Tehoviikonloppu

Olipas meillä tehokkaat kaksi päivää viikonloppuna. Aamusta iltaan paiskittiin hommia. Kiinnitettiin valaisimia, purettiin loput laatikot, kasattiin viimeiset huonekalut. Ja niin vain sieltä laatikkokasojen keskeltä  kuoriutui esiin oikein kiva koti. Pora tosin hajosi, eli nyt on vielä peilit, taulut ja pari pientä hyllykköä laittamatta paikalleen.

Jos tässä olisi tarkoitus viipyä vuotta pidempään, katsastaisin vielä tarkemmalla silmällä tilaa myös sisustusmielessä, mutta tähän väliin tämä on oikein kelpo. Anoppilaan vietiin muutama laatikollinen kausitavaraa, mutta muuten melkein saatiin tavarat sovulla sisään. Ei ihan helppo homma, kun neljässä vuodessa neliöt on vähentyneet 100>80>70, mutta perheeseen on tullut yksi (pieni ja karvainen) jäsen lisää!

Säilytystilan puutetta pähkäilenkin täällä eniten, puolet entistä pienempi varasto tuo päänvaivaa, kun urheiluvälinevarastossa saa säilyttää vain kuluvan kauden tarvikkeita, ja meillä on pulkkaa, stigaa, suksia, luistimia sun muuta, jotka eivät millään meinaa sopia tuonne pikkukopperoon -kausivaatteista puhumattakaan. Tai matkalaukuista. Eräässä seuraamassani FB-ryhmässä esiteltiin tosin vielä pienempi uudiskohteen varasti koppero -minimikoko 2m2 pohjaltaan, mutta sen lisäksi koppi oli jaettu korkeussuunnassa kahtia. Eli oikeasti varasto oli vain pienenpieni häkki, jonne piti joko kontata tai kurotella. Siihen nähden täytyy olla siis tyytyväinen…

Ensimmäiset vieraatkin saatiin lauantaina, kun kotiin jo sopi sisälle muitakin kuin oma väki. Ihana kevätsää helli parvekkeelle, mutta olinkin jo unohtanut millaista on, jos naapuriin sattuu 24/7 parvekekessuttelijoita. Olen herkkä tupakansavulle, niin astmaatikkona kuin ihan vain herkkänenäisenä. Sallin toki sen muille itse valittuna harrasteena, mutta en millään soisi sen häiritsevän tupakoimattomien elämää. Siedettävä kuitenkin on, ja siirryimme sutjakkaasti sisätiloihin. Harmi silti, olisi ollut mukava istuskella auringossa, tai edes pitää parvekkeen ovea auki ilman savuverhoa sisällä. No, onneksi ilmastointi pelaa, eikä sisällä tarvitse haistella, sellainenkin koti on joskus ollut.

Tällaista tajunnan virtaa täältä räntäsateen keskeltä, kun keväästä tuntuisi yhtäkkiä olevan muisto vain.

PS. Lumikellot kukkivat jo tontilla. Ne täytyy koettaa muistaa siirtää talon alta turvaan, ennenkuin alkaa suuri myllerrys!

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (2)
  1. Tuo parvekekäryttäminen on kyllä syvältä! 🙁 Olisin välittömästi kieltämässä sen lailla. Aika käsittämätöntä että niin monet ovat käytännössä näiden ruojien panttivankeina, ja kalliiden kotiensa valtiksi tarkoitettu parveke käyttökelvoton. Grr!!
    (sama kiukku&paniikki/pelko on tällä hetkellä vyörymässä päälle: kuinka käy äänestyksissä??Voittaako järki val populismi??)

  2. Toisaalta olen huomannut, että kun tilaa ja säilytystilaa on rajoitetummin, tulee myös vain säilytettyä ja hankittua sitä, mitä oikeasti tarvitsee ja mikä on itselle tärkeää 🙂

    vähän konmarittamiseenkin hurahtanut
    ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *