Saarimökin remppaprojekti, päivä 1.

Lilou's Crush

Mökkiremontti laskettakoon alkaneeksi tästä päivästä! Ajattelin, että niin itselleni muistoksi kuin muille kesämökin kevyttä kunnostusta miettiville olisi mukava ikuistaa projektia silloin tällöin.

Mökkimme on siis 60-luvulla rakennettu saarimökki, eli ihan helpoimman kautta tässä ei (kuinkas ollakaan) tulla pääsemään. Ensimmäisenä laitamme kuntoon sisätilat. Lastulevylattian korvaamme laudalla, kellastuneet seinäpaneelit maalataan ja epätoimiva ”keittiö” uusitaan. Sen lisäksi myöhemmin mielessä on alkuperäisen tiilitakan maalaaminen ja myöhemmin tai lottovoiton salliessa aiemmin, takkasydämen hankkiminen takan sisälle.

Mökki on ikäisekseen kelpo kunnossa, vaikka toki eläkeikää lähestyvällä aina kremppoja löytyy -ei kosteusvaurioita, vähän hiirenpisun haju kylläkin, joka pitäisi paikantaa, ja vähän rakkautta voisi kolmen miehen aiemmin omistamaan mökkiin ripsotella.

Ulkopuolelta mökki saattaa jo tänä kesänä saada uuden värin. Vanha terassi huojuu aikalailla, se pitäisi purkaa ja rakentaa uusi, mutta katsotaan, mihin aika riittää, nauttiakin pitää ehtiä.

Suurin homma tulee epäilemättä olemaan rengaskaivon kunnostus -veden laatu olisi muuten hyvä, mutta puu on päässyt kasvattamaan juuriaan jostain kolosesta. Saaressa tämäkään homma ei ole ihan helpoin nakki, mutta selvityksen alla paraikaa, millaisella kustannuksella homma hoituisi ammattilaiselta, meistä ei ole kapeaan kaivoon kipuajiksi... Kun kaivo on kunnossa, katsellaan mahdollisia vesipumppuja, josko saataisiin kaivovesi vallan hanasta sisään!

Tuossapa ne päällimmäiset, toki monen monta pientä asiaa myös täytyy hoitaa kuntoon. Mutta pala kerrallaan, remonttiterapiaa hektisen arjen vastineeksi!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.