Taloprojekti: tirkistelyä tuhoontuneilla tiluksilla

Kuten ehkä tiedätte, meidän tontilla on hylätty, purkukuntoinen talonröttelö.Jotta saamme sen purettua, tarvitaan kaupungilta purkulupa, ja sitä varten erinäisiä tietoja, kuten mm. haitta-ainekartoitus ja selvitys purkujätteen määrästä ja käsittelystä. Haitta-ainekartoitus tehdään huomenna, ja sen vuoksi kävimme tänään esikoisen ja Naapurin Miehen kanssa katsastamassa talon tarpeiston -se nimittäin pitää tyhjentää ennen purkamista.

Niinpä siis taistelimme tiemme sisään. Oven ulkopuolelle saakka haisi home, ja sisällä se vasta pölähtikin päälle, tuntui tunkeutuvan ihohuokosten kautta verenkiertoon. Olimme varustautuneet kunnollisin suojamaskein, voin vain kuvitella, millaista olisi astmaatikon ollut hengittää tuota ilmaa.

Hiukan surullinen olo tuli talon sisällä. Sinne oli aikanaan jäänyt tavalliset tarpeistot. Huonekaluja, vaatteita, koneita, astioita, kahvia, meikkejä, kenkiä, työkaluja. Nyt tuo kaikki oli vandaalien, homeen, jyrsijöiden ja ajan hampaan raiskaamana. Talossa on joskus eletty aivan normaalia elämää, mutta sen on ollut aika mennä jo pitkään.

Tapasimme tänään myös naapureiden kuulentalomakkeen palauttamisen merkeissä naapurimme, ja kovin ovat iloisia, että tontti saa uuden elämän. Se tuntui tosi mukavalta, olosta tuli heti tervetullut -etenkin, kun aikanaan kahden talon rakennusprojektin ajan niiden vieressä asuneena tiedän, että rakennusaika ei ole mitään herkkua naapureille.

Seuraavaksi ajattelin kertoilla ajatuksista meidän talon värin suhteen, se onkin iso asia se. Paljon päätöksiä pitää muutenkin tehdä pieneen aikaan, mutta tämä on meille ehdottomasti oikea tapa edetä. -Onneksi on kertynyt kokemusta remonteista niin aiemmissa asunnoissa kuin tuolla mökkisaaressa, siinä on silmä ja oma maku harjaantunut.

Mitäs kaikkea tähän mennessä onkaan tapahtunut:

  1. Taloprojekti: pohjapiirrosluonnos
  2. Ajatuksia tulevasta talosta
  3. Taloprojekti: Tontilla ensimmäisiä laattapohdintoja
  4. Taloprojekti: Öljyä laineilla -eikun maalla (öljysäiliön poisto)
  5. Taloprojekti: Savi on hyvästä
  6. Taloprojekti: Tontilla tapahtuu
  7. Taloprojekti: Kaupanteko!
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *