Suosittele tehosekoitin smoothiemonsterille

pmat1-9538985enh-z6.jpg

Smoothieita valmistuu meikäläisen keittiössä tihenevään tahtiin pitkän tauon jälkeen. Erityisesti vihersmuutit kiinnostaa juuri nyt kevään korvalla.

Havahduin tässä surruutellessani siihen, että vaikka käytössäni on erihyvä sauvasekoitin (Bamix), olisi smoothiet ja muut juomat huomattavasti kivampi tehdä kannullisessa kunnon masiinassa. Koska porkkana on yksi suosikeistani, pitäisi koneen pystyä pistämään myös porkkanat sileäksi kuten mieluusti manteleita, siemeniä ja sensellaisia kovia objekteja.

Vinkkaa sinä viisaampi, mikä vekotin kannattaa hankkia? Ja niin, Vitamix on aiiiiiiivan liian kallis, valitettavasti! Jos siihen alkaisin säästää, pääsisin nautiskelemaan smoothieistani ensi vuoden juhannuksena, jos silloinkaan 🙂 Mikä olisi siis kelpo peli, ja kohtuuhintainen?

 

PS. Olen ihan hullaantunut tunkemaan persiljaa jokaiseen juomaani! Koklatkaa, ihan mahtava maku!

(kuva: Mattel)

Kommentit (32)
  1. Hyvä Tehosekoitin – QVQ
    7.6.2019, 02:13

    […] Suosittele tehosekoitin smoothiemonsterille – Lilou’s […]

  2. Halvimman, parhaan, helpoiten pestävän ja käyttökelpoisimman saat, jos menet ekotorille tai jollekin kirpparille

    ja ostat sieltä kympillä sellaisen tehosekottimen, missä on veitsiterä, eli ns. puukkoterä. Se on ainoo terä tehosekottimessa,

    mitä ihminen tarvitsee terveellisen ruoan tekoon.  Itse käytän vain sitä, en ole muita edes viitsinyt kokeilla, kun niitä ei tarvita.

    Samalla kylläkin tulee ne kaikki muutkin helavitkuttimet, mutta ne jää vain roinaksi. Kai niillä jotain kakkuja voi vatkata,

    mutta kuka nyt sellaisia tarvitsee, jos aikoo 125-vuotiaaks elää, niin ku Jeanette Kalmette Ranskassa, maailman vanhimmaksi

    elänyt ihminen. Sillä käy kaikki hommat: vuohenputki, koiranputki, karhunputki kaikki menee hienoksi, siis kaikki villivihannekset,

    jaa, no menee sillä tietysti se persiljakin ja viljellyt salaattikasvit. Sitten menee punajuuri, porkkana, lanttu, nauris, selleri, fenkoli

    jne…ne pitää vain pilkkoa ensin paloiksi ja salaatit on pätkittävä saksilla. Sitten menee kaikki nää marjat, aronia, herukat,

    mansikka, pihlajanmarja, terttuselja, ruusunmarja. Hedelmätkin menee, mutta niitä käytän harvoin, kun niissä on liikaa fruktoosia,

    ja se taas rasittaa maksaa. Avokaadoa joskus ostan se on rasvainen hedelmä, ja sekin omega6-rasvahappoa, mitä muutenkin tulee liikaa,

    sen kuorin, samoin banaanin, jos niitä ostan. Appelsiini, greippi ja sitruuna menee kuorineen, kun ne paloittelee, kuorissahan on kaikkein

    terveellimmät aineet, siks kaikki pitäs syödä kuorineen, paitsi banaani, kun sen viljelyssä käytetään kovia myrkkyjä, samoin avokadossa,

    mutta jos sitä myrkkyä on siinä kuoressa, on se imeytynyt viljelyn aikana itse siihen hedelmälihaankin jo, jos on imeytyäkseen, riippuu

    aineesta. Joskus on viisasta sekoittaa eri tyyppset kasvit erikseen, esim villivihannekset ja salaati ens, että ne saa hienontumaan. Sitten

    päälle juurekset, kasviket ja marjat. Lopuks voi laittaa maitoa, piimää, maustamatonta jogurttia, mistä nyt vaan tykkää. Maustettuja

    jogorttejahan ei kukaan ostakaan, kun niissä on niin paljon sokeria, eikä mitään muuta ravintoa olekaan, ei edes maitorasvaa.

    Jos et vielä ole vakuuttunut tällaisen kirpputorilaitteen tehosta, niin ainakin Mikkelin Carlsonilla näin ihan tyylikkään tehosekottimen

    30€:lla, mutta sen laitteen tehosta minulla ei ole tietoa. Niin tämä minun käyttämäni kirpputoritehosekotin on nimeltään Braun, en muista,

    mikä sen malli oli, olikohan se teho jotain 500-1500 W, vai oliko se ehkä tuhat wattia…

    Sitten, jos haluaa juoksevampaa juomaa, niin lisää vettä vaan sekaan, niin kyllä se siitä notkistuu.

    Sillä saa muuten tosi edullisesti hyvää villikasvisalaattia, kun vaan jauhaa hienoksi, pakkaa tiukasti voirasiaan, kansi kiinni, nimi päälle mitä

    siinä on ja pakastimeen. Saa muuten jauhaa aika paljon tommosta vaikka nyt vuohenputkeekin, siis ison kasan, ennenkuin 400 g rasia on

    tiukkkaan pakattuna täysi;)

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *