Sitruunapastan ja rapujen twist&tango

P1300098.JPG

Hannan seuraava hittipasta pääsi kokeiluun viime viikonloppuna. Taas meillä vähän tuunattiin, sillä lapsukainen ei ymmärrä pastan hienoutta pelkän kastikkeen kanssa, joukkoon pääsi tällä kertaa rapuleita riehakoimaan. Ravunpyrstöjä, jos suomea puhutaan. Valkoviiniä ei tässä huushollissa koskaan jää ruokaan saakka, joten kastikkeen valkkari korvattiin tuplaamalla ohjeen kermamäärä. 

Koska lopputulos oli aievan ihana, ja lautaset kaavittiin typötyhjiksi, jaan luomuksemme täälläkin.

P1300086.JPG

P1300095.JPG

Tarvitset 2-3 hengen annokseen (jos kolmesta yksi pieniruokainen):

  • 1 rasia tuorepastaa 
  • 1 sitruuna (kuori raastettuna ja 3-5 rkl mehua)
  • 25g voita
  • 1 prk kuohukermaa
  • 50g parmesania raastettuna
  • suolaa 
  • mustapippuria
  • 1 prk ravunpyrstöjä suolaliemessä (esim. Rainbow)

Tee näin:

– Raasta sitruunasta keltainen kuori, purista lasiin mehut odottamaan käyttöä.

– Sulata voi, lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Laitoin jälleen extrasitruunamehut, eli 3 rkl:n sijaan 5, koska tykätään kovin sitruunasta. Keitä minuutti. Lisää pannulle kerma, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia (tai kunnes kastike sakenee).

– Kun kastike tuossa porisee hiljalleen, laita pastavesi kiehumaan (muista suola!) ja pastat sekaan, kun kastikkeen kiehutteluaika alkaa lähestyä loppuaan -ole tarkkana pastan keittoajan kanssa, tuorepasta valmistuu niin nopsasti, usein kahdessa minuutissa.

– Lisää kastikkeeseen (reilu) puolet raastetusta parmesanista ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastikkeeseen ravunpyrstöt (jätä osa sievistämään annosta)

– Valuta pasta, pyörittele kastikkeen sekaan.

– Nosta lautasille, lisää muutamat ravunpyrstöt päälle ja kruunaa lopulla parmesanraasteella.

 

Nauti!

 

Hannan alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Piia Pauliina
    2.2.2015, 16:33

    Auts, tulipa heti nälkä 😛 Tää pääsee kyllä kokeiluun viimeistään viikonloppuna.

    1. kannattaa ehdottomasti! Voin ja kerman vuoksi on tosi tuhti paketti, eli suosittelen nokkaunia jälkkäriksi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *