Taloprojekti: Alle kuukausi muuttoon välikotiin!

9F13B141-CD4D-455B-95D3-95AF6C027DC6.jpeg

Viime hetkillä, ennenkuin meidän tuli hyväksyä vuokratarjous, menikin asiat välikodin kanssa uusiksi.  Meille tarjoutui mahdollisuus vuokrata hiukan pienempi, mutta sijainniltaan meille vielä paremmin sopiva asunto, jossa kaikenlisäksi oli toivomamme avokeittiö ja iiiiso sauna. Kävimme katsomassa jännittyneenä tarjottua asuntoa viikonloppuna, ja yllätyimme todella positiivisesti.

Kaunis ja hyvinhoidettu talo, valoisa ja raikas, uusi asunto. Ihanat vehreät näkymät, jotka ovat itselleni tosi tärkeät. En oikein muuta osaisi toivoa! -Paitsi no, pienempää vuokraa toki, näin 14 vuoden omistusasumisen jälkeen vuokrahinnat tuntuvat kyllä todella hurjilta. Esikoisen koulumatka tulee olemaan vielä lyhyempi kuin täällä keskustassa, mikä tuntuu pieneltä lottovoitolta sekin, ja tontille on matkaa vaivaiset 600 metriä! Kun aikaisemmin muutto tuntui vähän turhauttavalta, nyt odotan sitä jo kovasti. Kevät, hiirenkorvat, hyväntuoksuinen ilma, täältä tullaan!

Muutoin ollaan valmistauduttu muuttoon muutamalla tavalla, joita suosittelen lämpimästi muillekin laatikkoleikkiä lähiaikoina leikkivälle:

 1. Vintin/kellarin läpikäynti HETI kun muutto alkaa olla kuukauden-parin päässä:  Sinne kertyy kuin huomaamatta tavaraa, joka ei sitten välttämättä enää muuton ollessa ajankohtainen ole tarpeen. Meille näitä olivat esimerkiksi vauvan amme, pieniksi jääneet monot, rakennuslevyt ja sen sellaiset asiat
 2. Kirpputoripaikan varaaminen: itselläni oli kolmisen viikkoa pöytäpaikka itsepalvelukirpputorilla. Myin pois kodintavaraa, kirjoja ja vaatteita. Ihan huikeaa tuottoa ei tällä kertaa tullut, kun pidin hinnat aivan minimissä että tavara liikkuisi. Iloa kuitenkin tuotti sen lisäksi, että nyssäkät hävisi vaatehuoneesta, että tällä tuotolla katetaan kevään ulkomaanreissun ensimmäisen etapin hotellikustannukset.
 3. Turhien huonekalujen lahjoittaminen/myyntiinlaitto tarvittaessa: me muutamme jälleen nykyistä pienempään kotiin, eikä sinne mahdu mm. nykyinen parikymmenvuotias soffamme. Sen laitoin juuri Toriin tarjolle noudettavaksi, samoin kauniin tarjoiluvaununi, jolle ei välikodissa eikä uudessakaan tunnu enää löytyvän paikkaa. Vaunun ehtikin hakea jo tyytyväinen uusi omistaja samantien, ja saattaa olla, että sohva saakin kodin ystävän air bnb-asunnossa.
 4. Mahdollisten uusien huonekalutarpeiden kartoitus: Niin, tuo juuri mainittu sohva-asia. En halua ostaa vielä uutta sohvaa, sen aika on sitten, kun uusi koti valmistuu, katsotaan millaisen pesän se vaatii. Välikodin sohvahommat ratkaistaan vähän toisella tapaa, siitä myöhemmin ehkä lisää.
 5. Asiapapereiden läpikäynti: onko mitään turhauttavampaa kuin paperikasat? Enpä usko. Kävin sunnuntai-iltana läpi viimeaikoina kertyneet paperit, ja nyt on taas helpompi muuttaa se laatikosto. Ei mitään turhaa, ja tulipa tarkistettua, että kaikki tärkeät paperit on tallessa.
 6. Muuttofirman kilpailutus ja varaaminen: kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä, jos muutto ajoittuu kuun alkuun tai puoliväliin, ne ovat suosituimmat muuttopäivät. Ja muista hankkia ne muuttolaatikot. Elintärkeää!
 7. Muiden muuttoon liittyvien asioiden hoito heti, kun tulevat mielen päälle. Muuttoilmoitus. Ilmoitus vakuutusyhtiöön ja sähkölaitokselle. Ei vetkuttelua. Samantien hoitoon vaan. Tässä vielä pari hommaa itsellä hoitamatta…

Sellaisia aatteita tänään. Lapset ovat hiihtolomalla mummulassa, ehtii paremmin näitä asioita sortteerata.

 

Kommentit (3)
 1. Sharad Chhakara
  22.2.2019, 09:23

  Hi wonderful post! I have recently been working on a blog dedicated to the safety of the elderly You can visit here : http://safehomeforelderly.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *