Superhelpot ja herkulliset sinisimpukat

Yhtäkkiä teki hurjasti mieli höyryävässä liemessä maustuneita simpukoita. Niinpä perjantai-illan kauppareissulla nappasin ensimmäistä kertaa koriin pakastesimpukoita, jotta lauantaina voitaisiin herkutella. Tuli niin hyvää, että jaan tämän K-kaupan reseptiä mukaillen tehdyn herkun ohjeet tännekin. Niin helppoa -ja jotenkin luksukasta. Meillä lapset söivät muutamia simpukoita ja me miehen kanssa kauhoimme sitten reilummin. Sanoisin, että allaolevasta ohjeesta tulee oikein oivat alkupalakokoiset simpukka-annokset neljälle aikuisille, tai tuhdimmin kahdelle.

 

SINISIMPUKAT VALKOVIINISSÄ NELJÄLLE

 

Tarvitset:

2 pkt pakastesimpukoita (á 450g)

4 salottisipulia

3 valkosipulia

2 rkl voita

4 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl vettä

2 rkl kalalientä

mustapippuria

Persiljaa

Tee näin:

  • Pilko salottisipulit ja murskaa valkosipulit isoon kasariin
  • Kuumenna voi, ja lisää sipulit sekaan.
  • Kuullota miedolla lämmöllä hellästi kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
  • Lisää valkoviini, kalaliemi ja vesi, kiehauta. Mausta liemi mustapippurilla
  • Lisää jäiset simpukat (ilman pussissa olevaa jäätä)
  • Anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia  tai kunnes simpukat ovat auki
  • Lisää pilkottu persilja, noin 1-2 dl tai maun mukaan päälle

Tarjoile jonkun ihanan vaalean herkkukauraleivän kanssa -meillä paistettiin seuraksi myös kuorellisia lankkuperunoita uunissa belgialaiseen tapaan. Juomana meillä oli vallan herraskaisesti kuivaa kuohuviiniä ja vettä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *