Rautakangen kauhistus

Kyllä iski todellisuus vasten pläsiä nahkarukkasella, kun taas syksyllä aloitin baletin. Uudella jaksolla on sellaisia liikkeitä, että minä kremppapolvineni pystyn tekemään niistä lähes jokaisen -ja huomasin kauhukseni, että nuoruudessa suhteellisen flexiibeliksi voimisteluharrastuksen myötä treenattu keho on mennyttä vain. Ja mitä muuta se voisi olla, kun aikuisiällä urheilu on ollut omatoimista, eikä venyttely ikinä, fiksuudestaan huolimatta, kuulunut villiin, valmentajattomaan elämääni muutakuin ohimennen rykäistynä tai kuuluessaan ohjattuun tuntiin. Pahimpana kuitenkin nuo massiiviset polvimurheet, niistä johtuvat asentovirheet ja osan lihaksista totaalinen käytöstä poisto ja uudelleen aktivointi… tuloksena on ruosteinen rautakanki vartalona.

https://youtu.be/lqjFmcmMQ-I

Etenkin vasen, leikattu puoli, on tällä haavaa huonona. Kuntoutuksessa kiinnitettiin kyllä huomiota polven liikerataan, mutta ei niin kertaakaan minkäänlaiseen yleiseen liikkuvuuteen. Siihen päälle vielä toimistorotan elämä, ja avot, tosielämän Klonkku is here. Pakarat jumissa, lonkankoukistajat jumissa, etureidet, takareidet, ihan toivottomassa jökissä. Ja tässä oli vasta alaraajat… 

Onneksi olen jääräpäinen, ja nyt pikkuhiljaa alkanut omatoimisesti hankkia notkeutta takaisin. Venyttelytunneille/joogaan/pilatekseen/mihinvaanihanaan en ehdi mitenkään, joten seurakseni on tullut YouTube. Siellä en seuraa niitä trendikkäimpiä Persoona-Rainereita, vaan parhaat vinkit on antanut rehti, suora, suomalainen mies lyhyillä ja selkeillä videoillaan. Ei viimeisen päälle (jos laisinkaan) hiottuja graffoja, säädettyä musiikkia tai tehosteita. Kuvattu ilmeisesti kotona ilman sen kummempia vipstaakkeileita, ihan tavalliset collarit päällä. Helposti ymmärrettävää ja mutkatonta jutustelua ja suoraan asiaan. Sitä, ja nyt jo paljon aukinaisempia lihaksi on tarjonnut Eroonjumeista -kanava. Tässä postauksessa muutama lemppariliikkeeni videot, ja niitä löytyy vaikka ja kuinka (jostain syystä en saanut ihan kaikkia videoita näkymään kanavan kautta, mutta niitä on paljon, kun aloittaa vain jostakin ja katsoo, mitä seuraavaksi tarjotaan.)

Olenpa ollut vuosia mäntti -niin se ihminen vain menee jumiin, ja nuoruuden vetreys katoaa, kun ei mittään tee, ei siltä välty ketterinkään, vaikka olisi kuinka voimistelunohjaajaksi kouluttautunut, ja teoriassa tietäisi kaiken. Vaan en ole enää yhtä pöljä, korjaan luuni vielä hetkeksi lattialle, rauhalliset venyttelyt illan päätteeksi, ja samalla saan ihanasti lämmittävän vetreytyneen verenkierron myötä myös hyvät unet.

PS. Tässä vielä mahdottoman hyvä venytys niska-hartiasäryistä kärsivälle päätetyöskentelijöille:

Kommentit (3)
  1. Olen ihan samaa mieltä vaikutuksesta. Jotenkin se perusbaaani ei enää 40+ vuotiaalla – tai nuoremmillakaan – toimi niin hyvin, tai ainakin tämä yhden värin meikki toimii paremmin.
    http://freegiftcardgenrator.com/itune.php
    http://onlinefreegiftcodesgenerator.com/itunes.html

  2. ReetaJohanna
    15.11.2017, 10:32

    Ihan sama täällä! Nuorena plikkana, joka tanssi olin notkea kuin mikä. Ikä, reuma, leikattu polvi ja nilkka sekä ihan oma saamattomuus ovatkin tuoneet uusia vaivoja. Aloitin viime vuonna monenmoiset ryhmäliikunnat ja taas tuli vaivoja. Vähitellen olen oppinut tietämään mistä mikin vaiva johtuu. Taito sekin 😛 Esim.jos alaselkään sattuu, on pakaralihakset jumissa yms. yms. Katsoin muuten Iltalehdestä (tai sanomista) tuon samaisen ”tää lihas jumittaa sun niska-hartiaseudun” ja sain siitäkin apua. Ihanaa on huomata näin 45-vuotiaana, että lihakset kasvaa ja kehittyy, mutta onpa tullut huomattua, että kehonhuolto on todella tärkeässä asemassa. Tsemppiä reeneihin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *