Tätä et halua ohittaa: 1kk ilmaiskokeilu Storytelliin

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö Storytel

Kuten tiedätte, olen ollut kovin onnellinen ja tohkeissani, kun olen herättänyt jokin aika sitten henkiin vanhimman ja rakkaimman harrastukseni, lukemisen. Ilokseni sain hetki sitten kutsun Storytellin kampanjaan testaamaan heidän palveluaan. Ehkäpä olisikin paras ajatus, jotta nämä juttuni eivät ole irrallaan elämästä, että menet osoitteeseen storytel.fi/lilouscrush Siellä voit rekisteröityä ja saada kokonaisen kuukauden ajaksi palvelun itsellesi käyttöön, normaali testijakso on kahden viikon mittainen. Ehkäpä palaat myöhemmin hyvin vinkkien kera minulle...

Storytel on siis monipuolinen kirjapalvelu, jonka avulla voi lukea ja kuunnella kirjoja mobiililla, tabletilla ja erityisella Storytel Readerilla. -Neljällä kielellä (suomi, englanti, ruotsi, venäjä). Kirjat ovat myös tallennettavissa offline-tilassa käytettäviksi, eli jatkuvaa nettiyhteyttä ei tarvita, ja lukeminen tai kuuntelu onnistuu hyvin myös reissun päällä.

No mutta. Kirjojen digipalvelut eivät ole minulle uusi tuttavuus, ja siksi voin puhua kokemuksen tuomalla syvällä rintaäänellä, että ne ovat parasta, mitä omalle ajalleni on reilun vuoden sisällä tapahtunut. En ymmärrä, miten olinkaan antanut itseni vieraantua tästä harrastuksesta elämän myllerryksessä, ja siirryin lukutoukasta lomalukijaksi. 

Storytelissä on kymmeniä tuhansia e-kirjoja, monessa eri kategoriassa. Aivan mahdoton määrä käsittää. Ja niitä kaikkia voi siis kuunnella 16.99€:n kuukausimaksulla, täysin rajoituksetta. Ja nyt siis vielä ihan ilmaiseksi tuon rekisteröitymisen kautta.

Kesälomalla suorastaan ahmin kirjoja, pääasiassa lukien niitä isolta kännykän näytöltä. (Melkein sain sivujen swaippaamisesta tuppitulehduksen!) Sain juuri tänään käyttööni myös Storytellin Readerin, joten kerron siitä varmasti pian myös kokemuksia -ainakin sen paperintuntuinen pinta on tosi kiva pikantti lisä sähköiseen lukemiseen! Arjessa sen sijaan ei ole liiemmin mahdollisuuksia silmien liikutteluun riveillä, joten luen kahdessa tilanteessa: iltalenkillä koiran kanssa. Voin kertoa, että lenkkien mitta on kasvanut reippaasti koiran kasvaessa ja äänikirjojen tultua lenkkiseuraksi, ja samoin sen, että tuon bostoninterrierin väsyttämiseen ei riitä varmasti edes Narnia-sarja kahteen kertaan kuunneltuna, energiaa, voimaa ja vauhtia on niin paljon, että ei uskoisi. Ja tietysti liikkuessani paikasta toiseen ylipäätään, äänikirjat on tosi kivaa seuraa!

Olen matkaillut viimeaikana melko paljon myös junalla. Siellä voisi lukeakin toisin kuin autossa, mutta jostain syystä mielummin lepuutan silmiä vieressä lipuvassa maisemassa ja kuuntelen tarinoita. Ja sitten taas toisaalta, sängyssä useimmiten mieluiten luen kirjoja kuin kuuntelen. Ehkä siksi, että kuunnellessa tuntuu uni hiipivän paljon nopeammin...

Olen todella nopea lukija, ja perinteisissä äänikirjoissa, esimerkiksi CD:ltä ja kasetilta aikanaan on ollut vain yksi mutta: ne kestävät luettuna todella pitkään -toisaalta tämä toki hyväkin juttu. Mutta Storytellin myötä olen käyttänyt paljon lukunopeuden säädintä: yleensä kuuntelen vain hitusen nopeutettuna eli 1,25x nopeudella, mutta toiset kirjat kestävät jopa vähän reippaammankin tahdin. -Kuulostaa aluksi oudolta, mutta todella äkkiä siihen tottuu, kokeilkaapa!

Muita lempiominaisuuksiani on tietysti säädettävä uniajastin äänikirjalle, jonka jälkeen iltasadun lukija lopettaa höpöttämisensä, kun kuuntelija on todennäköisesti unessa... sekä sellainen jippo, että samaa kirjaa voi sekä kuunnella että lukea: jos alkaa väsyttää, on helppo jatkaa kuuntelua samasta kohtaa, ja taas seuraavana päivänä lueskella.  ja kirjanmerkit -hauskat kohdat ja kauniit lauseet löytyy ilman hikistä hakua!

Ja vielä lopuksi muutama kirjavinkki!

Aivan viimeaikoina olen lukenut mm. nämä kirjat:

  • Laura Manninen: Kaikki anteeksi. Omaelämänkerrallinen romaani parisuhdeväkivallasta. Luettavaksi ehkä enemmänkin siksi, että voisi paremmin ymmärtää miten ihmiset ajatutuvat, ja toiset jäävät, satuttaviin parisuhteisiin kuin romaanina. Jos aihe millään tapaa koskettaa, koskettaa tämä kirjakin. 
  • Camilla Läckberg Fjällbacka-sarja (viimeisimpinä luin Perillinen, Merenneito, Leijonankesyttäjä, Enkelintekijä ja Majakanvartija -kirjat). Laadukasta ruotsalaista jännäriä. Osia kun on jo liki kymmenen, alkavat päähenkilöt tuntua tutuilta. Yksi poikkeus sarjassa on: Noita- kirjan jouduin jättämään kesken, sillä en kestänyt aiheena nelivuotiaiden tyttöjen murhia, siinä samalla kuin oma ihana neliseni leikki vieressä. Vaikka juonenkulku jollain tapaa toistaa itseään, ja toisinaan meno on aikalailla raakaa, pitävät hyvin koukussaan nämä psykologiset jännärit.
  • Aki Hintsa: Voittamisen anatomia. En ole järin suuri elämänkertojen ystävä, mutta tätä kirjaa en malttanut laskea käsistäni tai korvistani. Kiinnostavampi, kuin olisin voinut kuvitella -formulamaailma toimi vain viitteellisenä kehyksenä sille, mitä Aki Hintsa eläessään tutki: voittamisen ja hyvinvoinnin, ehkäpä sillä tapaa paremman elämän anatomiaa. Hintsan oma elämä on myös ollut kovin vaiherikas, etenkin alkupuolen Afrikka-kokemukset olivat todella mielenkiintoista kuultavaa.
  •  Mark Manson: kuinka olla piittaamatta p*skaakaan "Se, että ein piittaa paskaakaan, tarkoittaa, että katsoo elämän vaikeimpia ja pelottavampia haasteita silmästä silmään, eikä jää tuleen makaamaan. Kuulostaa helpolta nakilta, mutta tosiasiassa se on syvällistä kuin makkara. En tiedä, mitä tuo tarkoittaa, mutta en piittaa paskaakaan. Syvällinen makkara kuulostaa hauskalta, joten olkoon": Lainaus kertoo mielestäni aika hyvin olennaisen. Ihanan virkistävää. Idiootit ympärilläni, Thomas Eriksonin menestysteos, puolestaan tuntui tämän jälkeen tolkuttoman tylsältä ja saarnaavalta. Lie väärä lukujärjestys...

Paraikaa kesken, eri mielentiloihin, minulla on A.J. Finnin jännäri Nainen Ikkunassa ja tuosta Hintsan kirjasta ja kollegan suosituksesta inspiroituneena Saska Saarikosken toimittama Dettman ja johtamisen taito. Ja aika hitsin vino digipino muita opuksia.

Käy siis nappaamassa ilmainen kuukausi, tutustu Storyteliin kaikessa rauhassa, ja kerro minullekin suosituksia mielestäsi hyvistä, lukemisen arvoisista kirjoista tuolta Storytellin valtavasta valikoimasta -ne eivät nimittäin ole ihan nopeasti läpi kahlatut, itsellänikin vielä aikamoinen samoaminen!

 

 

 

 

Kommentit

T.Susse (Ei varmistettu)

Oliko teidän tyttären Kekkos-kysymys tänään Hesarissa?? Aivan ihana, että jotakuta 8-vuotiasta askarruttaa Urhon urotyöt!

Hertta
Lilou's Crush

No vitsi en usko! Mutta hän on yllätyksiä täynnä, eli täytyy ehdottomasti kysyä :)

T.Susse (Ei varmistettu)

Ps. Mikä Olavi, en kestä tuota hymyä!!! *tuhat sydän- ja suukkohymiötä* :))

Hertta
Lilou's Crush

Hän on kyllä varsinainen irvikissa! Tai siis anteeksi, irvikoira :)

Tiitukka (Ei varmistettu)

Kuulostaa mielenkiintoiselta kokeilulta! Voiko tuon siis katkaista kuukauden ilmaisjakson jälkeen, vai sitoutuuko tässä johonkin maksettavaan?

Hertta
Lilou's Crush

Voi katkaista! Ohjeissa lukee mihin aikaan mennessä, jos sattuu että ei olisikaan kuitenkaan sinun juttu :) toivottavasti tykkäät.

Jenny La (Ei varmistettu)

Harmittaa niin paljon, ettei näiden uusien kirjapalvelujen e-kirjoja pysty lukemaan omalla lukulaitteella. Hankin jokunen aika sitten Kobo Aura -lukulaitteen (= paras ikinä), ja se on saanut minut ahmimaan kirjoja. Harmi vain, että kirjat täytyy siihen joko ostaa yksitellen tai varata ja ladata kirjaston rajallisesta valikoimasta. Olisi upeaa jos pystyisit välittämään yhteistyösi myötä tämän palautteen Storytelille - uskon että lukulaitteen jo omistavien joukossa olisi valtava potentiaali asiakkaiksi.

Hertta
Lilou's Crush

Välitän! Tuo onkin minulle ihan uusi tuttavuus, en ole . nimeäkään kuullut. Olisi kyllä kätevä sellainen universaali mahdollisuus. Kännykälle, jos vain älykännykkä on, tämä on tosi kätevä. Ei tietenkään poista sitä probleemaa, jos ja kun itse tykkäisi lukea tuosta laitteesta. Laitan A-lehtien kautta terveisesi menemään nyt samantien :)

camike (Ei varmistettu)

The headset she uses is beautiful and convenient. I like the design of this headset.
http://wingsio0.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.