Tamperelaiset ohoi! Pikavinkit sunnuntaille?

Lilou's Crush

Hei tamperelaiset ja Tampereen tuntijat! Saavuttiin juuri koko sakki vakkarihotelliimme, klassikko-Ilvekseen Orivedeltä hääjuhlien humusta. Täällä ollaan iloiset sillit purkissa ysikerroksessa ja kattellaan näkymiä Koskikeskuksen katon yli.

Kaikkitietävä Joulupukki lahjoi esikoista Särkänniemen reissulla serkkujen seurassa, ja tässäpä meille tarjoutui mahdollisuus käyttää muutama tunti yhden helposti mukana kulkevan tenavan kanssa! Mutta apua, että ei vain tylsinä kuljettaisi pääraittia, vinkatkaa asiantuntevat, mistä saa  parhaat kahvit, herkullisimmat pullat tai sen sellaista, ja olisiko jokin muu paikka, joka tässä kävelyetäisyydellä olisi kiva nähdä ja kokea? 

Sunnuntai saattaa aiheuttaa vähän katoa valinnanvarassa, mutta erityisesti siis lounastelu tai kivat kahvilat kiinnostaisi, omista Tampereen vakikävijän ajoista on niin kauan, että apua ei oikein ole, ja silloinkin taisin löytää itseni useimmiten levydivareista.

Mattimyöhäiset kiittää etukäteen kaikista vinkeistä :) 

 

PS. Sanoinko, että lasten jetlag hoitui helposti? Ho-ho-ho, vähänpä vielä onneksi tiesin, mitä tuleman pitää...viimeyönä isompi valvoi kahteen ja pienempi heräsi yhdeltä ja sirkusteli ja ilveili kaikella energiallaan pitkälti yli neljään. Josko tänä yönä vähän helpompaa...?

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Kävelyetäisyydellä löytyy ainakin Kuparitalon Vohvelikahvila (suolainen vohveli on ihan mainio lounas!), Tallipiha hepoineen ja pikkuputiikkeineen, ja Pyynikin näkötorni kuuluisine munkkeineen!

(Tää hölmö kommenttikenttä ei jostain syystä nyt anna mun linkittää mitään mutta pikaisella googlauksella löytyvät :) )

 

Hertta
Lilou's Crush

Juuri tuo vohvelikahvila oli haaveissa! Mutta voi itku, miksi TÄNÄÄN piti niiden kaikkien olla suljettu -siinäpä vasta huono tuuri! Pyynikille asti ei ihan ennätetty, mutta sinne pitäisi kyllä vielä tänä  vuonna päästä! Kiitos kovasti vinkeistä, nyt sainkin päiväreissulle hyvin täytettä tulevaan :)

Joy (Ei varmistettu)

Aika monet paikat valitettavasti on kiinni sunnuntaisin, mutta upouudessa Fazer cafessa (hämeenkadulla) on hyvä brunssi klo 15 asti. Kuopus lastevaateliike löytyy kehräsaaresta. Koskikeskuksen 3. Krs löytyy hyvä lastenhoitohuone imetysnurkkauksineen ja mikroineen jos sellaiselle tarvetta.

Hertta
Lilou's Crush

Fazerin ohi kuljettiinkin, mutta brunssi jäi harmi kyllä kokematta, sen verrran täytti Ilveksen aamiainen massua. Ja voi, Kuopus oli kiinni, siellä olisi ollut kiva käydä! Ensi keralla mentävä, täytyy tosiaan pitää mielessä.

Aisha J
Aisha

Tervetuloa Tampereelle! :) Tallipiha on kiva paikka näin kesällä, siellä on pikku suklaapuoti sun muuta mukavaa. Kahviloista esimerkiksi Pyymäen Oma ( http://www.pyymaenleipomo.fi/oma/index.php/pyymaen-oma/ ) ja Kaffila ovat tosi kivoja. Jos haluaa ostaa hyvää kahvia mukaankin papuina tai jauhettuna, suosittelen käväisemään Stockan vieressä sijaitsevassa Taikapavussa. :) Cafe Europa on myös ihana istuskelupaikka, siellä suosittelen lämmintä kanavuohenjuustoleipää, mm.. ( http://www.ravintola.fi/ravintola/cafe-europa/ )

Toivottavasti löytyy mukavaa tekemistä ja herkkuja! :)

Ääni myös Pyymäen omalle ja Tallipihalle! :) Suosittelen myös Keskustorin Bar Burritoa jos vaan on auki.

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos :) Nyt annoit kyllä loistavia vinkkejä! Ja arvaas, saatiinkin treffit veljeni kanssa aikaiseksi, ja hän kertoi omia suosikkejaan, ja kävi vielä kilttinä miehenä tsekkaamassa kaikki voffelikaffilatkin, jos joku olisi ollut auki! Mutta ei ollut, joten päädyttiin tuonne Kaffilaan, aivan i-has-tut-ta-va paikka, täydellinen palvelu, herkut sun muut, jestas! Cafe europa onkin muuten tuttu, minulla oli tapana eräässä aiemmassa työpaikassa Tampereen toimipisteellä käydessäni aina käydä siellä kahvilla ennen junan lähtöä :)

Reni (Ei varmistettu)

Lounaaksi vaikka Lähi-Idän makuja: Zeytuun, Tuomiokirkonkatu 21 (ihan hotellin lähellä). Kahvilavinkki vähän kauempana: Amurin Helmi, Satakunnankatu 49.

Hertta
Lilou's Crush

Todellakin nappaisi lähi-idän maut! Laitoin tämän heti talteen, jos oltaisiin lounastelemaan lähdetty! Kokoeiltava on, ehdottomasti.

Aasara
Kunnon Mamma

Täältäkin ääni Zeytuunille, jos Lähi-Idän maut nappaavat. Ihana lounaspaikka!

Hertta
Lilou's Crush

Oijoi, menikin kommentointi ristiin sinun ja edellisen kanssa, mutta siis molemmille KIITOS vinkistä, lähi-idän maut tosiaan kiinnostaa sekä maistuu :) Tätä en olisi osannut yhtään etsiskellä, loistovinkki.

Helena12 (Ei varmistettu)

uusittu Pikku Kakkosen puisto on kiva lapsille energian purkuun, Näsinkalliolle on avattu historiallinen, upea Nottbeckin suvun palatsi Milavida, jossa on kahvila ja museo. Sara Hildenin taidemuseossa Erwin Wurmin hieno näyttely, kannattaa tsekata Särkänniemireissulla.

Hertta
Lilou's Crush

Kuulostaa tosi hyviltä vinkeiltä! Me itse ei tällä kertaa menty Särkänniemeen, vaan lapsukaisen vei sinne kälyni perhe, joten jäätiin nysväämään ihan ytimeen, ei harmi kyllä saatu itsestämme irti oikein mitään kummempaa kun nukutti niin peijakkaasti, jälleen jäi unet pariin tuntiin. Mutta vielä palataan!

Tallipihalle ääni täältäkin. Lisäksi kahvila Runo on varmasti kokemisen arvoinen pikku kahvila. Kissakahvila purnauskis ois Tammelassa mutta taitaa valitettavasti olla näin sunnuntaisin kiinni, mutta ehkä sitten seuraavalla reissulla? Ravintoloita on moneen lähtöön ja makuun, mutta siinä ihan Ilveksen lähellä on Miami josta saa kyllä todella hyvää ja laadukasta ruokaa ja mielestäni vielä ihan kohtuu hinnalla. 

Hertta
Lilou's Crush

Kissakahvila olisi IHANA! Tykkään kissoista tosi paljon, ja minulla on ollutkin oma kisu, mutta olen aivan hirvittävän allerginen, samoin mieheni. Se on yksi suurimpia harmeja elossa, että lemmikit jää nyt hankkimatta. Karvaiset ja lempisellaiset ainakin siis. Pitääpä perehtyä Miamin tarjontaan netin kautta seuraavia matkoja silmälläpitäen.

Mikko – Private Blend

Kävin kesäretkellä juuri keskiviikkona -  tässä postauksessa http://www.lily.fi/blogit/private-blend/tampereen-tunnelmaa tunnelmia ja siinä linkin edellisiin retkikertoihin. Enjoy!

Hertta
Lilou's Crush

Voi kun kivat postaukset! En ole vielä ennättänyt lukea blogeja pariin viikkoon, eli mulla olisi nämä tullut kohta vastaankin :) Monta tosi hyvää juttua seuraavaan reissuun, pitää ainakin muistaa Cottonissa pyörähtää pitkästä aikaa!

Mia K.
Voi taivas

Kaffila, huber, pyynikin näkötornin kahvila, cafe pispala, vohvelikahvila♡, taikapapu, hitsi kun näin tän postauksen vasta nyt :D

onhan täällä vaikka mitä! Toivottavasti oli onnistunut reissu :))))!

Hertta
Lilou's Crush

Niinkun sinäkin asustat siellä! Ja todellakin, siellä on aivan VALTAVASTI vaihtoehtoja, tuntuu, ettöä oli vallan runsaudenpula hyvistä kahvipaikoista! Ja oli todella onnistunut, kiitos :)

Mia K.
Voi taivas

:) no joo! Olin vastaavasti hesas perjantaina, kun oli pakko mennä fredan torille moikkaan Samulin Lättypaikkaa ja tuoda pikkasen tampereen huumoria sinnepöin ;)) ja, tuun uudestaan kyllä. Oli sen verran ihania :)

Istuin Kaffilassa kahvilla kun ekan kerran tähän vastailin. Olitteks tekin siis siellä? :)

Hertta
Lilou's Crush

Oltiin noin kello kaksi! Ja mennään muuten uusiksikin. Hyvä kun kävit,tänne tarvitaan vähän (paljon!) tampesterilaista huumoria :D Että tuus pian uusiks!

Käymme ystävieni kanssa jokaisella Tampereen reissullamme kahvila Kulmassa (virallinen nimi taitaa olla Kulmakonditoria), suosittelen lämpimästi (ja pahoittelut, että vinkki tuli näin viime tinkaan)!

Hertta
Lilou's Crush

Hei tämä oli yksi veljenikin suosikeista :) jos Kaffila ei olisi ollut auki, olisimme ilmeisesti suunnanneet juuri tänne. Eli ensi kerralla yksi paikka lisää syötäväksi! Vinkit ovat tosi tervetulleita, sillä käymme kyllä Tampereella säännöllisesti!

Kommentoi