Superhelpot herkkusämpylät

PC281336.JPG

Me leivottiin tänään tytön kanssa sämpylöitä simppelillä reseptillä, joka on kulkenut kotsankirjan kanteen kirjoitettuna mukana 20 vuotta. Onnistuvat aina.

Helpot herkkusämpylät

Uuni 225 C

Tarvitset:

0,5 l sinistä maitoa

1 pss kuivahiivaa (11g)

11-12 dl monivilja-sämpyläjauhoja (mitä jyväisämpiä, sitä parempi)

1 tl suolaa

2 rkl hunajaa

75 g voita

 

Tee näin:

1.Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (hiivapussi ohjeistaa 42C, mutta kenelläpä se mittari keittiössä on)

2. Sekoita hiivapussin sisältö pieneen määrään jauhoja ja lisää maitoon

3. Lisää maito-jauho-hiivaseokseen 2 rkl hunajaa ja teelusikallinen suolaa sekä suurin osa lopuista jauhoista

4. Ennen paria viimeistä jauhodesiä, lisää sulatettu voi ja vaivaa taikinaksi. Taikinasta tulee melko tarttuvainen

5. Anna kohota puoli tuntia liinan alla

6. Tee pitkä pötkö ja leikkaa siitä noin 15 sämpylää, ei tarvitse pyöritellä

7. Laita uniin noin kymmeneksi minuutiksi

8. Nauti heti oikean voin kera!

PC281321.JPG

Me mennään nyt massut killillään perhekasaan sohvalle, ja katsotaan Jali ja suklaatehdas.

…Oompa Loompa doom-pa-dee-da
If you’re not spoiled, then you will go far
You will live in happiness too
Like the Oompa Loompa doom-pa-dee-do

Kommentit (15)
  1. Ihanaa, viimeinkin oikeasti helppo ja herkullinen sampylaohje! Koska en todellakaan ole mikaan superleipuri, on aijemmat yritykset tehda sampyloita tuottaneet lahinna tuskastumista ja, syysta tai toisesta, aina sen saman (about kivikovan) lopputuloksen. Naista tuli tallaisenkin epaonnisen jauhopeukalon kasissa niiin hyvia! Iso kiitos ohjeesta (:

    1. Miten kiva kuulla! Ihanaa kun tulit kertomaan 🙂 meilläkin muuten taas leivottiin näitä viime viikolla. Ovat ihan parhaimmillaan heti, seuraavana päivänä annan vähän lämpöä ja rakkautta mikrossa, muuten eivät oikein maistu samalta. 

  2. Ei mulla muuta, kun etta sinista maitoa *tirsk!*… 🙂 Ei voi varmaan olla laittamatta sampylataikinaa tulemaan, kun ruokalistallakin oli keittoa talle paivalle. <3

    1. Olin kuule ihan hämmennyksessä, että sinisestä purkista tulikin valkoista, hyviä tuli silti 😉 Bon Appetit, keitto kuulostaa hyvältä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *