Taloprojekti: ovi kotiin

Eilen vahvistimme ovivalinnat kotiin. Se ei ollut kovin vaikeaa, sillä talovalmistajamme käyttää Kaskipuun ovia, ja vaikka valikoima on laaja, vaikeutta ei tullut. Alusta saakka olemme automaattisesti ajatelleet, että vihreän talomme ovet tulevat olemaan puuta ja puunväriset. Eivät kuitenkaan aivan näin oranssit kuin nämä kuvat.

Ulko- ovemme on Kaskipuun Uurto. Tuo kapea ja korkea ikkuna on tärkeä, kun eteiseen ei mahtunut säilytystilojen vuoksi ikkunaa oven vierelle.  Pieniä muutoksia siihen kuitenkin tulee: tuollaista leveää paneelia meille ei tule, vaan kapeaa koko oven levetdeltä. Lisäksi lisätään vielä potkupelti, eli metalliosa alalaitaan, että ovi pysyy siistimpänä. Sama peltiratkaisu toteutetaan myös teknisen tilan oveen.

Näiden varsinaisten ovien lisäksi alakertaan tulee vielä kahdelta seinältä käynti taloa kiertävälle terassille: pariovi olohuoneen päädystä ja keittiön lähistöltä ”tavallinen ovi”. Nämä ovat ulkoasultaan kovin tavalliset, mutta toivottavasti toimivat hyvin. Liukuovista haaveiltiin, mutta hinnan vuoksi melko nopeasti tilalle valikoitui tuollainen pariovi -muutamalle ylimääräiselle tonnille keksin aika monta muutakin paikkaa juuri nyt.

Voi että, odotan jo niitä kesäpäiviä, kun voidaan pitää kaikki lävet auki ja lapset ja koira juoksee sisään ja ulos!

Tänä viikonloppuna koetan saada päätettyä tarkat lattiamateriaalit niin parketin kuin kph:n ja WC:n osalta, projekti on kokonaisuutena jonkin verran myöhässä, että hyvin nämä vielä ehtii onneksi. Sävelet on kuitenkin jo suht selvät, kahden välillä tässä pohdiskellaan molemmissa lattiapinnoissa.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *