Rillit kiertoon ja kirkas maailma kaikille

Lilou's Crush

Ollaan huhkittu viimeiset päivät rempan ja siivouksen parissa. Huh huh, aika kovaa hommaa vastassa edelleen, vaikka ihanaa onkin ihastella kätten jälkeä kun saadaan jotain valmiiksi!

Samalla on ilmennyt erihyvä tilaisuus lajitella kaapeista paljastuvaa omaisuutta säilytettäviin, kierrätettäviin ja roskiskamoihin. En oikein tiedä, miksi olen säästänyt monia vanhoja silmälasejani. En ainakaan muodin kiertokulkua odottaen, se on vissi se! -Etenkin kun nykyään laserleikkauksen jälkeen en päivittäin edes rillejä käytä, vaan ainoastaan silloin, kun leikkauksessa miinusten tilalle tullut hajataitto väsyneenä tai elokuva katsoessa alkaa häiritsemään.

Muistelin, että olin aikanaan optikolla asioidessani huomannut lasikeräyksiä, ja Facebookissa huutelinkin asian perään. Onneko yksi kamuistani oli asiasta kartalla, ja laittoi vinkin Vision For All:ista, joka on taho, joka tälläkin hetkellä huolehtii siitä, että käyvät vanhat silmälasit pääsevät niitä tarvitsevien nenälle Afrikan maissa sekä Sri Lankassa, Bangladeshissa ja Ecuadorissa.

Mikäli olet rillihamsteri kuten minä, ja jemmasta löytyy vanhoja silmälaseja tai aurinkolaseja, ota haaste vastaan, ja tarjotaan yhdessä pienellä vaivalla kirkkaampi maailma jollekin tarvitsevalle! Suomessa ainakin Silmäasemat, Nissenit, Specsaversit ja yksittäiset optiikkaliikkeet ympäri maan. Myös useat laserleikkauksia tekevät silmäsairaalat keräävät vanhat lasit VFA:lle toimitettavaksi. Tarkan listan keräyspisteistä ja lisätietoa löydät täältä.

Näkemisiin, kuomat :)

Kommentit

Hekku (Ei varmistettu) http://huesofblack.blogspot.fi/

Voi kiitos tiedosta! Mä en ole (vielä ainakaan) käynyt silmäleikkauksessa, joten kehyksiä jää käytöstä pois vähintään parin vuoden välein aina uusien syrjäyttessä ne - niitä vanhoja löytyy vaikka mistä ympäri kämppää, eikä ole kyllä pienintäkään mahdollisuutta, että ottaisin ne joskus vielä uudestaan käyttöön. Nyt saa joku vähäosainen monet hienot Pradat ;-)

Hertta
Lilou's Crush

Vitsit kuinka kiva, että tavoitti tämä juttu sut! Vien heti ensi viikolla omani eteenpäin, kivaa, että voi oikeasti auttaa itselleen täysin turhilla kapistuksilla!

StyleC (Ei varmistettu) http://tyylicasual.blogspot.fi

Hei mä en ollut myöskään koskaan kuullut tästä! Ja laatikon pohjalla on useammat itselle tarpeettomat lasit, kun ei niitä oikein poiskaan raaski heittää vaikka vahvuudet eivät enää olekaan edes lähellä nykyisiä. Ja yksillä varalaseilla pärjää sokeampikin (eli siis minä). Aivan huippujuttu, kiitos tiedosta! Harmi ettei tästä ole näkyvämpää mainoskampanjaa missään, varmaan on aika paljon muitakin joilta on mennyt kokonaan ohi...

Hertta
Lilou's Crush

Niinpä, itsekin törmäsin joskus vuosia sitten tosiaan optikolla, kun hain uusia laseja, mutta ehdin jo luulla, että ei enää olisi tällaista jatkuvaa systeemiä! Mutta tosi kiva, että nyt saadaan ainakin meidän kolmen+facebookissa tähän törmänneen kaverini rillit eteenpäin :) Kivaa iltaa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.