SARJASUOSITUS CHRISTIEN YSTÄVILLE: The Bletchley Circle

Lilou's Crush

Meillä ei ole telkkaria, mutta nykyaikanahan se ei silti estä katsomasta suurinta osaa ohjelmista, jos vain intressiä siihen puuhaan löytyy. Minulla on usein aika lasten ja töiden kanssa sen verran kortilla, että mihinkään "tuubaan" en pysty aikaa uhraamaan, ja vain harvoin on ohjelmia, leffoja ja sarjoja, jotka vievät lasten uinahtamisen jälkeen voiton blogilta. Mutta nytpä bongasin herkun, jota tuijottelin matkan Tampereelle ja ihan liian pitkälle aamuyön tunteihin yksin hotellihuoneessa peiton alla.

The Bletchley Circle, (suomeksi Bletchley Parkin murhamysteerit Netflixillä ja Bletchleyn Nelikko Ylellä)on aivan herkullista, laadukasta epookkidraamaa Poirotien, Marplejen ja vastaavien brittidekkareiden ystäville. Sarjaa on tehty kaksi kautta, ensimmäinen kolmen jakson ja kakkoskausi neljän mittainen, että siedettävän kokoinen ahmittava.

Tarina kertoo neljästä naisesta, jotka työskentelivät koodinmurtajina toisessa maailmansodassa, jossa heillä oli merkittävä rooli heidän murtaessaan koodin joka vaikutti sodan etenemiseen Afrikassa. Sodan jälkeen he ovat piilottaneet menneisyytensä ja jatkaneet elämäänsä kukin tahoillaan, kunnes Susan Gray, huomaa nuorten naisten murhissa selvän kaavan, ja etsii vanhat kollegat Lucyn, Millien ja Jeanin käsiinsä, ja he alkavat yhdessä jäljittää murhaajaa. Olen nyt katsonut ensimmäisen tuotantokauden, ja juuri virittelin toista -uskallan tällä kokemuksella suositella hyppäämään kyytiin!

Olen tullut yliherkäksi elokuvien kovaotteiselle väkivallalle ja "säikytteleville" ohjelmille, joten Bletchley Circlen rauhallisempi kerrontatapa on mieluisa. Ehtiipä rauhalla ihailla puvustusta ja lavastusta, hiuksia ja meikkejä. 

Vastaavanlaisia sarjoja saa ilmiantaa! Vielä on kännykässä akkua töllön tuijotteluun!

The Bletchley Circleä voi siis katsoa nyt sekä Yle Areenassa että Netflixissä. 

Kommentit

Aisha J
Aisha

Oi jee, kiitos vinkistä! Lisäsin heti omalle listalleni! Rakastan katsoa Poirot'ia ja muita samankaltaisia, ne vievät jotenkin hellästi muihin maailmoihin, kun sellaista välillä tarvitsee. Saa ratkoa mysteerejä, mutta vähemmän väkivaltaisesti. Ja puvustus, meikki sun muut kiinnostavat aina. Ens viikolla tuleekin koulussa periodimeikit, joten täytyy katsella tätä ihan sitäkin silmällä pitäen. ;) 

 

Hertta
Lilou's Crush

Muistinkin, että meillä on ihan sama maku -ja iha samoista syistä! 

Kuulostaapa muuten harvinaisen ihanalta koulukurssilta, tulikohan tehtyä väärä uravalinta :)

smagardi
astu harhaan

Satuin sattumalta näkemään YLEltä tästä ensimmäisen jakson ja kiinnostuin niin, että olihan katsomista jatkettava seuraavalla viikolla. Ihana sarja ja todellakin ihana puvustus! :)

Hertta
Lilou's Crush

Ihan sattuman kauppaa minullakin tämän löytyminen! Ja huolella tehty puvustus ilahdutti alusta saakka, vei heti oikeaan aikaan!

uukki (Ei varmistettu)

Olenko ainut kenen mielestä tämä sarja kuitenkin pidemmälle ehtiessään, jo ekassa kaudessa, menee vähän alaspäin? :(

Hertta
Lilou's Crush

Voi iiik! minä oon vasta siinä ekassa kaudessa, ja jotenkin niin lapsellisen innoissani kun löytyi uusi sarja :)

Hertta

Leenaslii (Ei varmistettu)

Yritin katsoa tämän sarjan ensimmäistä osaa ei-niin-fiksusta televisiostani YLE Areena -sovelluksesta, mutta sovellus ei suostunut toimimaan. Onneksi Netflixistä löytyi koko sarja ja se sovellus toimikin.

Jaksoilla on kolme eri ohjaajaa, mikä taitaa vaikuttaa lopputulokseen.

Hertta
Lilou's Crush

Ah tuota en katsonutkaan, että ohjaajia on eri! Nyt katsoo ihan eri silmin!

anumari
Mix Aina Minä

Tämä oli tosi hyvä. Kiitos Netflix vinkistä, enpä tajunnut sieltä katsoakaan, pääsee nopeammin eteenpäin! Täällä myös vannoutunut brittisarjojen ystävä. esim. Midsomerin murhat, komisario Morse, komisario Lewis  muutamia mainitakseni. Ne tosin sijoittuvat enemmän nykypäivään kuin nämä ja Christiet. Ja Downton Abbey tietysti ehdoton suosikki.

I love mondays

Kiitos vinkistä, täytyykin laittaa muistiin. Vaikuttaa hyvältä silityssarjalta ;) netflixin the crown oli hienosti toteutettu jos et ole vielä tutustunut. 

t.Susse (Ei varmistettu)

Tätä en oo vielä ehtinytkään katsoa, mutta yleisesti ottaen miten britit osaavatkin?? Suurin osa heidän tekemistä sarjoista vaan on ylittämättömän laadukkaita, pieteetillä tehtyjä alkaen lavastuksesta, puvustuksesta pikkutarkkaan näyttelijätyöhön. <3

Tuo on myös niin tuttua etten enää halua katsoa mitään avoimen väkivaltaista, kauhuakaan. Uutisten ym. kuvasto tulvii kaikkea järkyttävää vaikka vasiten koittaisi vältelläkin, joten viihtymistarkoituksessa tehty lukeminen tai elokuvien/sarjojen katsominen omalla kohdalla keskittyy säilyttämään hyvä(hkö)n mielen. ;)

Pitääpä alkaa seuraamaan, Hakekaa kätilöihin mahdollisia jatko-osia odotellessa. Voi että miten siinä sarjassa rakastankaan kaikkea mutta erityisesti lempeän pehmeää Vanessa Redgraven ääntä! Perjantai-ilta kätilöiden seurassa oli lähestulkoon viikon kohokohta, en edes ikinä tallentanut jaksoja vaan idea nimenomaisesti oli katsoa ne lähetysaikaan. :D

t.Susse (Ei varmistettu)

ps. Ei tietystikään ole Anumarin mainitsemien komisario Lewiksen, Downton Abbeyn saati Auf Wiedersehen, Pet!:n voittaneita, koko maailmassa! ;D

Marja_ (Ei varmistettu)

En tiedä löytyykö näitä Netflixistä, mutta muita hyviä brittiläisiä epookkidekkareita ovat esim. Foylen sota ja Grantchester. Aivan ihania molemmat. Yhtä hyvä on nykyaikaan sijoittuva Vera Stanhope. Yle on näitä näyttänyt, mutta tällä hetkellä niitä ei ole Areenassa katsottavissa.

suman koyo (Ei varmistettu)

Informative post and looking forward to reading more. I hope it will be for many people that are searching for this topic.
http://freegiftcardgenrator.com ||| http://onlinefreegiftcodesgenerator.com ||| http://onlinefreegiftcardgenerator.com

Kommentoi