Taloprojekti: kaupanteko!

A9D00F89-9922-4D29-A2BE-2F7F26C78677.jpeg

VIRALLISESTI IKIOMA!

Meidän taloprojekti ei ole tottavie tonttikauppojen suhteen ollut se kaikkein tyypillisin. Kaupanteko alkoi rakennuskavereiden, kutsuttakoon heitä vaika tästä eteenpäin simppelisti naapureiksi, toimesta jo viime kesänä. Tontin myyjä on ihka aito newyorkilainen herrasmies -perätin New Yorkin filharmoonikoiden pianisti menneeltä elämältään, joka kuulostaa hurmaavalta ja meidän elämänkaareemme erityisen hyvin sopivalta, mutta kaupanteko ulkomailta toi myös aika monta mutkaa, kuten saimme huomata. 

Esisopimukseen päästiin hyvissä ajoin, ja saimme tontilla suorittaa erilaisia asioita ilman omaa riskiä virallista kauppapäivää odotellessa. Vaan annas ollakaan, aivan viime hetkillä matkaan tuli niin monenmoista käännettä ja vinkuraa osittain myyjästä ja osittain Suomen ja Yhdysvaltain erilaisesta lainsäädännöstä johtuen, että yhtäkkiä viikonloppuna istuimme ihmetellen, että hetkonen, näinköhän me lopullisiin kauppoihin päästäänkään!

Sunnuntaina illalla saimme hyvät uutiset, että tonttikaupat tehdään juuri sovitunlaisesti. Silti jännitti tänään pankissa siihen saakka, että satatuhatlappuset vaihtoivat viimein omistajaa. 

Mutta siinä se nyt on. Kauppakirja allekirjoituksin ja kaikkine mahdollisine tykötarpeineen. Tästä eteenpäin se on täyttä höyryä.

Meidän perheiden ikioma tontti!

 

PS. Pian aion kertoa hiukan talovalmistajien tutkimisesta ja kilpailutuksesta, ja miten me päädyimme omaan valintaamme.

koti sisustus
Kommentit (2)
  1. Siis hetkinen, olenko aivan pudonnut kelkasta, muutatteko siis Yhdysvaltoihin?

    1. Ei sentäs, palataan iloiseen Itä-Helsinkiin 🙂 tontin edellinen omistaja oli amerikkalainen, ja sepä vasta olikin veikeää kaupantekoa se.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *