Ruohon kasvua kattellessa

Lilou's Crush

 

Keittiössä vihertää.

Viiiiiiiimein saapuivat sekä todella kauan viivästyneet Yoyo-rattaat (niistä ajattelin kirjoitella tuossa syssymmällä, kun päästään tositoimiin pienokaisen kanssa tuon 6+ mallin käytössä) ja muutama muu vauvantarvike. Kuten tuo kuvassa näkyvä iloinen ruohomatto.

Kuivaustelineruoho on tavallaan ihan turhake. Mutta tavallaan ei. Edellisellä kiekalla jouduin varsinaiseen pumppukaruselliin, eli päivät pumppailtiin maitoa pikkiriikille sairaalassa ja yöt kotosalla aamun maitokuljetusta ja seuraavan yön tarpeita varten. Käytännössä se tarkoitti jatkuvaa pumpun ja  pullojen sterilointirumbaa. Huh, kylmä hiki nousee otsalle vieläkin noita öitä ja parin tunnin välein aloitettuja pumppupuuhia. Raskasta oli, mutta myös palkitsevaa.

Vanhassa kodissamme, kuten tässä nykyisessäkään, ei ole kuivauskaappia laisinkaan, koska arjessa emme sitä tarvitse. Niinpä keittiön tasolle rakentelimme erilaisia systeemeitä, joissa pulloja, tutteja ja pumpunkappaleita sitten kuivateltiin. Kun nenämahaletkusta ja sen vaatimasta pumppailusta viimein luovuttiin ja päästiin täysimetykselle, hiipivät paikalle tutit. "Tuttikeiton" tuotoksia kuivattelin sitten milloin puhtaiden keittiöpyyhkeiden päällä ja milloin lautasilla.

 

Asettelin siihen vähän malliksi noita pullonosia, niin idea selviääpi, vielä en sentään ole pumppua tai pulloja käynyt keittelemään (mikrosteriloijakin meiltä kyllä vielä vanhastaan löytyy, mutta toimii vain Aventin hommeleille, uusien lasipullojen kanssa täytyy taas kaivaa kattilat esiin). Toivottavasti tällä kertaa ei tuota pumppaustoimintaa tarvitse niin järkälemäisesti käynnistellä, mutta jos täytyy, olen valmiina.

Ja käyhän tuo myöhemminkin esimerkiksi kukkamaljakoiden ja muiden herkkien lasiesineiden hellään kuivatteluunkin, tosin uskon sen kuitenkin lähtevän kiertoon uuden vauvan romppeita kannattelemaan.

Kommentit

Murkinamasu (Ei varmistettu)

Kaikki kuivaustelineet, joita olen nähnyt ovat olleet sysirumia. Meilläkään ei ole kuivauskaappia, joten teline olisi aina esillä. Ulkonäkö asettaa siis rajoitteensa... :)
Mistä kyseinen ruohomatto löytyi? Pieni googlaus aiheesta ei tuottanut tulosta.

Hertta
Lilou's Crush

Tämä Boonin Drying lawn löytyi ihan sattumalta tuolta rattaiden ostopaikasta Babycare.nl:stä. KokoValkoisena sopii minusta aikuisempaankin käyttöön, jos tällainen leikkisä malli ei oikein istu silmään :)

Liisa
Osasin!

Ehdin jo arvella, että olet mennyt synnyttämään. :) Mutta onneksi et. Tsemppiä pötköttelyyn!

Hertta
Lilou's Crush

Huh, en onneksi sentään -pääsin vain vinssattuna pihalle, ja siellä ei pötkötellessä konetta tule käytettyä :) tässähän näyttää nyt vallan kovin hyvältä pikkuhiljaa, ettätoivo herää jopa ihan pystyyn pääsemiseenkin!

Tasaraita

Tuo matto on kyllä todella toimiva. Meiltä löytyy samanlainen, tosin nykyään enimmäkseen kaapissa kun ei tuo kohta kolmevuotias enää tutteja eikä pulloja tarvitse. Sopii hyvin kyllä muidenkin pienten juttujen kuivaukseen. Meilläkään kun ei sitä kuivauskaappia ole. 

Murkinamasulle tiedoksi että lapsille.comista ostin omani aikoinaan. Kannattaa tsekata löytyykö sieltä. 

Hertalle hyviä vointeja viimeisille viikoille! 

Hertta
Lilou's Crush

Tuohan on kiva, jos löytyy kotimaisesta kaupastakin -tilailin tosiaan rattaat ja bugistarvikkeita, ja ihan sattumalta tuon bongasin. Heräteostos siis :) Ja kiitos kovasti vointitoivotuksista, olo on ilokseni säilynyt stabiilina kotosalla maatessa :)

LottaK (Ei varmistettu)

Hienolta näyttää ja uskoisin että toimii! Olisinpa itsekin tiennyt tuollaisesta kun pullorumba alkoi. Meillä kuivatellaan pullokokoelmaa Ikean metallisen kattilaritilän päällä, jossa on talouspaperia päällä (ei kovin esteettistä varsinkin kun jaksan harvoin kerätä niitä siitä pois...). Toimii kuitenkin ihan ok kun ilma kiertää myös kamojen alta. Pulloja on niin monta, että pullosoppa keitetään iltaisin jättikattilassa ja pullot nostellaan sieltä pois Hackmanin teräksisillä pihdeillä, jotka olivat niin kalliit että lienevät tarkoitettu sisäfileiden kääntelyyn :D

Hertta
Lilou's Crush

Haa, just tuollaisia rakennelmia oli meilläkin :D Silloin oli vielä todella paljon ahtaampi ja vähemmän laskutilaa omaavainen keittiö, huh. Meillä oli tosin vain muoviset grillipihdit, jotka sopivat pullonkalasteluun, mutta eivät tottavie alkuperäiseen tarkoitukseensa laisinkaan! Mutta aah muuten, ihanaa, kohtalotoveri <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.