Täyttä höyryä -kerro silityksen vihaajalle, onko höyrysilittimestä mihinkään?

Lilou's Crush

Inhoan silittämistä. Inhoan, inhoan, inhoan. Inhoan silityslaudan kaivamista hankalasta paikastaan, inhoan sen pystyyn kasaamista ja aina jonnekin väliin jääviä sormia, inhoan silitysraudan johdon selvittämistä ja inhoan itse silitysaktiviteettia, ja välttelen sitä naurettavuuksiin asti.

Sanomattakin selvää, että arjessani suosin neuleita, ripustan useimmat yläosat henkarille kuivumaan ja harvemmin taittelen vaatteita, jotka voisivat mennä ruttuun, vaan nekin ovat henkareissa. -Silittämisen lisäksi kun inhoan myös ryppyjä, ruttuja ja taitteita. Varsinainen ärsytysvyyhti, siis.

Aina ei ole ollut näin. Ennen lapsia silitin likimain kaikki vaatteeni. Siis käyttövaatteet -ihan niin hurjaksi en sentään ole mennyt silloin silityshommissa kuin erään nuoruuden tuttavuuteni äiti, joka silitti armaan poikansa kalsongitkin...

Nyt arjen pyöritys on aikamoista hulabaloota, ja jos jostain voin pelata itselleni/perheelle/unelle/nettisurffailulle/kavereitten kanssa oleilulle/puhelinsoitoille aikaa, sen tottavie teen. Silittämine on pudonnut tähän sammioon muutaman muun suhteellisen turhanpäiväisen toimen lisäksi.

Kuten edellä mainittu, inhoan kuitenkin myös ryppyjä. Työkaverini pohdiskeli höyrysilittimen hankintaa, ja kehui sen olevan supersimppeliä ja nopeampaa kuin tavallisen silitysraudan heiluttelun. Kuulemma höyryttimet myös puhdistavat herkkiä luonnonkuituja kuten silkkiä, eivätkä puserot joudu siksi niin usein pesukoneen möyrittäviksi ja kulutettaviksi (ja jälleen silitettäviksi... eli siis roikkumaan kaappiin henkarilleen!)

Onko todella näin? Onko jollakulla elävällä sielulla kokemusta tällaisesta laitteesta? Tepsiikö se oikeasti käytetyn vaatteen raikastamiseen? Lähteekö sillä "käytetyn dödön haju", tai ihan jopa hikikin? Onko ne mistään kotoisin? 

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Ja yleensä silloin näin on... En missään nimessä halua yhtään ylimääräistä hökötystä meille kotiin, mutta JOS laite on niin yliveto, niin kertokaa heti!

 

Kuvat Philipsin markkinointisivulta

Kommentit

Tomi

Suosittelen! Olen pärjännyt viimeiset pari kuukautta pelkän höyrystimen varassa ja homma skulaa ainakin vielä erittäin hyvin. Pilkunviilausta ei tällä laitteella tehdä, joten silitysrautaa rakastavan perfektionistin on ollut pakko totutella muutamaan ryppyyn rakkaudessa. Mulla on juurikin tuo kuvissa näkyvä laite ja kyllä se on omasta mielestäni myös raikastanut tekstiilejä tarpeen vaatiessa. Mitään hajupommeja en ole sillä tosin käsitellytkään.

Tekniikkalajiksi tuota kutsuisin myös, joten ei kannata heti luovuttaa, jos ekalla kerralla ei tule hyvää jälkeä!

Hertta
Lilou's Crush

Jes mahtava kuulla heti käyttökokemus! Eli tämä on siis susta helpompi kuin rauta-ko? Ehkä sillä saisi jotenkin fiksusti käsiteltyä röyhelötkin...

Jhjj (Ei varmistettu)

Silitys on ihan mahtavaa; IPad tai TV päälle, joku sopivan hidas leffa/sarja päälle ja silittämään. Kunhan voi pääosin kuunnella tarinaa (äänikirjat ja podcastit sopivat myös tarkoitukseen) ja tarvittaessa palata tiukan paikan tullen.
Meillä silitetään kaikkien vaatteet; miehen, minun ja tyttären, ml päiväkotivaatteet. En osaa käyttää silittömättömiä vaatteita, kuin ei myöskään 6-vuotias tytär.

Muistan kun kerran joku tuttava tuttava kertoi, että oli irtisanomassa kodinhoitajaa säästääkseen kustannuksissa miehen painostuksesta, kotiäitinä kun oli äitiyslomalla.
Oli miehelleen sanonut että jos kodinhoitaja irtisanotaan, tarvii kotiin ostaa uusi silitysväline. Maksoi 3000€. Arvaa kuka sitä laitetta käyttää? Se kodinhoitaja!

bodak yellow lyrics (Ei varmistettu) https://bodakyellowlyrics.com

The information you share is very useful. It is closely related to my work and has helped me grow. Thank you!

heidi123 (Ei varmistettu)

Mulla ei ole tuollaisesta höyryttimestä kokemusta, mutta pyykkikoneen höyrytysohjelma silittää vaatteet riittäävn hyvin ainakin mulle. :)

Ripstillikka (Ei varmistettu)

Tiedoksi, että höyrystimestä on juuri kirjoiteltu parissakin blogissa:
http://www.viiskulma.com/2017/10/15/kiireisen-aamun-pelastaja-hoyrytin/ Viiskulmasta taas vinkataan lukemaan Idan blogia http://ida365.fi/2017/10/15/vuoden-paras-hankinta-vaatehoyrystin/

Näiden kirjoitusten perusteella mustakin alkaa tuntua, että tartteen ehdottomasti höyrystimen. :)

MiiaK (Ei varmistettu)

Mun ammattiin kuuluu höyrysilittimen käyttö, joten uskoisin, että osaan antaa aiheeseen aika kattavan vastauksen. Suosittelen tuollaista kuvan mukaista matkaversiota höyrysilittimestä, jos haluat nopeasti yhden vaatteen silitettyä. Vesisäiliön vesimäärä ei riitä useamman vaatteen höyryttämiseen. Näissä matkamalleissa on kuitenkin eroja ja niitä löytyy käsittääkseni myös isommalla säiliöllä.

Helpointa höyryllä on silittää sekoite-, keinokuitu- ja muuntokuitukankaita. Luonnonkuiduista silkki siliää myös helposti, mutta pellava ja puuvilla jäävät ryppyisiksi. Esim. 100% puuvillaiset kauluspaidat ovat tuskaisia höyrytettäviä. Mitä paksumpi kangas, sen hankalampi höyrytettävä. Höyrytys on myös tekniikkalaji (kuten aikaisemmin joku jo mainitsikin) ja höyrytellessä on hyvä pitää mielessä muutama niksi:

-Mitä hankalammin siliävä kangas, sitä hitaammin kannattaa höyryttää eli anna höyryttimen levätä kankaalla ja käytä hitaita liikkeitä.
-Jos et ole varma kestääkö materiaali kuumaa höyryä, niin pidä höyrytintä hieman irti kankaasta. Jos kangas ei tunnu siliävän, niin voit koskettaa höyryttimellä kevyesti kankaan pintaa.
-Jos kangas ei siliä helposti, niin kokeile höyryttää niin, että höyrytät vaatteen sisäpuolelta. Sama toimii myös viskoosi-spandex/elastaani -sekoitteisiin kankaisiin, jotka alkavat helposti kupruilla päältä höyrytettäessä.
-Jos höyryttimeen on olemassa irroitettava harjasosa, niin käytä sitä arkojen materiaalien höyryttämisessä tai sellaisten materiaalien, joista voi irrota vaatenukkaa.
-Höyryttimellä ei voi prässätä eli siinä touhussa rauta ja lauta ovat lyömättömät.
-Varo ettet höyrytä näppejäsi.

Tuosta raikastavasta ominaisuudesta en uskalla sanoa mitään, koska höyrytän työssäni ainoastaan käyttämättömiä/uusia materiaaleja. Koska nekin voivat välillä haista mm. tekstiileissä käytettävien erilaisten homeenestoaineiden takia, niin uskaltaisin väittää, että höyrytys ei ole viennyt hajua pois. Luottaisin vaatteen raikastamisessa mielummin tuulettamiseen. Likaa höyry ei vie kankaan pinnalta pois.

Summa summarum, höyrytin on näppärä ja nopea, mutta ei täysin korvaa silitysrautaa ja -lautaa.

ida365xxx (Ei varmistettu) http://ida365.fi

Hertta, sä tarviit vaatehöyrystimen!! Se on ihan eri juttu kuin silitysrauta, sitä jaksaa käyttää vaikka joka aamu tarpeen vaatiessa kun taas rautaa en jaksa kaivaa esille ikinä. Nyt ei enää tarvi, jee.

Joku olikin jo linkannut täällä mun postaukseen, just siis kirjoitin Philipsin kalliimmasta höyrystimestä, se on toiminut moitteetta! En uskalla sanoa lähteekö höyrystäessä esim. tuoksut vaatteista, mutta ainakin materiaalit raikastuvat kyllä. Ja silkkipuserot pääsee käyttöön.

mywawavisit (Ei varmistettu) https://mywawavisit.club/mywawavisit-survey/

Have you visited the Wawa store and you want to express your opinion by giving the feedback about your experience. Then you are in the right place where we have updated complete details about the Mywawa Customer Satisfaction Survey.

arynews (Ei varmistettu) https://pakistanelections.hatenablog.com/

Excellent article. Very interesting to read. I really love to read such a nice article.

www mywawavisit com (Ei varmistettu) http://mywawavisit.online/

Wawa store and you want to express your opinion by giving feedback on your experience.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.