Taloprojekti: ja valkeus tuli

Kuluva viikko on mennyt tuoreen puun tuoksussa. Tontiltamme kaadettiin valtavia, hoitamattomina huonokuntoisiksi kasvaneita puita talon ja terassin paikalta. Kauniita puita onneksi säästyy useampia eri puolilla tonttia, kaiken skalpeeraus ei miellytä. Vaahteroita, mäntyjä, sembramänty ja pieniä kuusia -sekä yksi suuri kaunis raita.

Suurimmat puut kaatoivat ammattimiehet, mutta riitti siinä meillekin hommaa. Ja kun puut oli saatu nurin ja karsinta oli käynnissä, starttasi myös armoton oksasavotta.

Onneksi meillä oli torstaina erittäin tehokkaita apukäsiä, saatiin homma hyvään vaiheeseen. Eilen vielä Naapurin Miehen kanssa kahteen pekkaan tehtiin toinen vuoro -tunsi yöllä sänkyyn kaatuessa todella tehneensä jotakin.

Maanantaina pienen talon kokoinen kasa oksia, havuja ja pieniä runkoja lähtee kierrätykseen, ja taas on yksi vaihe plakkarissa. Sitä ennen vielä huomenna halkotalkoota luvassa.

Näillä näkymin jo torstaina starttaa maatyöt! Eihän tässä meinaa perässä pysyä.

 

koti remontointi
Kommentit (5)
 1. Skalpeeraus | äänekosken Uutiset
  29.6.2020, 08:16

  […] Taloprojekti: ja valkeus tuli – Lilou’s Crush | Lily – Kuluva viikko on mennyt tuoreen puun tuoksussa. Tontiltamme kaadettiin valtavia, hoitamattomina huonokuntoisiksi kasvaneita puita talon ja terassin paikalta. Kauniita puita onneksi säästyy useampia eri puolilla tonttia, kaiken skalpeeraus ei miellytä. Vaahteroita, mäntyjä, sembramänty ja pieniä kuusia -sekä yksi suuri kaunis raita. […]

 2. Mä olen ymmärtänyt, että puukaadon voi ostaa ns kokonaispalveluna. Firma vie kaiken pois. Ainakin mun taloyhtiössä kaikki on aina viety pois. Joku asukas on ehkä napannut muutaman pöllin polttopuuksi peräkärryyn, mutta muutoin on kaikki siivottu pois. Jäljelle on jäänyt vain valkeus 😜

  1. Kyllä, oikeastaan kaiken talonrakentamiseen liittyvän voi ostaa avaimet käteen -tyylillä, eli ihan oikeassa olet.

   Taloyhtiöissä hommaan lienee pari syytä: kustannukset jyvittyy useammalle ja talkooväkeä on usein hankala innostaa. Meillä syy on pääasiassa kustannuksissa. Vanha viidakon sananlasku rakentamiseen liittyen on, että tonni on helppo tuhlata mutta vaikea säästää 🙂 on myös tietty tosi kiva olla kädet savessa mukana ikioman talon kaikissa vaiheissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *