Rahapuhetta kirjoissa ja FB:ssä sekä omakohtainen pieni välitilinpäätös sijoittamisesta

Lilou's Crush

Naiset ja raha on tämänhetken trendiaihe, jos ulos puskevaa kirjallisuutta ja uutisia aiheesta on uskominen. Ja mikäs siinä, erittäin hyvä aihehan tuo on, aivan kenelle tahansa -säästäminen, sijoittaminen ja ylipäätään oman talouden haltuunottaminen. 

Juuri tänään olin aamiaisella ystäväni kanssa, joka pohdiskelee sijoittamisen aloittamista, ja vinkkailin kirjavinkkejä ja FB-ryhmiä aiheen tiimoilta. Mietin, että jospa aihe ei olisi vielä kaikille niin tuttu, että kannattaisi nämä pari vinkkiä laittaa tännekin jakoon.

Kaksi upouutta kirjaa aiheeseen vasta tutustumassa oleville:

  1. Kaikki Rahasta, Julia Thuren. Entinen kollegani ja nykyinen Lily-kollegani Julia kirjoitti juuri erittäin maanläheisen ja helppolukuisen kirjan, joka on oikea aloittelijan "mitä miksi milloin" -teos. Siinä käsitellään rahaa, sen tekemistä, säästämistä, sijoitusmuotoja ynnä muuta niin Juliamaisen selkeällä tavalla, että kirjan suorastaan laukkaa läpi. 
  2. Rikastamo, Elämäsi fiksuimmat rahapäätökset, Unna Lehtipuu ja Terhi Majasalmi. Varallisuusvalmennuksesta bisneksen tehneiden ladyjen uusin opas -myös tämä on hyvin helppoa luettavaa

Facebook-ryhmät, joihin kannattaa liittyä:

  1. Vauras nainen. Tänne kannattaa liittyä, jos ei haittaa, että keskustelu velloo todella laidasta laitaan, ja ryhmän päätarkoitus on tietysti tuoda valmennettavia ylläpitäjille tiedonjaon lisäksi.
  2. Sijoituskerho -tänne kannattaa liittyä, kun perustiedot on jo hanskassa.

Oma sijoitustilannekatsaukseni:

 Siinä missä sijoittamisesta ja rahastoista puhutaan nyt paljon turvallisen mutta inflaation riepoman pankkitilisäästämisen kustannuksella, kaikki ei ole silkkaa auvoa, tietenkään, ja koskaan, koskaan ei pidä sijoittaa enempää kuin on valmis menettämään. Omakohtainen tilanteeni on hirtehisen hyvä esimerkki: olen itse sijoittanut joitain vuosia, ja tällä hetkellä omat sijoitukseni näyttävät yhtä peliyhtiön osaketta lukuunottamatta kirkuvan punaiselta, luisussa on kaikki. Niin rahastot, ETF:t kuin osakkeet, ne varovaiset ja vähän hurjapäisemmät. - Siis aivan toisin kuin vaikkapa Julialla, joka kertoo kirjassaan (kappaleessa Riski ja tuotto) kaikkien sijoitustensa nousseen koko sijoitusaikansa, joka on huomattavasti omaani pidempi. Mutta se kuuluu pelin henkeen, sijoittamisessa harva meistä maallikoista osaa tehdä pikavoittoja, vaan tähtäin kannattaa pitää kaukana horistontissa, mieluiten kymmenien kuin kymmenenkään vuoden päässä, ja haukata tyynesti lisää happea tällaisissa pohjakosketuksissa ja puntaroida tarkasti, pitääkö omistuksistaan kiinni vaikka arvo onkin vähentynyt.

 

Kommentit

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahaha, tässä on ehtinyt pörssissä tapahtua kirjan painoon menemisen jälkeen. 4/5 osakkeistani on miinuksella, etf-rahastot plusmiinus nolla ja indeksirahastonu sentään iloisesti plussalla.

Mutta kun horisontti on tästä 20 vuotta eteenpäin, en ole kovinkaan huolissani tästä hetkestä. :)

Hertta
Lilou's Crush

Voe ei, sinäkin Brutukseni -oi kun aina ois pörssissä ylämäki :D mulla on jopa se kuuluisa superrahasto kyntämässä. No, eläkkeellä kattellaan, kumpi tarjoo kahvit :D

twinkal (Ei varmistettu)

Ihanan näköistä metsää! :)
http://topvideodownloader.com

Meri TPK

Hyvä vinkki toi Rikastamon kirja! Toinen on jo kirjaston varauslistalla :) Yksi, mitä voin myös lämpimästi suositella on Kukkaron kuningatar. Sisältää aika erilaisia "self-help -harjoituksia" kuin mitä yleensä rahan suhteen on tarjoilla, mutta tosi silmiä avaava!

Hertta
Lilou's Crush

Hei onko tää sama mikä oli Ylellä mun ihan favo ohjelma :) vai olikohan se kukkaron kuninkaaksi... katoin sitä äitiyslomalla :)

Meri TPK

Veikkaan, että ei.. Tosin nyt kiinnostuin tosta ohjelmasta! :D Kirja on tällainen: https://www.kukkaronkuningatar.com/ 

Suosittelen kyllä! Aika syväluotaavia tehtäviä :) 

reena (Ei varmistettu)

Very good post. I certainly love this website. Keep writing!
http://onlinefreegiftcardgenerator.com

Kommentoi