Talven paras hankinta

Lilou's Crush

Terveisiä Lahdesta MM-kisahulinoiden keskeltä. Itse en hulinoi, kun keräilen voimia taisteluun flunssaa vastaan, mutta onhan se kisafiilis tarttuva!

Ihana talvisää ja puuteriset hanget suorastaan imivät ulko-ovesta ulos niin että naama jäi nakuksi ja tukkakin kampaamatta. Vaikka ei varsinaisia ulkoiluromppeita tullut otettua mukaan, hyvin tarkeni: tein nimittäin joulun jälkeen koko talven, tai ehkä kymmenenkin talven, parhaan vaatehankinnan!

Minä, vilukissa, olen katsellut lämmintä talvitakkia jo useamman vuoden. Jo ennen lapsia hankittu Ganada Goosen Expedition Parka oli juuri sellainen, mutta ongelmana oli ensin pituus (takki loppuu peffan alle) ja sen jälkeen leveys (kakkosella alkaneella vuosikymmenellä olin rutkasti alipainoinen ja kohta nelosella alkavaa kymmenlukua koputellessa normaalipainossa -takki alkoi olla turhan napakka rintamuksesta ja peffan kohdalta, vaikka kiinni menikin).

Myin siis edelleen huippukuntoisen parkan ja pari muuta takkia pois kirppiksellä, ja raaskin viimein siksi hankkia pohjemittaisen untuvatakin, Canada Goosen Mystique Parkan, vaikka jouduin aika monta rahaa siihen laittamaan lisääkin. Uskoin kuitenkin, että korkein mahdollinen lämpöluokitus ja kerrankin jalkoja suojaava malli on sen arvoinen.

Kieltämättä takki näyttää päällä vähän makuupussilta. Mutta onko se sitten huono juttu, minusta ei juurikaan. Hihat ovat riittävän pitkät, että resorit saa halutessaan vedettyä sormenpäiden yli. Lämmin se tosiaan on -lähdin yhtenä tuulisena iltana kauppaan, ja sattumalta vilkaisin Hakaniemen lämpömittaria: -19 astetta, enkä minä ollut moksis! Ainoat miinukset annan melko avonaisista taskuista ja huonosti päässä pysyvästä hupusta, muuten takki on kaltaiselleni kalikalle täydellinen.

 

Yllä pakkasessa: untsikka Canada Goose, pilkistävät collarit Acne ja kengät Timberland

Kommentit

Elinakoo

Ihana takki! Täydellinen. Lämpimän näköinen, mutta ei silti liian topattu vaan virtaviivainen. Itse ostin juuri kirpparilta nilkkoihin asti villakangastakin, my precious. Ja fiilis on jo siinäkin juuri tuo, kuin olisi peittoon kääriytynyt. Ihan parasta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana takki! Just vilukissalle sopiva, yleensä takkia suurin ongelma on juurikin pituus: loppuvat aina liian aikaisin kesken. Itse arvoin kolme talvea sitten canada goosen ja acnen parkatakin väliltä (hinta kun oli sama), päädyin acneen enkä ole päivääkään katunut. Syksyllä alan jo oikein odottaa, että koska takin saa ottaa käyttöön. Sulla tuossa vielä parempi pituus!

Tasaraita

Kivalta näyttää! :)

Täälläkin vannotaan Canada Goosen nimeen. Multa löytyy Trillium malli ja pituus on tällaiselle persjalkaiselle just sopivan pitkä kun peppu peittyy ja reidetkin pysyy osittain suojattuna. Tuo sinun takki on varmaan vielä lämpimämpi pituutensa ja paremman lämpöluokituksensa takia. Varmasti hankkii hintansa vuosien saatossa. Vanhemmiten sitä kun osaa arvostaakin mukavuutta ja lämpöä niin paljon, ettei tulisi mieleenkään palella ulkona.

Vierailija (Ei varmistettu)

Untuvatakki on paras! Nuorempana ihmettelin, kun äidilläni villakangastakit olivat vallan kevät- ja syyskäytössä, että eikös ne ole talvitakkeja... Mutta enää en itsekään tarkea villakangastakeissa pakkasella. Sulle sopii tuo pitkä malli tosi hyvin, kun olet pitkä ja soukka. Itse saattaisin näyttää vähän muumimöröltä, ja untsikkani paljastaa siksi polvet. :D

IMS (Ei varmistettu)

Vink, vink: mulla on talvitakin alla nykyisin (lue: keski-ikään päästyäni) kevytuntuvatakki. Sellainen ohuin mahdollinen. On juuri sopivan lämmin -10 asteen pakkasiin asti.

IMS (Ei varmistettu)

Minä ostin SportMax Code untuvatakin muutama vuosi sitten. Vähän parkamallinen, mutta silti tyylikäs ja linjakas.
Maksoi I H A N kauheasti (vaikkakin -40% alennuksessa), mutta yksi parhaimmista ostoksista. Mutta koska Suomi, talvi ja kylmä, on takkia tullut käytettyä paljon, joten etsin jatkuvasti mahdollista sopivaa toista takkia.
Panostin tänä talvena uuteen villakangastakkiin, mutta nekin pirulaiset maksavat niin paljon. MaxMaran cashmere-takki maksaa uutena 2500€ (ja rapiat päälle). Ei pystynyt, ostin kamelinkarvaisen, mutta oli sekin kallis.
Toisaalta, villakangastakki on ikuinen, joten panostus on sen arvoista.
Onnea uudesta lämmikkeestä! Näyttää kivalta ja lämpimältä!

Viivu (Ei varmistettu)

Minäkin olen haaveillut tuosta takista, mutta en ole päässyt livenä testailemaan. Onko malli kuinka slim? Tai myydäänkö sitä jossakin pääkaupunkiseudulla? En haluaisi ihan vartalonmyönteistä, mutta en myöskään säkkiä.

Ihana blogi sulla.

Hertta
Lilou's Crush

Kannattaa sovittaa tosiaan! Oma takkini on kokoa m, käytän yleensä kokoa 36/38 yläosassa. On minusta aika slim, mutta ei liian, eli vois olla sulle just hyvä :) 

stokkalla näitä oli, mutta ei enää -tilasin omani kotimaisesta Aukia-kaupasta

Vierailija (Ei varmistettu)

Stokkalta vastattiinkin, että malli on loppu. Aukiassa näytti olevan vain vihreänä jäljellä. Tuon vihreän ja mustan välillä olen pallotellut, mutta tässä tapauksessa kallistunut mustaan, koska pitkäaikaisesta hankinnasta kyse (välillä hieman haastavaa tämä järjen, mielitekojen ja kärsivällisyyden kanssa tasapainoilu, hehee). Ja jotta ei ihan liian helpoksi menisi oikean koon metsästys ja arviointi, olisi puolitoista viikkoa laskettuun aikaan ja sen jälkeen ihmettely minkälainen se oma vartalo onkaan raskauden jälkeen.

Kiitos vinkeistä ja vastauksesta. Hyvää kevään odotusta!

Kommentoi