Silkin ihme eli Sensain salaisuuksia

P3050973.jpg

Kaupallinen yhteistyö, Sensai

Mitä teille sanovat sanat ”saho” ja ”koishimaru”?

Itselleni eivät aikaisemmin kovinkaan paljoa, viittasivat ehkä jonneki Japanin suunnalle, mutta siinä kaikki. Pääsin kuitenkin muutama viikko sitten Sensai-kouluttaja Tuija Lindströmin oppiin Sensain päämajaan Helsingissä, ja sukelsin niin syvälle luksuskosmetiikan ja erityisesti ihonhoidon saloihin kuin vain yhdessä illassa oli mahdollista. Voin kertoa, että nautin valtavasti siitä, että pääsin kädestä pitäen ja kokeillen kyselemään kaiken, mitä mieleen ikinä juolahtikaan! 

P3051010.jpg

P3050977.jpg

Nuo sanat, sitten: ne ovat asioita, joille rakentuu Sensain ihonhoito:

Saho on Sensain luoma ihonhoidon hoitorituaali, joka pohjautuu japanilaiseen teeseremoniaan -oikeat tuotteet oikealla tavalla, oikeassa järjestyksessä. Ihonhoidon Saho koostuu kaksoispuhdistuksesta ja kaksoiskosteutuksesta, joista kummassakin on kaksi erilaista vaihetta ja tuotetta. Jokaisen neljän vaiheen läpikäynti on tärkeää, ja aivan erityisen tärkeää se on iltaisin. Kerron tästä jonkin ajan kuluttua tarkemmin, kun olen oikein kunnolla siinä sisällä -asiaan kuuluu tuotteiden lisäksi myös tietty hieronta. Voin kertoa, että aikaisempi ”ohimennen suihkussa puhtaaksi sutaisten” -tapa on muuttunut aivan päinvastaiseksi, ja tämä rutiini on jotenkin kovin rauhoittava.

P3050992.jpg

Koishimaru puolestaan on yksi arvokkaimmista silkkilaaduista (-muinoin pyhitetty vain keisariperheen ja ylimystön käyttöön), josta Kanebo, Sensai-kosmetiikan valmistaja ja silkkiteknologian uranuurtaja on  pitkän tutkimustyön ja teknologian avulla jalostanut hoitavan uutteen, joka löytyy jokaisen Sensai -kosmetiikkatuotteen koostumuksesta.

P3050974.jpg

Aikanaan, jo 1930-luvulla, silkin ihme paljastui hyvinkin arkisella tavalla: silkkikuitua kehränneiden naisten käsien iho oli sileä ja hyväkuntoinen. Silkin ja ihon aminohappokoostumukset muistuttavat kuulemani mukaan toisiaan, ja silkillä on erinomainen kyky sitoa kosteutta. -Iholla kun on taipumus kuivua, silkki taas sitoo kosteutta. Hyvästä tasapainosta syntyy sitten se pehmeä, sileä ja kimmoisa iho. Ja kuten ehkä tiedättekin, silkki on yksi lempimateriaalejani, mikään ei tunnu sen ihanammalta iholla -minun oli helppo uskoa silkin hyvät vaikutukset, kun jo niin pintapuolinenkin kosketus tuntuu hyvältä.

P3051034.jpg

P3051020.jpg

Koska oma ihoni alkaa näyttää nyt ensimmäisiä vahvempia ikääntymisen merkkejä, olen päättänyt pitää siitä parasta mahdollista ja hellintä huolta, mikä kotikonstein onnistuu -eli paitsi annan koishimarun hemmotella sahon rauhoittavin taioin, suojaan myös täällä reissunpäällä huolellisesti ja koetan panostaa myös muuhun hyvinvointiin. 

Näissä kuvissa näkyy minun ihoni tarpeisiin valittuja tuotteita -ajatuksena kaksivaiheinen puhdistus ja sen päälle kaksivaiheinen kosteutus tuntui hankalalta, mutta käytännössä ei laisinkaan. Juuri sopiva iltatoimet päättävä päivittäinen hemmotteluhetki. Erityisen ihastunut olen kaksoiskosteutukseen, jossa käytetään tuolta itämaisesta kosmetiikasta tuttua hoitovettä, joka minulle olikin jo tuttu tuote. Hauska oli muuten kuulla, että me täällä Suomessa tavataan käyttää sitä hyvinkin säästeliäästi, kun esimerkiksi japanittaret suorastaan hölvaavat hoitovettä iholleen ennen hoitovoidetta! 

P3051018.jpg

Nyt sattuu olemaan erityisen hyvä aika, jos kiinnostaisi tutustua ylellisen Sensain maailmaan edullisemmin: Sokoksella on tällä viikolla taas tutut Kutsu Kauneuteen -viikot, ja siellä on erikoistarjouksessa Cellular Performancen hoitovesi ja emulsio koko viikon ajan. Sensain ikioma päivä on ylihuomenna, 8.3, jolloin Sensain omat asiantuntijat ovat paikalla isoissa tavarataloissa. Stockmannilla puolestaan on paraikaa käynnissä (viikot 9-10) Kauneuden juhlaa -tapahtuma, jossa tarjouksessa ovat Extra Intensive -linjan tuotteet.

Nyt sipaisen aurinkovoidetta pintaan, vaikka mollukka onkin pilven takana -siinä yksi ihoni vuoksi tekemäni päätös, josta aion vissisti pitää kiinni. Palataan testikuulumisiin siis tuonnempana.

 

Kommentit (2)
  1. Tämä ei nyt mitenkään liity tähän postaukseen tai ehkä Sensai ja Japani voi toimia aasinsiltana…. Meidän Japanin reissu lähestyy ja ipanalle on matkarattaat etsinnässä. Vieläkö teiltä löytyy yoyot ja oletko ollut tyytyväinen niihin? Suositteletko?

    1. Ihan hyvä silta on 🙂 voi juukeli, kunpa meillä olisi ollut tokiossa yoyot aikanaan! Ovat olleet aivan täydelliset reissurattaat -samoja ominaisuuksia kuin kunnon vankkureilta ei tietenkään voi odottaa, mutta keveys, koko, ohjattavuus, näppärä tavarakori, helppo kantaa jne, eli ostaisin edelleen samat!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *