Taloprojekti: vesikalusteet valittu ja tilattu

Kylppärin rakentaminen alkaa maaliskuussa. Päätin tilata kaikki olennaiset asiat jo ennakkoon, ettei sitten tarvitse hikipäässä juosta milloin mitäkin noutamassa.

Suihkuksi valitsimme jo kolmatta kertaa yksinkertaisen Grohen sadesuihkun, niin tyytyväisiä olemme siihen olleet. Ainoa pieni miinus tulee suihkun säätönupista, jossa ei ole niin minkäänlaista nystyrää, eli saippuaisilla käsillä vaatii tietyn tekniikan -mutta se on tosiaan nyt hallussa tällä kokemuksella.

Myös alakerran ”koirasuihku” tulee Grohelta -simppeli ja pieni ammehana käsisuihkulla kurasyöpön yhteyteen. Saapa nähdä, kuinka paljon tätä tulee käytettyä koiran tassujen pesuun, mutta kurasyöppöä ollaan kaivattu aika usein myös kuraisille saappaille ja kurahousuille, eli toivotaan, että meidän kapoisella 40cm leveällä mallillakin pärjätään. Mitään kummempaa kurakaukaloa emme halua rakentaa kurasyöpön ympärille sen syödessä muutenkin pienehköä tilaa, eli suihkuttelu tulee vaatimaan hiukan tarkkuutta.

WC-istuimiksi valitsimme jälleen seinään kiinnitettävät WC:t, vaikka huollon suhteen ovatkin vaativammat kuin tavalliset pöntöt. Visuaalisesti sekä siivouksellisesti miellyttävät vain niin paljon enemmän kuin tavalliset istuimet. Myös korkeussäätömahdollisuus on ehdottomasti plussa. Duravitin malli on simppeli ja mitä helpoin pitää puhtaana: päällystetty likaa hylkivällä pinnalla, ja vailla mitään koukeroita ulkopuolelta, jonne pölyt pääsisivät pesiytymään.

Kylppärin ja WC:n hanat puolestaan tulevat Tapwellilta. Heillä on paljon erilaisia kauniita hanoja, edellisen kodin keittiöhanaan olimme niin tyytyväisiä, että tällä kertaa keittiöhanan lisäksi myös muut hanat valittiin heiltä. Tärkeitä pointteja olivat katseenkestävyyden lisäksi hyvä bidesuihku ja sopivan mittainen hanan juoksuputki. On nimittäin todella ärsyttävää pestä käsiä liian lähellä altaanreunaa ja samalla huljutella saippuavedet pitkin tasoja.

Pääosan näistä varusteista tilasin jälleen Saksasta Reuter Badshopilta niin meille kuin naapureillekin  (lukuunottamatta Tapwellin hanoja, jota on tilattu suoraan Tapwellilta), aivan vain budjettisyistä: säästöä kertyi todella monta sataa, ja jokainen säästynyt euro on tässä raksaprojektissa kotiinpäin. Rakentamisen klassikkolause ”tonni on helppo tuhlata mutta vaikea säästää” on tottavie todeksi eletty.

KPH-kalusteet sitten seuraavaksi -niissäkin tullaan noudattamaan pääosin tuttua ja hyväksi havaittua linjaa.

Kommentit (4)
  1. Jossain rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvässä FB-ryhmässä käytiin keskustelua jostain tyyppihyväksynnästä vesikalusteisiin liittyen. Ja että Oras ja joku toinen valmistaja (muutamille tuotteille) on hakenut sen. Ja jos ymmärsin oikein, asentava yritys ei voi ottaa vastuuta tuotteista, jotka eivät ole tyyppihyväksyttyjä.
    Asia ei ole ajankohtainen itselle, mutta kuulostaa sääntö-Suomelle ja ihmeelliselle ja kummalliselle, että valtio saisi päättää millaisia vesikalusteita ihminen asuntoonsa asentaa. (Kunhan on ammattilaisen asentama)

    1. Kyllä, asioiden sutjakkaasti sujumiseksi kannattaa aina varmistaa, että hanoilla on suomessa tyyppihyväksyntä. Sen tsekkaan ainakin itse aina heti, kun löytyy joku kiinnostava 🙂 Asia liittyy mm. vedenpaineisiin eri maissa, ja kerrostalossa myös käyttöäänillä on isompi merktys. Oras on suomessa tietysti takuuvarma ja helppo valinta, putkarit sitä tuntuvat suosivan lähes poikkeuksetta, jos itse saavat valita.

  2. Hienoja, ajattomia valintoja! Meille tulossa talon putkirempan myötä myös valintoja eteen. 30-v vanhojen perusorasten tilalle vihdoin jotain muuta. Mitkä tarkemmin tuon suihkun tiedot ovat? Tämä on uusi viidakko minulle.
    Laura

    1. Ajattomuus on minusta aika hyvä -toki ainahan sitä värittää hiukan käynnissä olevat trendit, mutta jos nyt ne ihan selkeät ”muotioikut” saisi vältettyä (elleivät tietysti ole just oman maun mukaisia 🙂 niin jaksaisi katsella pidempään! Suihku on tämä: https://www.reuter.de/en/grohe-euphoria-wall-mounted-shower-system-with-shower-arm-450-mm-a311346.php

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *