Ruusuja ja ruuhkavuosia

 

P2140088.jpg

Tässä kimppu ruusuja teille, virtuaaliset ystäväiseni ja te eläväisessä elämässä olevat ystäväni, joista ainakin muutaman tiedän tämän kimpun tavoittavan, näin ystävänpäivän kunniaksi.

Minusta on tosi mukavaa, että suomessa Valentines Day on nimenomaan ystävänpäivä, vaikka alkuperäinen tarkoitus kenties vähän  muuttuikin juhlapäivän saapuessaan tänne pohjolaan. Se aina herättää talven keskellä horteesta ajattelemaan ystäviä ja ystävyyttä vähän syvällisemminkin. Ruuhkavuodet, eli lapsiperhe-elämä ja vaativa työ ovat aiheuttaneet sen, että kortilla olevaa aikaa tulee ihan liian harvoin jaettua ystäville, kun arjen peikko nappaa suurimman osan, eikä itsellekään tahdo riittää murenaakaan.

P2140120.JPG

Minussa asuva pieni erakko vaatii arjen askareiden ja työstressin jälkeen ensin rauhallista aikaa yksinäni, ja vasta sitten voin täysin nauttia ystävien seurasta, niiden rakkaimpienkin, ja antamaan aidosti takaisin saamaani hyvyyttä. Ja voi miten ystävien tapaamiset sitten ovatkin ihania ja voimauttavia (gaaaaad miten tuo sana onkin ärsyttävä, mutta en todempaa tähän löytänyt!) Vähän sellainen lentokonetilanne: auta ensin itseäsi, sen jälkeen lähimpiäsi, niin kaikki on mainiommin. Ehkä ymmärrettävää, mutta niin kovin harmillista. Olen hemmoteltu epeli siinä mielessä, että läheisimmät ystäväni ymmärtävät tämän, moni samassa tilanteessa kun sinnittelee. Näiden sydämeen talletettujen tyyppien kanssa juttua voi jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin, oli aikaa välissä sitten viisi minuuttia, viikko tai vaikka vuosi. 

 

PS. Ja juhlitaan me vähän sitä Valentines Daytakin. Ostettiin herkkuja, ja ilta kyhnätään sohvannurkassa. -Tosin tämä kuulostaa normaalilta perjantailta, ja se onkin se juttu, miksi ystävänpäivä on minusta mukavampi. Sitä omaa rakasta kun on niin paljon helpompi muistaa joka päivä, kun tyyppi kylkimyyryssä kulkee.

Kommentit (7)
  1. Ihanaa iltaa sinullekin, erakkokuomaseni 🙂

  2. Yksi erakko täälläkin. Tilannetta vaikeuttaa se, että jos haluaa nähdä niin suurin osa ystävistä löytyy vasta sitten kun on kerännyt itsensä, kimpsut ja kampsut ja matkustanut muutaman sata kilometria. Onneksi muutama lähempänäki. Ei sitä ilman ystäviä jaksaisikaan mihinkään <3 Hyvää ystävänpäivää!

    1. Vitsi tiedän tuon tunteen, monia vuosia sitten yhtäkkiä puolet lähiystäväpiiristä tuntui muuttavan/lähtevän vaihtoon ulkomaille, onneksi näitä sähköisiä kanavia oli jo silloin. Omistakin rakkaimmistani muutama asuu 130-350 km:n päässä, ja harvoin nähdään, se on kurjaa. -tosin täällä pk-seudulla lyhyetkin välimatkat tuntuu pitkiltä! Hyvää ja ilomielistä ystävänpäivää 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *