Sulkasato!

Lilou's Crush

Nyt on hyvät neuvot kalliit, jos sellaisia vain on jaossa! 

Pehkoani on kohdannut yhä kiihtyvä sulkasato. Olihan se odotettavissakin, että raskauden jälkeen ja varsinaista imumonnia syöttävältä äidiltä tukkaa tippuu, mutta että tällaisia määriä! Auts, voi, kääk ja pöh. Ärsyttävää siitäkin syystä, että toisin kuin usein sanotaan, minulla ei hiustenlähtö pysähtynyt edes raskausaikana, vaan ihan normaaliin tahtiin niitä silloinkin tuntui irtoavan. En edes tiennyt, että minulla on noin paljon tukkaa, mikä voi irrota...

Pitkät hiukset eivät to-del-la-kaan pidä matalaa profiilia tippuessaan. Ilkkuvat minkä ehtivät: kerääntyvät suihkun jälkeen suihkuritilälle kokoustamaan, tekevät pyylle pesän TangleTeezeriin, kiertyvät kullanväriselle kehrälle ponnarilenkin ympärille, hyppäävät hyppysiin jos ne sinne eksyvät ja kaiken huippuna rietastelevat tummissa vaatteissa vailla mitään häpyä. 

Ei muistu mieleen sulkasato ihan yhtä kovana esikoisen ajoilta. Silloin en muista kiinnittäneeni huomiota niinkään hiusten lähtöön, vaan vauvan ollessa noin puolivuotias, tuuheaan, sinnikkäästi kohti taivasta sojottavaan  "siilitukkaan" jakauksen kohdalla, kun uusia hiuksia puski päänahasta kuin piikkisialla piikkejä. Huomattavasti siedettävämpi näky kuin nuo irronneet roistot.

Onko tähän mitään jeesiä? Vai katsonko tumput suorana, mitä tuleman pitää? 

Kommentit

Mamise (Ei varmistettu)

Kuulostaapa tutulta! :) itselläni hiusten lähtö on jo onneksi rauhoittunut (vauva 10kk), mutta nyt tosiaan päälaella töröttää siilitukka. Niin nätti että! Pitäisikö tästä yrittää saada aikaan joku kuuminta hottia oleva hiustrendi? :D jään mielenkiinnolla odottamaan millaisia vinkkejä saat!

Hertta
Lilou's Crush

Lohduttavaa että vertaiskutrikatoilija löytyy :) toivottavasti täälläkin pian tyyntyy, paha, että tuomne 10 kk tiimoille on vielä puoli vuotta :D mutta ehdottomasti, siilipäät unite :D

Hemmuli (Ei varmistettu)

Ei tuohon varmaan oikein "parannusta" ole, mutta kyllä se siitä tasaantuu ajallaan. Kurjaa :(

Hertta
Lilou's Crush

No näin uskon kanssa. Eniten ei outoa kyllä edes ärsytä kato, vaan se, että tuota lettiä löyty ihan_joka_hemmetin_paikasta! Arrrhhhggg!

Aisha J
Aisha

Ääh, ikävä riesa tollainen! Mutta niin järjettömän hauskasti kirjoitettu, etten voinut olla kikattamatta.. Imumonni, pyyn pesä ja tummissa vaatteissa rietastelevat kutrit :'D Mutta vakavasti- toivon, että menee äkkiä ohi. Hiuksen ketaleet, pysykää päässä! Ne ovat niin kauniitkin :(

kateliini (Ei varmistettu)

Samaa mieltä! Hertalla on niin sana hallussa, että aiheesta riippumatta tämän blogin tekstiä on hykerryttävän hauskaa lukea! :D
Se on taitolaji, kun sanoilla osaa noin taiteilla ;) (itse en parempaan pysty :D)
Ja mitä tukkaan tulee, en muista minkä ikäinen oli poika kun oma tukka lähti päästä, mutta oisko pahin vaihe kestänyt pari kk (4kk-6kk..?) ja sitten alkoikin mahdoton takaisin kasvu. Ja imetin silloin ja vielä sen kasvukauden alettua ja sen jälkeenkin, että imetyshormonit sitä ei pelkästään ainakaan aiheuttaneet, kai, en ole asiantuntija :)
Tsemppiä!

Hertta
Lilou's Crush

No älä muuta viserrä, "STAY PUT" penteleet! Mutta kiitos, kiva että tämä ei tuo pelkkää ärsyynnystä maalimaan :)

ReettaL (Ei varmistettu) http://pelkkaahyvaa.blogspot.fi

Voi kurjuus! Minulla oli kesällä joku major hormoniongelma ja hiuksia tippui ihan naurettavat määrät. Silloin ongelma tasaantui niillä Priorin-tyyppisillä kapseleilla (ostin apteekin omaa, halvempaa merkkiä) niin, että siilitukka alkoi kasvaa ihan jo parin viikon käytön jälkeen ja irtoaminenkin tasoittui.

Ihan en ole varma voiko noita syödä imettäessä, mutta jos voi niin suosittelen! Ongelmaan auttoi myös hiustenlähdöstä stressaamisen lopettaminen. Lääkäri kun sanoi, että monilla naisilla se tekee ongelmasta vaan kaksi kertaa pahemman. Hiuksia tulee ja hiuksia menee, niilläkin on oma elinkaarensa.

Hertta
Lilou's Crush

Hyvä vinkki, jos tämä jatkuu vielä pitkän ajan päästä (tuo imetys tosiaan nyt vähän estää villeimpiä kokeiluja ;) onpa ihanaa, että sinulla heti tepsi, mahtoi olla helpotus!

ja tosiaan, hiuksia toivottavasti tulee vielä kahmalokaupalla lisää :)

MinEna
Kasvukäyrillä

Äh, mä niin muistan ton. Kampaaja totesi, että jos mun hiukset olis läheskään normipaksut niin ne olis lähtenyt kaikki, sen verran paljon niitä karisi ja suihkussa lähti kerralla puolen sentin paksuisia tuppoja. Mitään poppaskonstia sen pysäyttämiseen ei taida olla, se lähtee mitä raskausaikana ei lähtenyt.

totakin ärsyttävämpää musta oli se kun ne alko kasvamaan takaisin! Sähköiskun saaneelta mä näytin aina tunti hiusten laiton jälkeen. Ja sitä kesti aivan liian kauan :D

Hertta
Lilou's Crush

Uuuh, toi suihkunjälkeisraatotilanne on just se pahin! Ja arvaa vaan tosiaan kuinka ärsyttää, kun ei mulla stopannut odotusaikanakaan se normaali irtoaminen. Että eikö oo vähän epäreilua :D 

muistan tosi hyvin sen oman otsasiilini, voi apua...

miii (Ei varmistettu)

Täällä samat ongelmat! Vauva 5kk ja tukka vain varisee. En myöskään muista, että olisi edellisillä kerroilla näin paljoa lähtenyt. Onneksi voi käyttää pipoja :D Jostain luin, että rypsiöljyn laittaminen päähän ennen hiustenpesua voisi auttaa.. Pitää varmaan kokeilla, ei ainakaan ole kallis kokeilu.

Hertta
Lilou's Crush

Aah sitä ihanaa öljyn haisua :D lähtisiköhän se shampoolla pois, vai jäisikö hiuspohjaan hautumaan... Ja pahus. Tullaan siis kuukausi teitä perässä, ja jos ens kuussakin vielä varisee, voi ei :D

Hertta
Lilou's Crush

Aah sitä ihanaa öljyn haisua :D lähtisiköhän se shampoolla pois, vai jäisikö hiuspohjaan hautumaan... Ja pahus. Tullaan siis kuukausi teitä perässä, ja jos ens kuussakin vielä varisee, voi ei :D

Lustu

En kyllä valitettavasti osaa auttaa, mutta kerro viipymättä kuinka saan noin villit kiharat!!

Hertta
Lilou's Crush

Hetihetikerron :D taustalla on remingtonin kartion mallinen kiharatikku jolla söherretty sinne tänne :) pohjalle föönaus rutikuivaksi, ja sitten kiharien auki haromisen jälkeen suih saih lakkaa sinne tänne (muista ne kuumasuojat, ettei kärvähdä :)

Lustu

Kiitos!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Sanoin just eilen miehelleni suihkusta tultuani, ettei multa ole vielä koskaan lähtenyt noin paljon hiuksia kerralla. :/ mä en yhtään muista, että lähtikö esikoista imettäessä näin paljon. Kai se tästä rauhoittuu...toivotaan! :)

Hertta
Lilou's Crush

Mua jotenkin lohduttaa, että sinäkin kuomaseno kärsit tästä just nyt ihan samaan aikaan <3 vertaistukea jo kesästä 2014 :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla auttoi edellisen imetyksen aikana samaan vaivaan Priorin. Hiuksia lähti tukottain, mutta muistaakseni jo parin kuukauden kuurin jälkeen hiustenlähtö loppui ja uusia alkoi kasvaa tilalle. Nyt mulla on samanikäinen vauva kuin sulla, ja hiuksia tosiaan lähtee ihan tolkuttomia määriä. Pari viikkoa olen nyt syönyt taas Priorinia, toivottavasti tehoaa tälläkin kertaa. Ja voi tosiaan syödä vaikka imettääkin.

Hertta
Lilou's Crush

Eli sitä uskaltaa siis syödä! Kiitos! En edes ehtinyt vielä googlailla tätä, olit siis nopsempi kuin tuo suuri tiedon aarrearkku :) 

 

on muuten ihana ikä bebellä, eikö :) onnea sinne!

Mirkam (Ei varmistettu)

KÄÄK! Mä tuun 2kk perässä ja täältä mä saan muistutuksen mitä kaikkea on edessä :D Mulla tais kyllä näin jälkeenpäin ajateltuna hiustenlähtö vähentyä odotusaikana, vaan eiköhän sitä taas iske imetysajan sulkasato ennemmin tai myöhemmin... tai hmmm imetysdementian terrorisoimilla aivoilla tarkemmin ajateltuna, siili-ilmiö on jo hiusrajassa havaittavissa, pläääääh. Tsemppiä!

Katja-- (Ei varmistettu)

Mullakin on muuten käynyt jo useaan otteeseen, mielessä kommentoida sitä samaa, mitä joku tuolla ylempänä, että tykkään kovasti sun kirjoittustyylistä. :) Sanoisin, että se on taitolaji ja sulla se tulee lunnostaan. Tai tarkoitan sitä, että se ei vaikuta pakoteteulta(eikä se sitä teitenkään ole), joskus tuntuu "ahdistavalta" lukea sellaisia tekstejä, joissa on väkipakolla yritetty viljellä jotain humoristisia lausahduksia, mutta sun tapauksessa siitä ei ole kyse. :)

Tuosta hiustenlähdöstä, sitä Priorin Extraa suosittelisin minäkin(jos se siis käy imetyksen aikana). Käytin joskus sitä, vaikka en ole raskauttta kokenutkaan ja mulla on ihan normaalipaksut hiukset. (Tosin e-pillerit tauolle jätettyäni mullakin lähti tosi paljon hiuksia ja niitä vaurioita korjailin vähän jälkikäteen noilla).

Sanoisin, että se Priorin todella toimii, siis se todella vähensi hiusten lähtöä, mutta lisäksi se sai hiusten kunnon parantumaan selvästi(tosin mulla on ihan hyväkuntoiset hiukset jo muutenkin), mutta siis huomasin, että hiukset vahvistui ja kiilsi ihan juuresta lähtien. Tosin se on aika kallis tuote, mutta se todella toimii. (Ja jos sitä ostat ja voit käyttää imetyksen aikana, niin suosittelen ottamaan ihan sen annostuksen mukaan).

Yksi toinen tuote(ja huomattavasti halvempi) on Biotiini Strong- valmiste. (Saa apteekista ja joistakin luontaistuotekaupoista). Siinä on "vain" sinkkiä, biotiinia ja metioniinia. Tätäkin oon kokeillut ja se nimenomaan vahvistaa hiusta, koska se vähentää huomattavasti niiden irtoamista. Eli samanlaista hoitavaa vaikutusta/hiusten kunnon parantumista näillä ei saa aikaiseksi kuin Priorinilla, mutta toimivat. Ja jos tätä saat käyttää/hankit, niin todella susittelen tuota strong-versiota(5 mg biotiinia), koska apteekissa on myös jotain muita biotiini-valmisteita, joissa on huomattavasti vähemmän biotiinia. Kokeiltu on , ei auta(käytin jotain valmistetta, jossa oli 1 mg).

Ja varmasti omega 3- tableteista voi olla apua. Varmasti se sulkasato jossain vaiheessa rauhoittuu, mutta tietysti jos saat/haluat jotain noista valmisteista käyttää, niin uskoisin, että niillä myös stressi hiusten lähdöstä vähenee. Sillä on nimittäin ihmeellinen vaikutus, kun tietää tehneensä asialle kuitenkin jotain, niin siitä ei niin murehdi.

Niin ja jostain muuten luin, että C-ja B-vitamiini vaikuttaa biotiinin imeytymiseen, mutta vaikka en niitä biotiinin lisäksi koskaan ttanutkaan, niin kyllä tuo biotiinivalmiste auttoi silti. Ja vielä, mistä usein mainitaan, on MSM-jauhe:http://www.puhdistamo.fi/optimsm.html
Tosin tuon käytöstä imetyksen yhteydessä ei mulla ole mitään käsitystä.

Toivottavasti sun hiukst tajuaa pysyä päässä, että jatkossakin saataisiin nähdä noin ihania hiuskuvia täällä blogissa. :)

Poletti (Ei varmistettu)

Biotiini Strong on oikein hyvä vaihtoehto Priorinille. Käsittääkseni ainoa ero hinnan lisäksi Prioriniin on se, että Biotiini Strongista puuttuu vehnänalkioöljy, mutta sitähän saa ostettua erikseen ja hinta jää silti reilusti alle Priorinin. Itselläni uutta hiusta on alkanut kasvaa sekä Priorinilla että Biotiini Strongilla. Molemmat tekee mitä lupaa. :-)

Tämä vinkkinä nuukailijoille. :-)

Jyvae (Ei varmistettu)

Komppaan Katjan kommenttia. Oon saanut korjattua ihan tosi pahan sulkasadon tuhoja Strong hair &amp; nail -biotiinivalmisteella (tämä tuote: http://www.apteekkishop.fi/epages/ApteekkiShop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Sho...).

pate (Ei varmistettu)

Minulla on jatkunut hiustenlähtö maaliskuusta lähtien. Syytä ei ole vielä saatu selville, mutta apteekin biotiini strong ja perus sinkki ovat auttaneet lähtevien hiusten määrään. Käytän myös system 4 hiustonicia, joka auttaa hiuspohjan tasapainoon. Hi
ustenlähtö on kyllä ihan äässistä!

tanja__ (Ei varmistettu)

Minullakin alkoivat hiukset varista 4 kk synnytyksestä. Pari-kolme kuukautta ne jaksoivat irtoilla, mutta se loppui vauvan ollessa 7-8 kuukauden ikäinen. Nyt otsalla sojottaa parin sentin sänki, eli toivottavasti hiukset palaisivat entiselleen. Olen syönyt jo raskausajasta asti raskaus- tai imetysvitamiineja, mutta eivätpä ne hiustenlähtöä estäneet. Sen sijaan leikkautin pitkästä aikaa polkkatukan. Toimii hieman ohuempaankin lettiin.

Elina U.
Lentoaskeleita

Apua en haluaisi kuulostaa miltään mainostajalta, varsinkin tuntuu nyt kyseenalaiselta kirjoitella tänne tällaista kun on kyse blogin kautta saaduista tuotteista, mutta mulla sulkasatoon tehosi Nioxin-kuuri. Oma hiushävikkini alkoi tosin vasta hiukan imetyksen lopettamisen jälkeen, mutta voi jestas esimerkiksi ohimoitani tai hiusharjaa harjauksen jälkeen. Noin kuukauden täsmällisen shampoopesuilun ja hiushoitojen jälkeen hiuksissa oli jo selkeä ero! Toki se mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi toisella, mutta suosittelen kokeilemaan jos keinot tuntuvat loppuvan. :) 

Uuva (Ei varmistettu)

Kalkkitabletti + D-vitamiini auttoivat minulla hiukan hiusten lähtöä hillitsevästi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.