suihkauksen pumppupullosta (omani on muuten Mujilta, kestänyt hyvänä pitkään, mutta näitähän löytyy monelta merkiltä) suoraan nassuun, ja kostutulle iholle laitan kosteusvoiteen, toisinaan sen alle sujahtaa vielä seerumikin. Jippo toimii, sillä kosteusvoide levittyy ja imeytyy parhaiten hiukan kostealle iholle. Etuna myös se, että sekä kosteusvoidetta että kasvovettä kuluu hiukan vähemmän tällä tavoin.

Lyhyehkössä testikäytössä kaikki kasvovedet toimivat tässä tarkoituksessa yhtä hyvin -tuoksun perusteella ja kesäaikaan valkkaisin virkistävän Bright touchin, herkistyneelle hetkelle Sensitiven talvea vasten hiukan paksumman kuivan ihon Soft touchin.

P4250099.JPG

Illalla puhdistan kasvot perinpohjin: suosin vaahtoavaa, vedellä pois huuhdeltavaa puhdistusvoidetta. Testasin ensin iloisen keltaisen Brigh touch-sarjan raikastavaa puhdistusvaahtoa, mutta vaahtopesu oli ainakin näin talviunilta vasta heräävälle herkälle iholleni hiukan liian voimakas. Soft touchin voidemainen kuivan ja normaalin ihon putsari puolestaan oli riittävän hellä ja posti meikit kasvoilta. Sen jälkeen rutiini onkin sama kuin aamulla: sups kasvovesi, sen päälle yövoide. Simppeli homma.

P4250061.JPG

Saunailtoina iltapesuun tulee hiukan kierroksia mukaan: meikit ja muut päivän kuonat pesen pois samaan tapaan kuin normaalistikin, mutta ennen saunaa kuorin ihon hellin ottein -käytän myös rakeisia tuotteita, vaikka niitä harvoin suositellaan couperoottiselle iholle mutta raeversioiden kanssa otteeni ovat tosiaan todella hellät, enkä käsittele omaa ongelmakohtaani eli poskipäitä ollenkaan -vain nenänpielet, otsan ja leuan. Vuorottelen yleensä rakeisemman Matt touch-sarjan deep cleansingin ja Bright touchin detoxifying -naamioiden kanssa, en tosin tasan täsmällisesti joka kerta vaihdellen, vaan ihan fiiliksen mukaan. Kuorinnan jälkeen, ennen löylyihin pujahtamista, levitän kasvoille aina reilun kerroksen kosteuttavaa naamiota. Naamionani on ollut vuosia Sensitive touchin Total comfort -naamio, joka onkin lempituotteeni koko Lumenen valikoimasta. Ilman naamiota en mielelläni käy saunassa, sillä löylyt tuntuvat ikävältä. Saunan jälkeen huuhtelen naamion pois (en käytä tässäkään vanulappuja) ja sen jälkeen viimeistely hoituukin taas kasvovesisuihkeella ja yövoiteella.

Siinäpä tuli asiaa meikäläisen naamasta ja sen kuuraamiseesta. Lumenella on näihin putsareihin liittyen hyvät uudet sivut, joilta tuotteista saa tarkkaa tietoa ja vinkkejä itselleen sopivimman putsari-hoitovesi-kombon löytämiseksi, jos pesutavat tai ihotyyppi on ihan jotain muuta kuin meikäläisellä 🙂

Näine juttuineni hiljenen ja meillä napsahtaa sauna päälle. Säästin teitä ensin suunnittelemaltani ”Hertta ja Saunalakki” -kuvalta, se olisi liian julmaa arkiviikon päätteeksi kelle tahansa 😀

 

PS. Muiden lilyläisten ihan toisenlaisia putsauskokeiluita ja rutiineita löytyy Natalta ja Piretiltä sekä Saaralta varsinainen puhdistuseepos!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *