Taloprojekti: tyhjennystalkoot. Mikä tsemppi!

Katsokaa tätä urheaa valkoista väkeä! Tämä reipas sakki tyhjensi tänään yhden keskikokoisen omakotitalon sen kaikesta tarpeistosta.

Parikymmentä vuotta on tontillamme seissyt talo sateen, tuulen ja vandaalien pieksämänä, kaikkine tarpeistoineen. Umpihomeinen, läpimätä. Niin sääli. Talo on ollut kaunis sisältä aikanaan. Suuret ikkunat ja avaraa tilaa, mukavankokoiset huoneet.

Siinä kannettiin yhden ihmisen hylkäämä elämä koruttomasti jätelavalle. Juuri mitään käyttökelpoista ei talosta saanut matkaan, talkooväki poimi mieluisimmat matkaansa, joihin homeen hammas ei ehkä ollut pystynyt. Naapuri oli pitkään kaivannut erästä vitriiniä, ja se kannettiin heille kotiovelle.

Itse hengittelen astmapiippua tänään normaaliakin ahkerammin, ei auttanut täysin suojavarustus, vaikka en edes pahimmassa pöllyssä itse ollut.

Vettä ripsi taivaalta koko urakan ajan hiljakseltaan. Kun viimeinenkin talkooihminen lähti paikalta, taivaat aukesi valtavaan rankkasateeseen. Olipa aikamoinen tuuri!

Pian tulee se jännä paikka: ensiviikolla saapuu purkufirma laittamaan talon matalaksi, ja hoitaa kaiken jätteet kierrätykseen. Vaikea vielä kuvitellakaan muutosta tontilla. Sen jälkeen onkin hetken hiljaista, ennenkuin rakennuslupa saapui, ja voimme alkaa puunkaatoon ja maatöihin.

koti remontointi
Kommentit (3)
  1. On tässä kaikenlaista, mutta tosi hauskaa on ollut! Purun hinta riippuu monesta asiasta: talon koko, asbestin määrä (vanhoissa lähes poikkeuksetta), onko öljypolttimia/säiliöitä jotka ensin tyhjennetään ja sitten poistetaan, materiaalijätteen määrä ja laatu… olen nähnyt hintoja 15-50.000€!

  2. Tontin etsijä
    27.5.2019, 21:45

    Huh, on teillä melkoinen urakka. 😅 Onneksi on mitä odottaa. Mitä vanhan talon purkutyöt suunnilleen maksavat? Etsimme itsekin parhaillaan tonttia ja on katseltu myös purkukuntoisia kohteita. Tsemppiä teille! ☺️

    1. Mitenkäs tuo vastaus menikin noin hassusti! Mutta tuosta löytyy 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *