Taloprojekti: lattiavalu

Pikkuhiljaa homma etenee. Viime viikon lopulla saapui betoniauto ja lattiavalu valahti paikalleen. Sinne hävisi se hulppean tuntuinen huonekorkeus betonimassan myötä.

Meillä perushuonekorkeus alakerrassa on hiukan korotettu, 270 alakerrassa ja 260 yläkerrassa. Ja tietysti sitten olohuoneen kohdalla tuplasti, olohuone kun on auki ylös saakka. Sekä fiilissyistä, että loppuneista rakennusoikeusneliöistä.

Suurempaan huonekorkeuteen ei kaava antanut myöden, harjan maksimikorkeus tuli vastaan -sitä jouduimme muutaman sentin rakennuslupavaiheessa itseasiassa laskemaan. 

Talon kokonaiskorkeutta kasvattaa tuulettuva alapohja, jonka ehdottomasti halusimme, vaikka tyypillinen tapa tätänykyä on maanvarainen betonilaatta. Sen mitä kustannuksissa kärsimme, mielenrauhassa vuosien varrella toivottavasti säästämme.

***

Paraikaa odottelen kattopeltejä paikallensa saapuviksi -vaikka katto onkin muoveilla suojattu, ärsyttää kovasti että vesikatto on huomattavasti myöhässä alkuperäiseen aikatauluun. Rakennuttamisessa ehkäpä kaikkein hermoja vievintä on nämä alati muuttuvat aikataulut ja työjärjestykset, joiden tieto ei riittävän sutjakkaasti kulje meille projektin omistajille -ja sitten ykskaks onkin yllättäen kiire jollain meistä riippuvaisella asialla. Viestintää viestinnän päälle, sitähän tämä rakentaminen kuten muukin elämä vaatisi.

 

Kommentit (3)
  1. Huomenta, asia nousi mieleeni kesällä TM-rakennusmaailmassa ilmestyneen jutun myötä. Keskustelun perusteella juttuun lienee tullut jatkoa jokin aika sitten, TM Rakennusmaailma 11/19. Tästä syntyi pohdinta, että betonilattia kannattanee valaa talviaikaan. Jutun perusteella menetelmillä vaikuttaisi kuitenkin olevan väliä kuivumiseen samoin kuin siihen, milloin lattia on pinnoituskelpoinen. Se kävi mielessä, että pidetäänkö rakennuksella taukoa, kun lattia kuivuu? Menestystä hankkeen läpiviemiseen ja hyvää joulun aikaa t. Jari

  2. Kiitos postauksestasi. Kun itsellä ei ole kokemusta rakentamisprosessin läpi viemisestä, kiinnostaisi tietää, kuinka kauan on arvioitu valun kuivumisen kestävän? Pystyykö hanketta edistämään tällä välin muulla tavoin kuin katon laittamisella?

    1. Nytpä en kuule ulkoa muistakaan aikaa -meillä valu tulee kuivumaan kaikessa rauhassa, sitä edesauttaa vielä se, kun saadaan talo tiiviiksi (ovet paikalleen) ja maalämpö alkaa hurista kun on villat paikallaan. Muuta puuhaa löytyy kyllä, esimerkiksi tällä hetkellä rakennetaan parveketta ja kohta sisääntulon katosta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *