Seittämän hirttä poikki

Lilou's Crush

Hallelujaa. Meillä on ovi! Tarkalleen ottaen kaksi uutta ovea. Molempien pikku eukkojen huoneissa on siis tarvittaessa oma rauha taattu, eikös se oven sulkeminen perässä vähän sitä meinaa?

Aika monen vaiheen kautta tähän päästiin.

Ensin purettiin vanha seinänkuvatus (se koostui mielenkiintoisesta kokoelmasta puisia elementtejä, rautapalkkeja ja lasilevyä). Sitten rakennettiin uudelle seinälle runko, ja huone jaettiin samalla kahtia -molemmille oma soppensa. Lasiseinän kanssa oli aikamoista taiturointia, siitä ehkä joku toinen kerta juttua. Sitten se hankalin homma etsittiin mieluisahkot ovet. Vintillä olevat vanhat ovet, joita olisin halunnut hyödyntää, olivat aivan liian suuria ja kaikenpäälle karmittomia, mitkään uudet eivät puolestaan oikein miellyttäneet silmää. Kalliitakin ovat, eivät niinkään pelkät ovilehdet, mutta kokonaisuus kaikkine tykötarpeineen. Päädyin valitsemaan Bauhausin valikoimista sopivimmat kotimaiset ovet. Kivat ovenkahvat löysin samasta paikkaa kuin keittiön vetimetkin, ruotsalaisen Beslag Designin mallistosta Netraudasta.

Niinkin pientä asiaa, kuin sopivia karmiruuveja, jouduttiin lopulta metsästämään neljästä eri osoitteesta, kunnes yllättäen sellainen kodinrakentajan taivas kuin Clas Ohlson toi avun. Nippelibudjettimme on totaalisen ylitetty.

Tästä eteenpäin ensimmäisen oven kanssa homma meni suhteellisen kivuttomasti. Oviaukko oli sopivan kokoinen (suurin jännityksen paikka!) ovi saatiin nostettua paikalleen jouhevasti kahteen pekkaan, ja juhlallisesti surauttelin ruuvit paikalleen. Isosiskon oven asennuksen suhteen ajattelin, että tästä eteenpäin homma on helppoa kuin heinänteko, tarvikkeet kasassa ja kaikki.

Kattia kanssa! Vinon lattian aiheuttama muutaman millin heitto asemoinnissa aiheutti harmaita hiuksia hetkikseksi. Onneksi alkaa löytyä kikkoja jo plakkarista kaikenlaisiin vanhan talon eteen viskomiin haasteisiin. Ja siinä se nyt on, toinenkin ovi, hienosti tasapainossa.

Vielä puuttuu molempien oviaukoista viimeistely eli karmilistat ja ehkä kynnyskin, mutta eipä takerruta pikkuseikkoihin -näin valtavan remontin ikeessä täytyy osata iloita näistä pienistäkin edistysaskeleista. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnea onnistuneesta oviurakasta! Meilläpäin sanottiin aina "tossa on viis hirttä poikki", hauska huomata, että voi olla seitsemänkin....

Hertta
Lilou's Crush

hahaa, riippuu ihan selkeästi äkeyden määrästä :D hauska juttu, en ollut itse kuullut tuosta viidestä -liekö jossain sitten sellainenkin sanonta, jossa katkotaan kuusi?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja kaikelle haettu lupa isännöitsijältä/hallitukselta - onhan?

Hertta
Lilou's Crush

Erikoinen kysymys -tottakai, tämänhän määrää laki, ja meillä vielä erittäin tarkka yhtiöjärjestyskin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.