Takkitoive ja keinonahkakysymys

Lilou's Crush

Muutama vuosi sitten törmäsin ekaa kertaa termiin "quilted leather bomber" ja siitä tuli etäinen takkihaaveeni. Etäinen siksi, että kyseistä Topshopin takkia ei auttanut löytämään edes ystäväni eBay. Nyt ihan sattumalta törmäsin lähes identtiseen versioon, ja tuo ihastus roihahti uudelleen.

Kyseessä on ylimmän ja tämän seuraavan kuvan Just Femalen biker:

Probleemana on hintalappu, ja nuo kolme numeroa siinä. Takki on siis turkasen kallis. Innostuin etsiskelemään enemmänkin, josko tänä bombereiden luvattuna aikana löytyisi edukkaampi versio.

Ja löytyihän niitä...

 

...Mutta keinonahkaisina. Noisy Mayn ja Topshopin takit ovat siis kukkaroystävällisiä, mutta tuo keinonahka materiaalina on vuosien takaa tuttu, ja kokemukset eivät olleet parhaita mahdollisia: halkeilua, rapinaa, hiostavuutta.

Kertokaa fiksummat, onko siinä suhteessa tullut materiaalirintamalla kehitystä? Olen jo tavannut hiostamattoman polyestermekon, eli uskon ihmeisiin :)

 

PS: näytti mieluisalta Just Femalen syksy muutenkin, tsekkaa vaikka tuo ylimmän kuvan toisen mallin neuletakki!

Kommentit

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.com

Saman ongelman kanssa olen paininut itsekin. Kukkaro ei oikein antaisi periksi nahkaversiolle, siksi kaapissani onkin ollut pari vuotta jo keinonahkatakki. Mutta kuten pelätty, se hiostaa turkasen paljon, halkeilee ja on muutenkin jo tuhoon tuomittu. Toki olen sitä rakkaudella käyttänytkin. Tein tänään (toivottavasti) pitkäikäisen päätöksen, ja tilasin itselleni oikean, kunnollisen nahkatakin, kun itse täydellisyyteen kerran törmäsin. Hinta 399e. Auts.

Kannattaa varmasti ajatella siltäkin kantilta, näkisitkö kyseisen takin itsesi päällä vielä vuosienkin päästä. Jos kyllä, satsaa laadukkaampaan.

Hertta
Lilou's Crush

Olen ihan samaa mieltä, laadukas nahkatakki on melkolailla ikuinen -ainakin omani ovat säilyneet ihanina jo vuositolkulla :) Tässä koetan miettiä, että onko tuo malli sellainen, joka silmääni miellyttää vielä kolmen-neljän vuodenkin päästä. -Joskus kolme vuotta sitten ihastukseni alkoi, eli mahikset ois :)

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.com

Niin ja kauniin takin (takit) löysit!

Hertta
Lilou's Crush

Mahtava kuulla! Jotenkin uskoinkin, että myös hyviä keinonahkatuotteita löytyy, koska esim. Stella McCartney ei käytä nahkaa vaan nimenomaan ihan muita matskuja... Sellaisen kun vielä onnistuisi löytämään :)

Hmm... en osaa kyllä nyt auttaa tässä asiassa kun viimeiset vuodet on tullut välteltyä keinonahkaa (ja myös sitä polyesteriä, en vieläkään voi uskoa että se on kehittynyt johonkin :D). Mutta, kuten edellä oleva kommentoija sanoi, kannattaa ehkä miettiä onko tässä nyt hetken ihastuminen vai koko elämän mittainen suhde kyseessä ja panostaa sit sen mukaan. Jos päädyt keinonahkaan, niin mielellään kuulisin kokemuksia sitten jonkin ajan päästä!

Hertta
Lilou's Crush

Sama täällä, keinonahka on tosiaan ollut pannassa, mutta tuo kohtaaminen COS:in polyestermekon kanssa oli hyvinkin voimakas :D Jos päädyn keinoaineeseen, I'll let u know!

Kanelibasilika

Neuletakkiin ihastuttiin täälläkin :)

Hertta
Lilou's Crush

On! Ihan älyttömän hieno!

Mimosa

Toi neuletakki, ah ihana!

Hertta
Lilou's Crush

Niin kiva, ja menisi näin syksyllä kevyestä takista mennen tullen!

Hertta
Lilou's Crush

Hei jee, uusi kilpailija tikkitakkeihin! Enpä olisi osannut Objectilta katsastaakaan, vaikka joskus kollasin aina merkin hommelit! Kiitos vinkistä!

Ollos hyvä! Raporttia odotellessa. :)

Elsis
In The Mood For Run

Itse olen myös kuulunut vuosia keinonahkanvälttelijöihin kolmesta syystä 1) kokemuksellani ei kestä kulutusta = patinoidu, vaan juurikin rikkoutuu, halkeilee ja hilseilee 2) ei ole biohajoava materiaali (melkein koskaan) 3) ei laskeudu/istu päällä samalla tavalla kuin nahka ja kengissä ei muokkaudu omaan jalkaan nahkan tavoin.

Tästä syystä kiinnittäisin huomiota takissa ehkä ennen kaikkea istuvuuteen. Jääkö takki pönöttämään kuin pallo vai laskeutuuko hartiat, hihat, kainalot ym. nätisti?

Olisin tosi kiinnostunut kuulemaan Hertta sinun lopullisen valinnan ja tyytyväisyyden. Lisäksi nimimerkki amaretto ylempänä kertoi vuosia kestäneestä tekonahkatakistaan. Olisi kiva tietää tuon takin tarkka materiaali, jos kerran näitä ihmeitä olemassa on. Osaisi itsekin tarkkailla sitten sillä silmällä.

HK (Ei varmistettu)

Moi Hertta,

Myös Cubuksesta löytyy halpis tekonahkaversio takista, muistaakseni 50 € hintaan :)

Terhimarjaana (Ei varmistettu)

Itselläni on Sisters-merkkinen tekonahkarotsi, jonka ostin viime syksynä Flamingon Spirit Storesta 50 egellä. Tykkään siitä aivan hulluna (malli istuu kuin valettu) eikä kukaan tahdo uskoa, kun sanon sen olevan tekonahkaa. Matsku on tosi pehmoinen eikä hiosta yhtään. Ainakaan viime talvena ei myöskään esiintynyt mitään rapinoita tai halkeilua; tosin takki on niukka eli käy talvella vain sisätakiksi. Tsekkaan matskun, kunhan pääsen kotiin, jos se jotakuta kiinnostaa.

Annika / valentine's afternoon (Ei varmistettu) http://valentinesafter12.blogspot.fi/

Heip ♥
Mulla on pari vuotta vanha Vilan tekonahkainen takki ja oon ollut super-tyytyväinen. Polyuretaania.
Olin ihan kahden vaiheilla aikoinaan että ostanko, juurikin kanssasi samoista päähänpinttymistä kärsineenä, mutta menin ja ostin koska pidin niin kovin mallista ja tuntui hyvältä. Ja hei tykkään kovin! Ei hiostavuutta, ei lohkeilua, ei mitään hätää. Ja on pehmeä.

N.I.Mimerrkkki (Ei varmistettu)

Tässä vuosien päästä vasta komentti takin materiaalin että vaikka kahden tekonahkan ainesosat olisikin samat niin laatu voi olla toinen. Ihan näen silmilläkin vaatteita katsoen ja tämän sortin materaaleja hyvin tuntevalta myös kuullut. Ehkäpä tästä silti jollekniapuajos tähän kirjoitukseen eksyy.

Hertta
Lilou's Crush

Ihan totta tuo! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.