Ruuhkasta, kertyvistä vuosista ja omasta ajasta

P1013263.jpg

Kaupallinen yhteistyö, Nivea

Terveisiä täältä sohvannurkasta. Vähän puhisuttaa näin illan päätteeksi arjen alku, pääsiäislomaan olisi voinut tottua. Vaan niin on taas yhdeltä päivää työhommat plakkarissa, lapset viimein unten mailla ja viimein sen harvinaislaatuisen oman ajan vuoro. Tiskit, pyykit, muu kotimekkala, saatte luvan odottaa. 

Pienellä lomasella pysähdyttyään sitä taas huomasi sen, miten ruuhkavuodet surisuttaa arkiviikkoja niin, että vasta taaksepäin katsoessa huomaa, miten paljon sitä on täytettä mahtunut päiviin, ja mistä kaikesta sitä on selvinnyt, täyspäisenäkin vielä. Ainakin useampina päivinä… Vielä jokunen vuosi sitten ajatus siitä, että olisin kahden lapsen äiti ja työskentelisin toimitusjohtajana kolmikymmenpäisessä yrityksessä, olisi kuulostanut täysin absurdilta. Ettäkö selviäisin parin lapsen kanssa arjen härdellistä, kun jo kummilapsen hengissäpito tuntui täysimittaiselta kehonpainotreeniltä, hoitopäivän jälkeen olin kokovartalomaitohapoilla. Ja sellaisen päälle vielä vaativa työ, tulosvastuu, vastuu henkilöstön hyvinvoinnista, parisuhteesta, ystävyyssuhteista ja omasta hyvinvoinnista siihen päälle… Hyvän tähären!

P1013252.jpg

P1013273.jpg

IMG_5050.jpg

Mutta vanhat totuudet ”elämä tai Siperia opettaa” pitävät tässäkin paikkaansa, ja ykskaks sitä katselee niskan taakse ja tajuaa, että se, mitä ennen piti mahdottomana, on sattumien, yhteen purtujen hampaiden, siperiareissujen ja polvinaarmujen jälkeen normaalia, soljuvaa arkipäivää. -Helpoksi en sentään käy väittämään, silloin tällöin jopa hyvinkin kaukana siitä. Milloin on haastetta tiukkojen aikataulujen tai neuvotteluiden kanssa töissä, suunnitelmat muuttuu ehkä lennossa tai iskee milloin mikäkin puoli toimistoa kontalleen laittava pöpö, milloin haastava puolestaan on yksi tai toinen pieni ihminen, jonka ”jalat ei jaksa enää yhtä ainuttakaan lappusta” tai joka ”vihaaaaaaaaaa ranskaa”. Tai oksenteleva koira. Viikoksi tai pariksi työmatkalle lähtevä arjen rattaiden toinen rulla… Onhan näitä – mutta haasteita halajava, kärsimätön mieli ja omat rakkaat tyypit kotona ja konttorilla,  siksi elämä on ajoittaisen pintahengityksen arvoista. 

Parin kuukauden päästä täytän tosiaan 40 vuotta, asia, mikä tuskin on täällä päässyt menemään keneltäkään useammin visiteeraavalta ohi. Ja siinä, missä suhtaudun ikääntymiseen todella pragmaattisesti (ei stressiä, ei ikäkriisiä -ainakaan vielä!), en kiellä, etteikö muutokset omassa kropassa tai kehossa vähän kismittäisi. Palautuminen vähäunisesta yöstä, lenssusta tai kovasta treenistä vaatii paaaaljon pidemmän ajan kuin parikymppisenä. En myöskään varsinaisesti voi sanoa ilahtuvani kasvoille hiipivistä uurteista, laskeutuvista yläluomista tai ruuhkavuosien ajoittaisen rankkuuden samentamasta ihosta.

P1013216.jpg

P1013246.jpg

Vaan turha noita on murehtia ja märehtiä, sillä pragmaattinen lähestymistapa tepsii tähänkin. Kun ruuhkavuosien keskeltä ei löydy rakosta spa-käynneille kasvohoitoineen, eikä näin asunto- ja kesämökkilainaisena sekä pavunvarsien lailla vaatteistaan uloskasvavien lasten huoltajana ole mahdollisuutta käyttää setelitukkoja tyyriisiin ihon ihmetuotteisiin, on paras jatkaa hyväksi havaitulla linjalla: enemmän unta, raitista ulkoilmaa, tilaa haaveilulle ja simppeliä, säännöllistä ihonhoitoa -aineissa täytyy vain siirtyä askel tehokkaampaan suuntaan.

Olen käyttänyt nyt noin kuukauden Nivean uutta Q10 plus C -sarjaa. Uudessa sarjassa on tehoaineina puhdas C-vitamiini, joka on tehokaa antioksidantti, joka suojaa ihoa UV-säteilyn ja ympäristösaasteiden tuottamilta vapailta radikaaleilta (eräitä tärkeimpiä ihon vanhentajia nuo) sekä toinen nimessä mukana oleva ainesosa,  Q10, joka on ihossa luontaisestikin esiintyvä koentsyymi joka tehostaa solujen uusiutumista ja lisää kollageenin tuotantoa.

Sarjan dimangi on tuo tehokas, metallituubiin pakattu Anti Wrinkle + Energy Skin Sleep Cream eli yövoide.  Yöllä iho käyttää päivää paremmin hyväksi aktiiviaineet -voide lupaakin energisoida ja virkistää ihoa ja auttaa nassun heräämistä pirteämpänä. Hauska, vanhanajan hammastahnatuubin mieleeni tuova, rutisteluun houkuttava tuubi on sekä hygieeninen käyttää että säilyttää C-vitamiinin tehon kaikkein parhaiten.

 

IMG_4771.jpg

Kaikkeen ei elämässä voi omilla teoillaan ja tahdollaan vaikuttaa, mutta sanonpas vaan, että tällä tehostetulla kombolla on ollut pelkkiä hyviä vaikutuksia: ei yksin uni, ei yksin liikunta, ei haaveiden haihattelu tai hyvät kasvotuotteet sännöllisesti käytettynä, mutta ne kaikki yhdessä -homma tuntuu toimivan.

 

 

Kommentit (18)
 1. Thank you for the information. this article is very useful, hopefully this site is getting better
  http://freegiftcardgenrator.com/xbox.php

 2. Miten teillä on sujunut elo hissittömässa talossa lasten kanssa? (Vai olenko käsittänyt hissittömyyden oikein) 🙂

  Me ollaan nimittäin muutamassa kesällä ihan sinne teidän lähikulmille hissittömään taloon kahden pienen lapsen kanssa. Siksi utelen 🙂

  Olen itse kasvanut unioninkadulla neljännessä kerroksessa ilman hissiä, omasta näkökulmastani kaikki sujui mallikkaasti: peruskunto oli aina hyvä, vaikka en erityisesti urheillut ja koti ihanan kaukana kadun metelistä. Mutta minäpä en ollut se joka kantoi kauppakassit (ja toisinaan myös minut; väsähtäneen tai flunssaisen lapsen) kotiin asti. Portaat jännittää, mutta ihana koti upealla sijainnilla voittaa vaivan.

  1. Ihan oikein olet käsittänyt, tyystin hissitön ja vielä ylin kerros 🙂 Ja just tolleesti mennyt: portaat välillä ketuttaa, mutta on niihin tottunut. Kyllä silti ylös saapuessa melkein aina hengästyttää, kun ei rauhassa tajua tulla. Muutto ja remppa oli kuitenkin vain pieni ponnistus koko asumisaikaan liittyen, ja satunnaiset isot ostokset/matkalaukun raahaukset, ja on ihanaa kun Liisankatu on ”siellä jossain”

   Tervetuloa tänne huudseille, toivottavasti viihdytte tosi hyvin!

   1. Kiitos!

    Ihana kuulla positiivistakin 🙂 Tähän asti ollaan lähinnä saatu kuulla kauhistelevia kommentteja, eli tällainen oikean kokemuksen positiivinen vastapaino todella virkistää.

    1. Päh, anna kauhistella 🙂 Voisin listata sata ihanaa hyvää puolta! Huonoja on vain pari!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *