Telaa laatalle ja pari muuta suunnitelmaa

Lilou's Crush

Kiinnostaisiko kuulla tulevan kotimme pienenpienistä remppa-aatoksista? Ajattelin nimittäin niitä joitakin kirjailla tänne ylös, jos ovat tervetulleita. Testaan vaikka tällä kylppärihommalla!

Uuden kotimme kylpyhuone kaipaisi hiukan modernisointia. Tällä haavaa ei ole mahdollista tai järkevää toteuttaa kylppärille totaalista remontteerausta mutta jonkin sortin face-lift on suotava toteuttaa ennenkuin silmä tottuu (ja sehän muuten tottuu todella nopeasti!). Se marmorikylppäri ehkä odottaa jossain tulevaisuudessa... tai sitten ei. Nyt kuitenkin kevyimmin eväin ja kukkaroin.

Suunnittelin freesauksen pääasiassa kosmeettisin keinoin: maalia laatan päälle ja kalusteiden vaihtoa noin summattuna. Kaakelimaaleista on monenlaisia kokemuksia lähipiirissä, v33 lie ainoa, joka on saanut lattiassa kehuja, koska heillä on nimenomaan lattialaatalle tarkoitettu maali. Muiden kestävyys on ollut vähän niin ja näin: joissain paikoissa oikein hyvä, mutta toisissa heikompi.  Seinien kanssa maalin merkki ei tunnu olevan niin nuukaa, mutta todennäköisesti kallistun saman valmistajan tuotteeseen siinäkin, samassa konkurssissa...

Pläni etenee jotensakin näin:

  1. mahdollisimman hyvät pohjatyöt: siis perinpohjainen puunaus, kuuraus ja pohjatuote huolella kaakelimaaleja varten
  2. oikeanlaiset telat ja rensselit: en halua sudinvetoja laatan pintaan
  3. kuivumisaikojen pilkuntarkka noudattaminen ja todennäköisesti vielä vähän till
  4. hyväksi havaitut kalusteet ja peili Ikeasta -miksi toimivaa vaihtamaan
  5. jos budjettia vielä piisaa, WC-istuimen uusiminen mahdollisimman vähän mutkia ja putkia sisältäväksi sekä sadesuihkusetti. Nämä tosin saattavat jäädä nyt haaveeksi, mutta katsotaan.

Summattuna, simppeli musta-valkoinen pohja, johon puu tuo lämpöä, tämä yhdistelmä miellyttää edelleen kovasti nykyisessä kylppärissämme. Väriä voi tuoda halutessa pyyhkeillä ja matolla, tällä hetkellä suosin naturelleja sävyjä ja pellavapyyhkeitä -paitsi miehen osalta, hän vihaa uusia isoja pellavapyyhkeitämme. Mokoma ei ymmärrä hyvän päälle... kuivaavat kuulemma huonosti ja ovat liian ohuet. No, hänelle paappani vanha punainen kukkapyyhe suotakoon, jos se iloa tuottaa, ei se ole niin nuukaa.

 

Kommentit

Amal
Kuplassa

Hyvältä näyttää suunnitelmat, mutta se mitä itsea asiassa lähdin kommentoimaan oli tuo viimeinen kappale.

Minä niiin tunnistan tuon "ei kuivaa ja on liian ohuita" -napinan. Kun ostin kotiin kaksi hamam-pyyhettä, oli reaktio kutakuinkin sama. Perusfrotee sen kuulemma olla pitää ja mieluiten vielä sellainen kulunut ja karkea, joka samalla sopivasti hoitaa ihon kuorinnan.

Itse kyllä rakastan juurikin hamam- ja myös pellavapyyhkeitä (Lapuan kankurit on ihania), mutta jos nyt aivan rehellisiä ollaan niin suureksi osaksi varmaan ulkonäön ja fiiliksen takia. Jos pimeässä pitäisi kietoutua viluisena pyyhkeeseen, niin kyllä sitä itsekin tarttuisin varmaan muhkeaan peruspyyhkeeseen.

Mutta minkäs teet kun se visuaalisuus on myös puolet nautinnosta. Hamamit on meillä kyllä toimineet sitten reissupyyhkeinä, kun menevät niin pieneen tilaan.

Hertta
Lilou's Crush

haha, näin se menee :) Minäkin ihastuin siihen keveyteen ja ulkonäköön, ja olin kuullut paljon hyvää hamameista. Olen jotenkin nyt itse tottunut niihin, että mieluiten nappaan tuon ohuen aina kun on pyykistä tullut, mutta viluisena se ei kyllä olisi ykkösvaihtoehto täälläkään!

Annoin juuri pois ison säkillisen pyyhkeitä, joukossa oli pari sellaista melkein uutta, jotka vain eivät tunnu kuivaavan kunnolla. Vanha frotee, se on kyllä hyvä se.

LiSi (Ei varmistettu)

Remppajutuille kiinnostuspeukku! Täällä vaan naureskelen noille uuden kodin pienenpienille remppa-aatoksille, ihan sillä kun olen pienenpienen Aatoksen äiti - sieluni silmin näen kymmenen kloonia vipeltämässä pitkin nurkkianne :D Sen jälkeen olisi remontoinnille tarvetta, luulen ma...

Hertta
Lilou's Crush

Iih, Aatos on ihan mahtava nimi -ja meillä on tuo oma "aatos" tosiaan myös vipeltämässä, voi jeskamandeera, mitähän tosta remppahässäkästä oikeasti tulee :D Mutta jee, kiva kun tuli kiinnostuspeukku, lattia-asiaa ja seinä-asiaa ainakin suunnittelin laittavani, ja ehkä vähän keittiötäkin pohdiskella. Kaikkea ei tosin tehdä, mutta kauheasti ajatuksia.

IlonaK (Ei varmistettu)

Oh, meillä on aikalailla identtiset suunnitelmat! Uuteen kotiin ja remppahommiin päästään tosin vasta kesäkuussa, eli kuulen mielelläni kokemuksia maalista :) Ja siellä tehdään melkein kaikki uusiksi, eli kaikki remppajutut kiinnostaa kovasti.

Kiitos muuten ihan mainiosta blogista! Olet ihan lemppareita :) Aurinkoista loppuviikkoa!

Hertta
Lilou's Crush

Hei jee, sittenhän tämä on selvästi hyvä suunnitelma, kun samoja pohditaan :D meilläkin remppa alkaa kesäkuussa, eli voidaan sitten jakaa vertaistukea! 

Kiitos, olipa kivasti sanottu! Ja kiitos kun luet, ihan ennenkaikkea :)

Tasaraita

Teidän suunnitelmat vastaa aikalailla meidän yläkerran kylpyhuonetta. Edelliset asukkaat olivat ehtineet rempata sen juuri ennen kuin ostimme tämän, mutta onneksi se miellytti meitä. Meillä on juurikin valkoiset seinät, tosin isoilla valkoisilla mattapintaisilla laatoilla laatoitettuna ja tosi tumman harmaa lattialaatta. Heti muuton jälkeen teimme pientä oman makumme mukaista freesausta ja vaihdettiin uusi pönttö, allaskaapiksi juuri tuo samainen kuvassa oleva Ikean kaappi ja vanhan suihkun tilalle sadesuihku. :) Mutta enpä ole yllättynyt että meidän sisustusmaku menee yksiin.

Laittelen hei niitä kuulumisia tässä joku päivä kun ehdin oikein ajan kanssa kirjoittaa. Hyvää nimittäin kuuluu ja suunnitelmat on edennyt niin kuin pitääkin. :)

Hertta
Lilou's Crush

Iik, ihanaa, hyviä kuulumisia on mukava odottaa! Miten kiva kuulla!

hahaa, eipä tosiaan yllätä, että maku menee yksiin :) meillä on tuolla juuri menossa yhtiön tilojen kosteuskartoitus, eli sekin vähän vaikuttaa omiin toteutuksiin, että meneekö enemmänkin uusiksi, jos kosteutta löytyy.

Keinuhevonen (Ei varmistettu)

Kuulostaa kivoilta suunnitelmat, remppajuttuja on aina kiva lukea! Vinkkailen vielä mikrosementistä, ehkä on teillekin jo tuttu juttu mutta olen ymmärtänyt että taloyhtiön niin salliessa sen voi helposti ja melko kohtuulliseen hintaan levittää vanhojen laattojen päälle. Hyvä tulee ihan varmasti näilläkin suunnitelmilla, tsemppiä muuttoon ja remonttiin!

Annal (Ei varmistettu)

Minäkin luen mielelläni teidän rempasta.

Olen lukenut blogiasi monta vuotta, mutta ei tullut montaa kertaa kommentoitua. Kiitos sinulle, blogisi on yksi parhaista.

Kommentoi