Säihkyvä suomalainen innovaatio

Lilou's Crush

Tiesittekö, että heijastin on suomalainen keksintö? Minä en. Aikas hienoa! 

Etsin netistä kivannäköisiä heijastimia koska omani onnistun aina jemmaamaan erihyvään piiloon kevään koittaessa. Joissain perheissä patterit syö sukkia, meillä ilmeisesti palanpainikkeeksi myös heijastimia. Viime keväänä muumit, muuten.

Heijastin kun nyt vain on välttämätön juttu, joten ajattelin koittaa netin apajia tänä vuonna. Heijastimen pitäisi siis olla kivannäköinen ja ennenmuuta tietysti tehokas, luvattoman heikkolaatuisia kiiluvaisia on tarjolla. Omia lemppareitani kautta aikojen ovat olleet SPR:ltä saatu lumihiutale ja jostain omituisesta syystä Säästöpankin logoheijastin. Vallan kasaria.

Ehdottomasti parhaan vähän nykyaikaisemman valikoiman löysin Heijastinkaupasta (nomen est omen sanois latinalainen fiksu), joka vielä kivana yllärinä toimittaa kirjepostiin mahtuvat heijastimet postikuluitta. Sinne taidan laittaa tilauksen vetämään lähiaikoina.

 

 

Nämä heijastimet tässä kuvina ovat juuri tuolta mainitsemani Heijastinkaupan sivuilta. Tänä vuonna oma suosikkejani ovat nämä kuvituksena olevat Aalto-Renvallin sulkaheijastimet (erityisen kiva idea on tuo saapassulka-heijastin, jonka voi kiinnittää klipsillä) sekä Ilkka Suppasen Möbiuksen nauha-heijastin. 

 

Paola Suhosen söpöstä Bambista on sanottava, että elleivät ole kiinnittäneet viime vuosina erityishuomiota bambin kiinnitykseen, ovat  kokemukseni mukaan kovin karkaavaiset: peräti kaksi elikkoani on karannut ensimmäisen päivän aikana ketjusta. Tai sitten olen vain huono bambinkasvattaja, mahdollista sekin.

Pyssyjä en itse figuureina suosi, vaikka olisivat suloisen mintunvihreitä, mutta voisin kuvitella, että saattavat sopia monelle, joille perusheijastin ei vain ole se juttu. Parempi kai sitten pyssykin kuin ei mitään.

Kannattaa siis käydä kurkkimassa valikoimia, jos heijastin vielä puuttuu heilumasta. Ja minusta muuten tosi kiva pikkuinen lahjaidea niille tärkeimmille läheisille.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Toi kahden sulan heijastin on ollut iiihana ja kulkenut jo parisen vuotta mukana (se on välillä hävinnyt, mutta onnekseni löytynyt uudelleen). Jouduin vain ensitöikseni vahvistamaan noita solmuja jolla sulat on kiinni.. Ne urkautui mun heijastimissa ainakin lähes heti. Siltä kannalta tuo tollainen metallipalloketju- tai klipsi-kiinnitys ois toimivampi. :)

Tuo sulka aina vaihtelee mulla paikkaa ja sen lisäksi mulla on tosi monia pinkkejä ja liiloja sydämiä :D Niitä halvimpia vaihtoehtoja, mutta niiiiiiiiiin suloisia!

Hertta
Lilou's Crush

Justiinsa nyt tuota sulkaa mietin, että se taitaisi olla kaikkein kivoin vaihtoehto! Ja hyvä vinkki tuo solmujen sitomine, ei sitten tule sulkasatoa hetimiten!

HeidiSa (Ei varmistettu)

Mäkin ostin viime talvena yhden karkailevan bambin. Parhaiten sen saa pysymään tallella puristamalla pihdeillä sen ketjun lukkoa vähän lysyyn, koska se on liian löysä. Siis se pitkulainen ketjun kiinnityskohta, missä palloketjut yhtyy. :) Ei oo sen jälkeen karkaillut!

Hertta
Lilou's Crush

No jopas ne on juoksujalkaisia. Mulla ei enää bambia tosiaan ole, karkasi, eikä takaisin näkynyt, mutta hyvä vinkki jos sellaisen vielä hankin, ja muille bambin omistajille! Onneksi sulla pysyi matkassa mukana :)

Adie (Ei varmistettu)

Minulla myös nuo sulat karkailivat kiinnityksistä, kannattaa ehdottomasti sitoa uudelleen heti kättelyssä. Omani ovat nyt jo muuttuneet neonkeltaisiksi (siis minulla heijastimet tuntuvat tosiaan värjäytyvän piloille parissa vuodessa), mutta pidin kyllä kovasti, myös siitä, että kerrankin heijastimella on tarpeeksi kokoa oikeasti erottuakseen, ei tarvinnut monta pientä eri puolille. Kiitoksia todella paljon heijastinkauppavinkistä, yllättävän vaikeaa on heijastimia Suomessakin löytää! Varsinkaan suomalaisia, Luulisi, että karkkien, limujen ja muistitikkujen joukkoon voisi kassoille ihan hyvin ottaa kaikenlaisia pikkusöpöyksiä.

Hertta
Lilou's Crush

Ei kestä kiitellä, piti tosiaan laittaa heti jakoon kun helpotti omaa heijastinmetsästystä :) Minusta "ennenvanhaan" oli paljon paremmin heijastimia kaupoissakin, nyt olen törmännyt tosi harvakseltaan, ja silloinkin aika kamaliin versioihin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos, Hertta ihana, kun otit tämän aiheen esiin. Montaa vasta kohdalla huomaamaani mustanpuhuvaa kulkijaa olen ehtinyt jo tänä syksynä tuolla liikenteessä säikähtää... Hirmuisen tärkeä juttu olisi siis tuon kiiluvaisen muistaminen! :)

Hertta
Lilou's Crush

Ei kestä, onpa kiva kuulla, että tykkäsit! Itsekin autoillessa joskus manailen, että voi hyvänen aika noita mustakaapuja, kun vasta kohdalla monet kulkijat huomaa. Heijastimen tärkeys on sen myötä entisestään itselle korostunut!

Tiia / Black + White = Grey (Ei varmistettu) http://blackpluswhiteisgrey.casablogit.fi

Ilman heijastinta en pimeällä kulje, ja jaksankin aina muistuttaa kaikkia heijastimen käytöstä! Tällä hetkellä omista heijastimistani suosikkini on Aarikan Unto-pöllö, niin symppis tapaus ja pysyy hyvin kiinni takin helmassa : ).

Hertta
Lilou's Crush

Sama täällä, olen oikea "älä puhu ajon aikana kännykkään" ja "muista heijastin" -valittajatäti. Eikä muuten hävetä :) Unto on todellakin symppis!

Hertta
Lilou's Crush

"Koska olet sen arvoinen" :) Minunkin pitää laittaa heijastimia vielä moneen vaatteeseen, kyllä nämä pimeät illat aina pääsee vaan yllättämään!

Kao Kao

Mä ostin bambin kaverille joululahjaksi, rakastuin siihen otukseen ite ja pihistin sen! Kaveri vielä ihaili sitä joulun jälkeen, että onpa ihana :) mä tyytyväisenä tunnistin, et tää oli sulle mut en raaskinut luopua. Kommenttina oli höh ja naurua. Ehkä mä tänä vuonna ostan sille oman. (ellen sitten hulluuspäissäni perusta bambifarmia..)

Hertta
Lilou's Crush

Nyt sun on PAKKO ostaa hälle oma :D Hyvä, että sun bambi ei sentään liikkunut mun karkailevaan bambitokkaan, vaan on pysynyt menossa mukana!

matu

Buhuu mulla on karannut kaksi bambia, eivätkä ole löytyneet : ( Harmittaa. Nyt on takeissa kiinni keltainen ankka, vaaleanpunainen rinkula ja oranssi maatuska. Sain lahjaksi Yhteisvastuukeräyksen enkelinsiipien muotoisen heijastimen, laitan sen ehkä reppuun : )

Hertta
Lilou's Crush

Oi sinä kohtalotoveri! Tuo ankka kuulostaa onneksi eläinhahmona lohdullisetla. En muuten olekaan nähnyt noita enkelisiipiä, pitääpäs tarkemmin tutustua yhteisvastuuseen (jos siis on tämänvuoden keräyksestä!)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.