Ruuhkasta, kertyvistä vuosista ja omasta ajasta

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, Nivea

Terveisiä täältä sohvannurkasta. Vähän puhisuttaa näin illan päätteeksi arjen alku, pääsiäislomaan olisi voinut tottua. Vaan niin on taas yhdeltä päivää työhommat plakkarissa, lapset viimein unten mailla ja viimein sen harvinaislaatuisen oman ajan vuoro. Tiskit, pyykit, muu kotimekkala, saatte luvan odottaa. 

Pienellä lomasella pysähdyttyään sitä taas huomasi sen, miten ruuhkavuodet surisuttaa arkiviikkoja niin, että vasta taaksepäin katsoessa huomaa, miten paljon sitä on täytettä mahtunut päiviin, ja mistä kaikesta sitä on selvinnyt, täyspäisenäkin vielä. Ainakin useampina päivinä... Vielä jokunen vuosi sitten ajatus siitä, että olisin kahden lapsen äiti ja työskentelisin toimitusjohtajana kolmikymmenpäisessä yrityksessä, olisi kuulostanut täysin absurdilta. Ettäkö selviäisin parin lapsen kanssa arjen härdellistä, kun jo kummilapsen hengissäpito tuntui täysimittaiselta kehonpainotreeniltä, hoitopäivän jälkeen olin kokovartalomaitohapoilla. Ja sellaisen päälle vielä vaativa työ, tulosvastuu, vastuu henkilöstön hyvinvoinnista, parisuhteesta, ystävyyssuhteista ja omasta hyvinvoinnista siihen päälle... Hyvän tähären!

Mutta vanhat totuudet "elämä tai Siperia opettaa" pitävät tässäkin paikkaansa, ja ykskaks sitä katselee niskan taakse ja tajuaa, että se, mitä ennen piti mahdottomana, on sattumien, yhteen purtujen hampaiden, siperiareissujen ja polvinaarmujen jälkeen normaalia, soljuvaa arkipäivää. -Helpoksi en sentään käy väittämään, silloin tällöin jopa hyvinkin kaukana siitä. Milloin on haastetta tiukkojen aikataulujen tai neuvotteluiden kanssa töissä, suunnitelmat muuttuu ehkä lennossa tai iskee milloin mikäkin puoli toimistoa kontalleen laittava pöpö, milloin haastava puolestaan on yksi tai toinen pieni ihminen, jonka "jalat ei jaksa enää yhtä ainuttakaan lappusta" tai joka "vihaaaaaaaaaa ranskaa". Tai oksenteleva koira. Viikoksi tai pariksi työmatkalle lähtevä arjen rattaiden toinen rulla... Onhan näitä - mutta haasteita halajava, kärsimätön mieli ja omat rakkaat tyypit kotona ja konttorilla,  siksi elämä on ajoittaisen pintahengityksen arvoista. 

Parin kuukauden päästä täytän tosiaan 40 vuotta, asia, mikä tuskin on täällä päässyt menemään keneltäkään useammin visiteeraavalta ohi. Ja siinä, missä suhtaudun ikääntymiseen todella pragmaattisesti (ei stressiä, ei ikäkriisiä -ainakaan vielä!), en kiellä, etteikö muutokset omassa kropassa tai kehossa vähän kismittäisi. Palautuminen vähäunisesta yöstä, lenssusta tai kovasta treenistä vaatii paaaaljon pidemmän ajan kuin parikymppisenä. En myöskään varsinaisesti voi sanoa ilahtuvani kasvoille hiipivistä uurteista, laskeutuvista yläluomista tai ruuhkavuosien ajoittaisen rankkuuden samentamasta ihosta.

Vaan turha noita on murehtia ja märehtiä, sillä pragmaattinen lähestymistapa tepsii tähänkin. Kun ruuhkavuosien keskeltä ei löydy rakosta spa-käynneille kasvohoitoineen, eikä näin asunto- ja kesämökkilainaisena sekä pavunvarsien lailla vaatteistaan uloskasvavien lasten huoltajana ole mahdollisuutta käyttää setelitukkoja tyyriisiin ihon ihmetuotteisiin, on paras jatkaa hyväksi havaitulla linjalla: enemmän unta, raitista ulkoilmaa, tilaa haaveilulle ja simppeliä, säännöllistä ihonhoitoa -aineissa täytyy vain siirtyä askel tehokkaampaan suuntaan.

Olen käyttänyt nyt noin kuukauden Nivean uutta Q10 plus C -sarjaa. Uudessa sarjassa on tehoaineina puhdas C-vitamiini, joka on tehokaa antioksidantti, joka suojaa ihoa UV-säteilyn ja ympäristösaasteiden tuottamilta vapailta radikaaleilta (eräitä tärkeimpiä ihon vanhentajia nuo) sekä toinen nimessä mukana oleva ainesosa,  Q10, joka on ihossa luontaisestikin esiintyvä koentsyymi joka tehostaa solujen uusiutumista ja lisää kollageenin tuotantoa.

Sarjan dimangi on tuo tehokas, metallituubiin pakattu Anti Wrinkle + Energy Skin Sleep Cream eli yövoide.  Yöllä iho käyttää päivää paremmin hyväksi aktiiviaineet -voide lupaakin energisoida ja virkistää ihoa ja auttaa nassun heräämistä pirteämpänä. Hauska, vanhanajan hammastahnatuubin mieleeni tuova, rutisteluun houkuttava tuubi on sekä hygieeninen käyttää että säilyttää C-vitamiinin tehon kaikkein parhaiten.

 

Kaikkeen ei elämässä voi omilla teoillaan ja tahdollaan vaikuttaa, mutta sanonpas vaan, että tällä tehostetulla kombolla on ollut pelkkiä hyviä vaikutuksia: ei yksin uni, ei yksin liikunta, ei haaveiden haihattelu tai hyvät kasvotuotteet sännöllisesti käytettynä, mutta ne kaikki yhdessä -homma tuntuu toimivan.

 

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ei vitsi, tosi inspiroivaa se mihin kaikkeen oot pystynyt ja pystyt edelleen! Ihailen asennettasi tosi paljon. :)

Hertta
Lilou's Crush

Voi sinuu! Olipa ihanasti sanottu! Ja ihmenaisiahan tässä ei olla, vaan kyse on siitä vanhasta klassikosta, että pala kerrallaan -on sitten kyse töistä, perheenjäsenten määrän kasvatuksesta tai mistä vaan :D

Eija Tuomisto (Ei varmistettu)

Kerrohan mistä tuo ihana paita <3

Hertta
Lilou's Crush

Moi Eija, tämä on kuule taattua vuoden takaista henkkamaukkaa :)

Sarandan kanssa samoilla linjoilla, oot kyllä superinspiroiva ja esimerkki kannustaa! Oma yhtälö tuntuu ilman lapsiakin välillä ihan ylitsepääsemättömältä, mut just niinhän se on et pala kerrallaan. Ja näköjään sitä pystyy ihminen vaikka mihin <3

Ps. tämä "en ole robotti testi" on jokseenkin turhauttava kun on kirjatunut käyttäjä Lilyssä :/

Hertta
Lilou's Crush

Kuule täälläkin on niitä ylitsepääsemättömiä vuoria -siihen auttaa yleensä pinaattiletut ruuaksi ja lasi viiniä kun tulee hetken hengähdys :)

Ja mikä ihme? En tuosta tiedä mitään! Laitan palautetta, voi jehna, toivottavasti sen saa rekkautuneilta pois, kiitos kun laitoit!

Joo, ensin pitää ruksata "en ole robotti" ja sitten valita kuvia missä "näkyy katukylttejä" tai "on autoja"... :/ Ja jos ei saa oikein niin aina tulee uusi, yhden kommentin jättämisestä tulee vähän turhan hankalaa. Ei esiinny aina, mutta tarpeeksi usein että tuli nyt mieleen mainita.

Sä oot kyllä upea kohta-nelikymppinen! Ihailen kuinka tasapainoiselta vaikutat näin blogin kautta, vaikka varmasti jokaisella elämässä erilaisia mutkia matkassa. Ja työasiat, siinä sä oot inspiraationa meille monelle. Ihanaa kevättä! :)

Hertta
Lilou's Crush

Äääääks ihanasti sanottu! Kiitos <3 

Ihanaa, valoisaa kevättä!

sannamaija (Ei varmistettu)

"Siperia opettaa" ja Taapero portaissa sai minut nauramaan täällä yksikseni ääneen!

Hertta
Lilou's Crush

Voi sannamaija just huomasin sun meilin! Miten se olikaan mennyt ihan ohi, tuonne roskapostien joukkoon joutunut! palaan sulle siihen :)

calluna (Ei varmistettu)

Osuva postaus jälleen, niin tuttuja fiiliksiä!

Täytyy nyt ihan erikseen kiittää sinua inspiroivasta blogista. Löysin tänne viime syksynä, kun haaveilin keskusta-asumisesta. Vanhojen kirjoitustesi innoittamana sain miehenikin vakuuttumaan ja uskaltauduimme muuttamaan lähiöstä keskustaan kolmen lapsen ja koiran kanssa. Kaikki on sujunut paremmin kuin osasimme unelmoida: uusi kerrostalokoti on ihana ja niin helppo, lapset ovat sopeutuneet mahtavasti elämänmuutokseen ja uuteen kouluun, autolla ajaminen on vähentynyt radikaalisti ja kaikki on lähellä. Tässä keskikokoisen kaupungin laidalla luontokin on lähellä ja lasten ulkoilumahdollisuudet ovat loistavat. Aurinkoista kevättä sinulle ja perheellesi! T. toinen kohta nelikymppinen

Hertta
Lilou's Crush

Ai miten kiva kun kommentoit ja kerroit teidän elämästä! Onpa mahtavaa, että iso muutos oli teille oikea! Minä aina välillä kaipaan takaisin ”maalle” eli tuonne omakotitalo/rivarialueelle, kun koti siellä oli niin ihana  ja sijainti, mutta on se todettu, että kyllä tämä on meille se oikea paikka myös :) luontoon on kyllä pitkä matka, se on meillä miinus, mutta nyt tuli tuo kesämökkiprojekti, niin siitäkin saadaan nauttia :) ihanaa kevättä teille!

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten teillä on sujunut elo hissittömässa talossa lasten kanssa? (Vai olenko käsittänyt hissittömyyden oikein) :)

Me ollaan nimittäin muutamassa kesällä ihan sinne teidän lähikulmille hissittömään taloon kahden pienen lapsen kanssa. Siksi utelen :)

Olen itse kasvanut unioninkadulla neljännessä kerroksessa ilman hissiä, omasta näkökulmastani kaikki sujui mallikkaasti: peruskunto oli aina hyvä, vaikka en erityisesti urheillut ja koti ihanan kaukana kadun metelistä. Mutta minäpä en ollut se joka kantoi kauppakassit (ja toisinaan myös minut; väsähtäneen tai flunssaisen lapsen) kotiin asti. Portaat jännittää, mutta ihana koti upealla sijainnilla voittaa vaivan.

Hertta
Lilou's Crush

Ihan oikein olet käsittänyt, tyystin hissitön ja vielä ylin kerros :) Ja just tolleesti mennyt: portaat välillä ketuttaa, mutta on niihin tottunut. Kyllä silti ylös saapuessa melkein aina hengästyttää, kun ei rauhassa tajua tulla. Muutto ja remppa oli kuitenkin vain pieni ponnistus koko asumisaikaan liittyen, ja satunnaiset isot ostokset/matkalaukun raahaukset, ja on ihanaa kun Liisankatu on "siellä jossain"

Tervetuloa tänne huudseille, toivottavasti viihdytte tosi hyvin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos!

Ihana kuulla positiivistakin :) Tähän asti ollaan lähinnä saatu kuulla kauhistelevia kommentteja, eli tällainen oikean kokemuksen positiivinen vastapaino todella virkistää.

Hertta
Lilou's Crush

Päh, anna kauhistella :) Voisin listata sata ihanaa hyvää puolta! Huonoja on vain pari!

sumnhds (Ei varmistettu)

Thank you for the information. this article is very useful, hopefully this site is getting better
http://freegiftcardgenrator.com/xbox.php

Kommentoi